Caravel Travel
2310235554
6948832051
Caravel Travel
2310235554
6948832051
Τοσκάνη - Μιλάνο Πρωτοχρονιά
από 814 €

Τοσκάνη - Μιλάνο Πρωτοχρονιά

Πακέτο διακοπών
Δημιουργήθηκε: Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024
Αναγνωριστικό αναφοράς: 13402111
τιμή ανά άτομο από
814 €
Βασισμένο σε 2 Ενήλικες
1.628 €
Συνολική τιμή
Δημιουργήθηκε: Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024
Μεταφορά προς Μπέργκαμο
Thessaloniki
Μπέργκαμο
Δρομολόγιο
Tours
Περισσότερες φωτογραφίες (14)

1 Η ΗΜΕΡΑ | ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα συναντήσετε τον συνοδό του γραφείου μας, αρχηγό εξειδικευμένο στο συγκεκριμένο προορισμό. Έλεγχος και απευθείας πτήση για Μπέργκαμο. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε για τη Φλωρεντία, όπου αμέσως θα ξεκινήσει η ξενάγηση. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη – μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες, και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες και βόλτα στις στολισμένες αγορές και δρόμους στο κέντρο της πόλης, και κατόπιν μεταφορά στο ξενοδοχείο. 


2Η ΗΜΕΡΑ | ΣΙΕΝΑ - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ (TENUTA TORCIANO - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ) 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πόλη-μουσείο ,τη Σιένα. Η πόλη είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά “Contrada” (γειτονιές) και η κάθε μια από αυτές έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. Η κουκλίστικη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα αλλοτινής εποχής που δεν οφείλεται εξ΄ ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της που έχει διατηρηθεί ανέπαφη! Μεγάλο κομμάτι της ατμόσφαιράς της είναι οι άνθρωποί της, φιλόξενοι και σε πιο “ήρεμους” χρόνους σε κάνουν να χαμογελάσεις και χαλαρώσεις σε ένα αληθινά παραμυθένιο μέρος που νιώθεις ότι από στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστεί στα καλντερίμια του κάποιος ιππότης.Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην πριγκίπισσά του και το διαμάντι της Τοσκάνης, το Σαν Τζιμινιανο. Το Σαν Τζιμινιανο βρίσκεται στην αμπελοοινικη ζώνη της Τοσκάνης. Το πανέμορφο αυτό μεσαιωνικό χωριό είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Οι μεσαιωνικοί πύργοι είναι το σήμα κατατεθέν της Σαν Τζιμινιάνο. Η πόλη αναπτύχθηκε πολύ από τον Μεσαίωνα και μετά λόγω των εύφορων λόφων της περιοχής . Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως αποτελούσε στάση των καθολικών προσκυνητών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς τη Ρώμη. Στη συνέχεια σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε ένα από τα πιο γνωστά οινοποιεία της Τοσκάνης. Θα έχουμε χρόνο για αυθεντικές τοπικές γεύσεις Ιταλίας σε ένα πλούσιο μενού και για γευσιγνωσία τοπικών ποικιλιών κρασιών ,καθώς η περιοχή φημίζεται για το κρασί τους.Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.


3Η ΗΜΕΡΑ | ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - MARANELLO ΜΟΥΣΕΙΟ FERRARI - ΜΙΛΑΝΟ 

Παίρνοντας ένα καλό πρωινό, κάνουμε check out και θα κατευθυνθούμε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία μηχανοκίνητου αθλητισμού,στο μουσείο της Ferrari. Ανεξάρτητα από το αν είσαι λάτρης των αυτοκινήτων και της Formula 1, σίγουρα το Μαρανέλλο αξίζει μια επίσκεψη. Η εμπειρία είναι απίστευτη. Ένα πλήθος εκθέσεων, με όλα τα μοντέλα της Ferrari και τους κινητήρες τους, θα σε ταξιδέψουν στο χρόνο.Θα δούμε τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα F1, θρυλικά σπορ πρωτότυπα και GT, καθώς και τα αυτοκίνητα δρόμου που έθεσαν το μέτρο σύγκρισης για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.Η λαμπρή ιστορία της Ferrari ζωντανεύει στο ταχύτατο, σπορ και καθόλα αξιοζήλευτο Μουσείο Ferrari. Δείτε νικηφόρα αυτοκίνητα της Formula 1, όπως η F2008, νικήτρια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, και δείτε από κοντά λαμπερά μοντέλα περιορισμένων ειδικών σειρών και πολλά άλλα! Δείτε μερικά νικηφόρα αυτοκίνητα της Φόρμουλα 1.Στη συνέχεια, φανταστείτε να βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι της F2004, της Ferrari που σηματοδότησε το τέλος της επικής πορείας του Michael Schumacher για τον παγκόσμιο τίτλο! Στη συνέχεια,θα κατεθυνθούμε προς το Μιλάνο για μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. 


4Η ΗΜΕΡΑ | ΜΙΛΑΝΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 

Πρωινό και η ημέρα μας έχει μοναδικό στόχο την πρωτεύουσα της επαρχίας της Λομβαρδίας και το σπουδαιότερο εμπορικό κέντρο της Ιταλίας, το Μιλάνο. Γνωριμία με τη 2η μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, συνώνυμο της μόδας, αφού εδώ δημιουργούνται οι νέες τάσεις και το ντιζάιν & έχουν τη βάση τους κάποιοι από τους μεγαλύτερους ιταλικούς οίκους μόδας. Η μεγαλοπρέπεια των κτιρίων και το μέγεθος του Καθεδρικού ναού γοτθικού ρυθμού Ντουόμο είναι επιβλητικά και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Ακριβώς στο πλάι του Καθεδρικού βρίσκεται η Γκαλέρια Βιτόριο Εμανουέλε Β‘, μια εμπορική στοά διακοσμημένη με ψηφιδωτά, με συμβολισμούς και με μία ιδιαίτερη γυάλινη οροφή που θα τραβήξει αμέσως την προσοχή σας, όπως φυσικά και τα κομψά καταστήματα και καφέ που υπάρχουν μέσα σ’ αυτήν. Θα περπατήσουμε όλη τη στοά και σίγουρα θα νιώσετε την αύρα και τη μεγαλοπρέπεια της. Γενικά σε όλο το Μιλάνο, η αισθητική υπάρχει παντού, στα κτίρια, στα καταστήματα, στα προϊόντα, στη διασκέδαση, στο φαγητό και φυσικά στη μόδα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και ψώνια στη μέκκα των καταστημάτων.


5Η ΗΜΕΡΑ | ΜΙΛΑΝΟ - ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ CITTA ALTA - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 

Πρωινό, κάνουμε check out από το ξενοδοχείο και αναχωρούμε προς το Μπέργκαμο. Εκεί θα θαυμάσουμε αυτήν την πανέμορφη πόλη. Η πόλη ”χωρίζεται” στα δύο. Η Citta Bassa (Κάτω πόλη) είναι επίπεδη και σύγχρονη με όλα όσα περιμένεις να δεις σε μια πόλη. Εντυπωσιακά ιστορικά κτήρια, πλατείες, πεζόδρομοι, μεγάλοι κεντρικοί δρόμοι, ενδιαφέρουσα αγορά και πολλά ποδήλατα! Η άλλη, η δεύτερη είναι και η πιο ενδιαφέρουσα… Πρόκειται για την μεσαιωνική Άνω πόλη την Citta Alta, πάνω στον λόφο που την ”οχυρώνουν” τα ενετικά τείχη και έχει τα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Καλοδιατηρημένα κτήρια που μαρτυρούν περήφανα την ιστορία τους, φιλόξενοι και ευγενικοί Ιταλοί, πλήθος επισκεπτών χαρακτηριστικά μαγαζιά για φαγητό, καφέ ή γλυκό αλλά και τοπικά προϊόντα όπως και shopping (πιο τουριστικής λογικής) που συγκεντρώνονται κυρίως στην κεντρική Via bartolomeo Colleoni που συνεχίζει ως Via Gombito και καταλήγει Via Porta Dipinta και πολλά, πολλά ακόμα μικρά σοκάκια λιθόστρωτα, με επιβλητικά κτήρια δεξιά και αριστερά σαν άλλος λαβύρινθος…Φτάνοντας στην άκρη της, κάτω από τα τείχη η απέραντη πανοραμική θέα κόβει την ανάσα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μεταφορά από Μπέργκαμο
Μπέργκαμο
Thessaloniki
τιμή ανά άτομο από
814 €
Βασισμένο σε 2 Ενήλικες
1.628 €
Συνολική τιμή
Κάντε κράτηση απευθείας χωρίς αλλαγές
Σύνοψη ταξιδιού
2 Ενήλικες
νύχτες 4
Αυτή η ιδέα περιλαμβάνει
Προορισμοί 3
Μεταφορά 2
Διαμονή 2
Tours 1
Σύνοψη περιήγησης
Σημείο συνάντησης
Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης
Γλώσσες-οδηγοί
English
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση για Μπέργκαμο με ιδανικά ωράρια.
  • Αποσκευές: 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) & 1 χειραποσκευή 10kg (55x40x20cm) ανά άτομο (*πρόσθεση 20κιλης παραδοτέας βαλίτσας +110€.
  • Διαμονή για 4 διαν/σεις στα αναφερόμενα ξενοδοχεία.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Συνοδός εκδρομής.
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση.
  • Φόροι αεροδρομίων 165€ το άτομο.
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα.
  • Κόστος για το oινοποιείο +30€ - δήλωση συμμετοχής έως 20/12.
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων.
Πιθανές προσαρμογές ανάλογα με τον τρόπο
Φλωρεντία
Μιλάνο

Οι ιδέες μας για ταξίδια

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες ιδεες μας για ταξίδια

Περισσότερες ιδέες
Επικοινωνήστε μαζί μας