Από 1.050,00€
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Θεοφάνεια στους Αγίους Τόπους 7 Ημέρες

Ιερουσαλήμ
Not Rated

Duration

7Ημέρες / 6Νύχτες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Εκδρομή στους Αγίους Τόπους

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΟΡΔΟΔΟΞΙΑΣ

Θεοφάνεια
Πακέτο εκδρομής για τους Αγίους Τόπους

Χαρίστε στον εαυτό σας ένα μοναδικό ταξίδι 

Προσκυνηματική Εκδρομή για Θεοφάνεια στους Αγίους Τόπους. Εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Εδώ άνθισε ο πολιτισμός των Χετταίων και των Σουμερίων. Εδώ άνοιξε το σταυροδρόμι μεταξύ Αιγύπτου και Μικράς Ασίας, Μεσογείου και Μεσοποταμίας.

Προσκυνηματικό Ταξίδι στους Αγίους Τόπους 

Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα. Το οδοιπορικό μας γίνεται σ’ έναν χώρο – βαθιά διαποτισμένο από τον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό- – που αποτέλεσε κρίκο της ρωμαϊκής και της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Ένας χώρος που έμεινε ανοιχτός στις χριστιανικές επιδράσεις των Σταυροφόρων αλλά και στις μουσουλμανικές των Περσών, που διασταυρώθηκε με τον πολιτισμό των Αράβων και έγινε το κέντρο της  αυτοκρατορίας τους. Εδώ ο χρόνος παύει να υπάρχει γιατί κλείνει μέσα του την ιστορία χιλιάδων ετών.

ΤΑΞΙΔΙΑ ΖΩΗΣ

Θεοφάνεια
Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 
 Είναι θρησκευτικά ταξίδια που σκοπό έχουν, για όσους θα συμμετάσχουν, την ψυχική ωφέλεια και πνευματική τροφοδοσία για να ενισχύσουν την πίστη και την πνευματικής τους ζωή “Τα Ορθόδοξα προσκυνήματα βοηθούν τον καθένα μας να νοιώσει ψυχική αγαλλίαση και πνευματική ανάταση..Περπατώντας εκεί όπου περπάτησε, έζησε, δίδαξε, σταυρώθηκε και ανεστήθη ο Χριστός μας.”

HIGHLIGHTS

 • Ναό της Αναστάσεως, Αγία Αυλή (παλιά πόλη Ιερουσαλήμ)
 • Ναό της Γεννήσεως του Χριστού ( Βηθλεέμ)
 • Τάφο της Παναγίας (Γεθσημανή)
 • Ναζαρέτ, Τιβεριάδα, όρος Θαβώρ, Ιορδάνη ποταμό
 • Ιεριχώ, Βηθανία, Νεκρά Θάλασσα

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: 14/01 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
1η μέρα: 14/01 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στις 17:50 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, όπου και με πτήση της Aegean Airlines αναχωρούμε για Τελ Αβίβ με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 00:55 και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: 15/01 ΣΑΒΒΑΤΟ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
2η μέρα: 15/01 ΣΑΒΒΑΤΟ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη Αρχίζοντας από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και καταλήγουμε στο χωρίο της Γεσθημανής, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το Τάφο του Δαυίδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: 16/01 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ
3η μέρα: 16/01 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Καθοδόν βλέπουμε το όρος των Μακαρισμών, όπου έγινε ο πολλαπλασιασμός των άρτων και το επτάπηγο. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Στάση στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό. Προαιρετικά γεύμα με το ψάρι της λίμνης Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: 17/01 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΒΗΘΛΕΕΜ
4η μέρα: 17/01 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό. Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Γεννήσεως όπου και θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο, τη Φάτνη και το σημείο όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Συνεχίζουμε το προσκύνημα μας στο Χωρίο των Ποιμένων και επίσκεψη (προαιρετικά) στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα (άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) καθώς και στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Εφ όσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα επισκεφθούμε την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή και της απεκάλυψε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Παρακολούθηση (προαιρετικά) της Θείας Λειτουργίας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως (αγρυπνία). Διανυκτέρευση.

5η μέρα: 18/01 ΤΡΙΤΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗ – ΒΗΘΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση στην πόλη της Βηθανίας, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας και συνεχίζουμε προς το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ θα επισκεφθούμε το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας, ήταν δε και ο τόπος προσευχής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: 19/01 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Πρωινό. Θεια λειτουργία στα Ιεροσόλυμα και επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα μας δεχτεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: 20/01 ΠΕΜΠΤΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στην παλιά πόλη. Νωρίς το απόγευμα 15:30 αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και πτήση για Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 00:10.

Included/Excluded

 • Αεροπορικό εισιτήριο μέσω Αθηνών με AEGEAN AIR.
 • Φόρους αεροδρομίων.
 • Διανυκτερεύσεις (6) στο ξενοδοχείο Gloria 3* στην παλιά πόλη, με πρωινό και ένα γεύμα.
 • Εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ανάβαση με mini bus στο όρος Θαβώρ.
 • Μεταφορά με mini bus στην Ι.Μ. Αγίου Σάββα.
 • Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά).
 • Ξεναγός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων / Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.
 • Ενημερωτικά φυλλάδια / Ταξιδιωτική τσάντα του γραφείου μας.
 • Το υποχρεωτικό για όλους Μοριακό Τεστ (PCR) πριν την αναχώρησή, το υποχρεωτικό για όλους Rapid Test κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ (κόστος 25€), ποτά, αχθοφορικά και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

Travel Period

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά

Χάρτης

Ιερουσαλήμ

FAQs

Γενικές Παρατηρήσεις
• H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
• Πριν την αναχώρησή σας θα πρέπει να έχετε αρνητικό covid test τις τελευταίες 96ώρες πριν το ταξίδι.

Λόγω Covid-19 κάποια από τα προσκυνήματα ή σημεία ενδιαφέροντος ενδέχεται να τροποποιούν τις ώρες λειτουργίας τους. Η επίσκεψή τους θα καθοριστεί επιτόπου σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν.
• Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, για την είσοδο στο Ισραήλ είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για όσους η ημερομηνία της δεύτερης δόσης ξεπερνά τις 180 ημέρες από την ημερομηνία άφιξης στο Ισραήλ, τότε είναι απαραίτητη και η τρίτη δόση του εμβολίου.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΕΞΑΜΗΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ή ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ (χωρίς να έχει παρέλθει το διάστημα 6 μηνών από την τελευταία δόση)
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΟΣ 72 ΩΡΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΝΕΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΝΤΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΣΤ
• Υπηκόους και κάτοικους Ισραήλ.
• Επιβάτες που διαθέτουν πιστοποιητικό COVID το οποίο συμμορφώνεται με τις διατάξεις του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ.
• Επιβάτες που διαθέτουν ειδική έγκριση εισόδου που έχει εκδοθεί από τις αρχές του Ισραήλ.
Οι ταξιδιώτες που φτάνουν από όλες τις χώρες, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει στο Ισραήλ, πρέπει να εισέλθουν σε καραντίνα μέχρι να λάβουν το αποτέλεσμα του τεστ COVID-19 που έγινε κατά την άφιξή τους στο Ισραήλ ή να εισέλθουν σε καραντίνα για 24 ώρες (όποιο έρθει νωρίτερα).
Όσοι φτάνουν από μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί κόκκινη πρέπει να εισέλθουν σε καραντίνα, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει στο Ισραήλ.
Η εξαίρεση από την καραντίνα δίνεται μόνο μετά την ολοκλήρωση της 24ωρης καραντίνας από τη στιγμή της εισόδου στο Ισραήλ ή εάν το τεστ PCR κατά την άφιξη είναι αρνητικό (όποιο έρθει νωρίτερα) σε όσους:
• έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει στο Ισραήλ και έχουν επισκεφθεί κίτρινες χώρες μόνο τις τελευταίες 14 ημέρες (ισχύει έως τις 01.10.21).
• έρχονται από μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί πορτοκαλί και πληρούν τις προϋποθέσεις ενός ατόμου εμβολιασμένου ή που έχει αναρρώσει από μια πορτοκαλί χώρα και επισκέφθηκαν μια πορτοκαλί ή κίτρινη χώρα μόνο τις τελευταίες 14 ημέρες.
Έγκυρη Εγγραφή
Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή του 30% της τιμής της εκδρομής.
Τι γίνεται αν θέλω να ακυρώσω;
– Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 41ημέρες πριν την αναχώρηση η προκαταβολή επιστρέφεται.
– Για ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή.
– Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής
Αποσκευές
Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
Διαβατήριο
**Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ θα πρέπει να είναι ισχύ τουλάχιστον 6μήνες από την ημερομηνία επιστροφής.
COVID - 19 - Είσοδος στο Ισραήλ
• Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, για την είσοδο στο Ισραήλ είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για όσους η ημερομηνία της δεύτερης δόσης ξεπερνά τις 180 ημέρες από την ημερομηνία άφιξης στο Ισραήλ, τότε είναι απαραίτητη και η τρίτη δόση του εμβολίου.

• ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΕΞΑΜΗΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

•ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ή ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ (χωρίς να έχει παρέλθει το διάστημα 6 μηνών από την τελευταία δόση).

• ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΟΣ 72 ΩΡΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ

•ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΝΕΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΝΤΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΣΤ
from 1.050,00€

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

  Συμφωνώ ότι όλα τα δεδομένα που έχω παράσχει θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς επικοινωνίας.

  Organized by

  Caravel Travel

  Member Since 2021

  Infomation Contact

  Email

  info@caraveltravel.gr

  Website

  caraveltravel.gr

  Phone

  +30 2310235554

  Ρίξε μια ματιά επίσης σε: