Από 449,00€
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Βιέννη Family XMAS 5ημ.

Not Rated

Duration

5Ημέρες / 4Νύχτες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Βιέννη
Δώρο Ξενάγηση Βουδαπέστης

Η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και αποτελεί την πολιτιστική και οικονομική καρδιά της χώρας. Ιδρύθηκε το 500 π.Χ. αρχικώς ως ένας Κέλτικος οικισμός. Το 15 π.Χ. έγινε συνοριακή πόλη με σκοπό να φυλάει τα βόρεια σύνορα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, απέναντι στα Γερμανικά φύλα. Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα η Βιέννη έγινε η έδρα της δυναστείας των Babenberg και το 1440 η επίσημη κατοικία της δυναστείας των Habsburg (Αψβούργοι).Σταδιακά μεγάλωσε τόσο πολύ, σε σημείο να γίνει η πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και πολιτιστικό κέντρο των τεχνών και της επιστήμης.Δυο φορές, των 16ο και 17ο αιώνα, η Οθωμανική αυτοκρατορία σταμάτησε την επέλαση της έξω από την Βιέννη. Η Βιέννη έπαιξε κεντρικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή όλο το διάστημα από το 1804 που εγινε πρωτεύουσα της Αυστριακής αυτοκρατορίας μέχρι και το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου που βρήκε την Αυστροουγγρική αυτοκρατορία ηττημένη και διασπασμένη. Σήμερα η Βιέννη μπορεί να μην έχει την πολιτική αίγλη του παρελθόντος όμως αποτελεί μια από της καλύτερες πόλεις στον πλανήτη για να ζει κανείς, στοιχείο που έχουν πιστοποιήσει πολλοί οργανισμοί σε διάφορες έρευνες τα τελευταία χρόνια.  Οι τιμές είναι σε λογικά επίπεδα και μάλλον θεωρείται φθηνή σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ανάκτορα του Σένμπρουν (Schloss Schondrunn)

Το παλάτι Σενμπρούν και οι πανέμορφοι κήποι του, είναι από τα πιο διάσημα πολιτιστικά αξιοθέατα της χώρας από το 1960. Στο παρελθόν ήταν η καλοκαιρινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Η κατασκευή του σημερινού παλατιού ξεκίνησε το 1696 κατά την εποχή του Αυτοκράτορα Λεοπόλδου του πρώτου, όμως λίγα μέρη του παλατιού έμειναν ανέγγιχτα κατά των επόμενο αιώνα.

Kαθεδρικός του Αγίου Στεφάνου  (Stephansdom)

Ο Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου είναι η κεντρική εκκλησία και έδρα του αρχιεπισκόπου της Βιέννης. Χτίστηκε το 1160 πάνω στα ερείπια δυο προηγουμένων εκκλησιών καθώς η Βιέννη γινόταν σημαντικό κέντρο του Γερμανικού πολιτισμού στην ανατολική Ευρώπη και χρειάζονταν μια επιβλητική εκκλησία για να καλύψει της θρησκευτικές ανάγκες της πόλης.

Κρατική Όπερα της Βιέννης(Wienner Staatsoper)

Η Κρατική Όπερα της Βιέννης είναι μια από τις διασημότερες και παλιότερες όπερες στον κόσμο. Η ορχήστρα του αποτελείται από μέλη της Βιενέζικης φιλαρμονικής, που θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1869, από τους αρχιτέκτονες August Sicard von Sicardsburg και Eduard van der Nüll σε νεο-αναγεννησιακό στυλ και ήταν η πρώτη όπερα της Βιέννης.

HIGHLIGHTS

 • Ξενάγηση Σέμπρουν
 • Βιέννη
 • Δάση ΜάγιερλινγΚάστρο Βάϊνταχουνιαντ

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Συγκέντρωση & πτήση Βουδαπέστη - Ξενάγηση Βουδαπέστη - Μεταφορά Βιέννη
1η μέρα: Συγκέντρωση & πτήση Βουδαπέστη - Ξενάγηση Βουδαπέστη - Μεταφορά Βιέννη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βουδαπέστη. Άφιξη το πρωί στη Βουδαπέστη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης που είναι χτισμένα πάνω στις όχθες του Δούναβη, μεταξύ των οποίων το Βασιλικό Ανάκτορο, εκκλησίες, ιστορικά ανάκτορα και το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. Στη συνέχεια θα
μεταφερθούμε στη κοντινή Βιέννη ( 60 χιλιόμετρα ) για να ακολουθήσει η πανοραμική περιήγηση της πόλης. Θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το
Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το Τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάμματος, τη
Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον Άγιο Στέφανο και να απολαύσετε τη θέα από το Sky bar , πίνοντας ζεστή σοκολάτα ή το διάσημο cafe viennois. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιο από τα ιστορικά cafe τη πόλης όπως το Cafe Central ή το Cafe Landtmann. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε βιεννέζικο σνίτσελ σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της πόλης.

2η μέρα: Βιέννη – Ανάκτορα Σενμπρούν
2η μέρα: Βιέννη – Ανάκτορα Σενμπρούν

Πρωινό και αναχώρηση για τα ανάκτορα και τον κήπο του Σενμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το έργο ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Μαρία Θηρεσία προσέλαβε τον Ν. Πακάς. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης με τα πανέμορφα πάρκα.

3η μέρα: Περιπατητική ξενάγηση πόλης – Σχολή ιππασίας
3η μέρα: Περιπατητική ξενάγηση πόλης – Σχολή ιππασίας

Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε με την περιπατητική μας ξενάγηση στην πόλη της
Βιέννης. Η όμορφη βόλτα μας ξεκινάει από τα Ανάκτορα Hofburg. Το σύμπλεγμα
του Hofburg περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα
παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή
Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Στη συνέχεια, θα δούμε την
Ελληνική γειτονιά με την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τον Άγιο Στέφανο, όπου θα
θαυμάσουμε την εξωτερική πρόσοψη, την Πλατεία Μάρκτ - Κρήνη αφιερωμένη στο
Γάμο του Ιωσήφ με την Μαρία, την Πλατεία Γκράμπεν με τον μεγαλοπρεπή στύλο
της Πανώλης ή αλλιώς στύλο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος απεικονίζει έναν άγιο και
έναν άγγελο που παρακολουθούν την εξόντωση μίας μάγισσας. Η μάγισσα αυτή,
στην ουσία, είναι η πανούκλα. Έπειτα επίσκεψη στην Ισπανική Σχολή Ιππασίας . Είναι μια διεθνούς φήμης σχολή και ένα βασικό τουριστικό αξιοθέατο της πόλης. Οι παραστάσεις με τα άλογα Lipizzan, λαμβάνουν χώρα υπό τους ήχους Μπαρόκ μουσικής στη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας που βρίσκεται κοντά στο Παλάτι Hofburg. Οι παραστάσεις βασίζονται σε 300 χρόνια εκπαιδευτικής εμπειρίας και συνοδεύονται με την κλασσική ενδυμασία. Το
εσωτερικό του κτιρίου της Σχολής Ιππασίας αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο κομψή αρένα αθλητισμού της Δυτικής Ευρώπης. Το βράδυ η Βιέννη, πόλη της Κλασικής μουσικής μας προσφέρει την μοναδική ευκαιρία το βράδυ να παρακολουθήσουμε προαιρετικά ένα κοντσέρτο με επιλογή των πιο γνωστών έργων των Στράους και Μότσαρτ.

4η μέρα: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας + 5d CINEMA + Prater
4η μέρα: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας + 5d CINEMA + Prater

Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας , που είναι από τα ιστορικότερα και σημαντικότερα της Ευρώπης. Στεγάζεται σε ένα υπέροχο γραφικό κτίριο ενώ διαθέτει πάνω από 30 εκατομμύρια εκθέματα και εντυπωσιάζει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του κάθε χρόνο. Στους πολυάριθμους εντυπωσιακούς ορόφους του, παρουσιάζονται δια δραστικά εκθέματα ζώων που μεταφέρουν νοερά τον επισκέπτη πολλά χρόνια πίσω, στην αρχή της δημιουργίας. Το μουσείο είναι ιδανικό για ολόκληρη την οικογένεια. Η συλλογή του Μουσείου έχει ιστορία άνω των 250 χρόνων. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1748 από τον Φραγκίσκο Στέφανο της Λωραίννης, τον σύζυγο της Μαρίας Θηρεσίας, και στεγάζει σήμερα μια από τις πιο πλούσιες συλλογές του κόσμου. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Time Travel όπου θα ζήσουμε την μαγεία των 5 διαστάσεων (5D) . Έχει βραβευτεί με το 5D ATTRACTION ANIMAGO AWARD. Θα ταξιδέψουμε 2.000 χρόνια πίσω και θα γίνουμε μέρος της ιστορίας με ειδικά εφέ και εικόνες 3D που κόβουν την ανάσα. Θα ταξιδέψουμε στην μεσαιωνική Βιέννη στην εποχή της πανώλης και θα λάβουμε μέρος στην τουρκική εισβολή του 1863. Τελευταίος μας προορισμός το Prater , το διάσημο πάρκο και λούνα παρκ της Βιέννης. Ένα μεγάλης έκτασης δημόσιο πάρκο στην περιοχή Λεοπολντσταντ (Leopoldstadt). Διασχίζεται από την «κύρια λεωφόρο» (Hauptallee),η οποία είναι κλειστή για μηχανοκίνητα οχήματα και αποτελεί αγαπημένη διαδρομή για τους λάτρεις των σπορ. Μέσα στο πάρκο συναντά κανείς το πλανητάριο, το Μουσείο Πράτερ και φυσικά το περίφημο λούνα παρκ.

5η μέρα: Βιέννη - Ζωολογικός κήπος Βιέννης - εκπτωτικό χωριό Pandorf - πτήση επιστροφής
5η μέρα: Βιέννη - Ζωολογικός κήπος Βιέννης - εκπτωτικό χωριό Pandorf - πτήση επιστροφής

Πρόγευμα και θα επισκεφθούμε τον Ζωολογικό κήπο ο οποίος έχει ανοίξει από το 1752 και είναι ένας από τους παλαιότερους ζωολογικούς κήπους του πλανήτη, όπου εκεί ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εντυπωσιακά ζώα, όπως γιγάντια πάντα , ιπποπόταμους, ελέφαντες, πολικές αρκούδες και άλλα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το τεράστιο Outlet Pandorf. Εκατόν εξήντα καταστήματα επώνυμων εταιρειών ένδυσης και υπόδησης σας περιμένουν με ειδικές προσφορές σε εκπληκτικές τιμές . Χρόνος ελεύθερος για shopping και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.

Included/Excluded

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με Aegean Airlines.
 • Μία χειραποσκευή 8 kg και μία αποσκευή 23 kg ανά άτομο
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο.
 • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά ( στις επιλογές ξενοδοχείων με πρωινό)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α
 • Δώρο ξενάγηση στην Βουδαπέστη.
 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνονται απευθείας από εσάς στο ξενοδοχείο.
 • Φόροι αεροδρομίου 145€
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€.
 • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19 ( επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) 10€.

Travel Period

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά

Χάρτης

FAQs

Γενικές Παρατηρήσεις
• H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
• Πριν την αναχώρησή σας θα πρέπει να έχετε αρνητικό covid test τις τελευταίες 96ώρες πριν το ταξίδι.
Έγκυρη Εγγραφή
Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή του 30% της τιμής της εκδρομής.
Τι γίνεται αν θέλω να ακυρώσω;
– Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 41ημέρες πριν την αναχώρηση η προκαταβολή επιστρέφεται.
– Για ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή.
– Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής
Αποσκευές
Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
Διαβατήριο
**Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ θα πρέπει να είναι ισχύ τουλάχιστον 6μήνες από την ημερομηνία επιστροφής.
Τι ώρα γίνεται το Checkin στο ξενοδοχείο;
Η παραλαβή των δωματίων γίνεται στις 14:00 – 15:00 & είναι σύνηθες το checkout από το δωμάτιο να είναι στις 11:00 – 12:00.
from 449,00€

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

  Συμφωνώ ότι όλα τα δεδομένα που έχω παράσχει θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς επικοινωνίας.

  Organized by

  Caravel Travel

  Member Since 2021

  Infomation Contact

  Email

  info@caraveltravel.gr

  Website

  caraveltravel.gr

  Phone

  +30 2310235554

  Ρίξε μια ματιά επίσης σε: