fbpx
from 2.690,00€
Book Now

Μεξικάνικη Καραϊβική

Λατινική Αμερική
Not Rated

Duration

12Ημέρες / 9Νύχτες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

Αγγλικά, Ελληνικά

Overview

Μεξικό

Ριβίερα Μάγια

Μεξικό πακέτο εκδρομής. Ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στις πιο όμορφες πόλεις που είδατε ποτέ! Πικάντικη σαν σάλσα, μεθυστική σαν τεκίλα, σουρεαλιστική σαν τον καμβά της Φρίντα Κάλο, αυτή η τεράστια χώρα, το Μεξικό, γεμίζει τις αισθήσεις, ενεργοποιεί τη διάνοια και τρέφει την ψυχή. Τα τοπία είναι επικά – από τις βόρειες ερήμους και τις χιονισμένες κορυφές της κεντρικής Σιέρα, στα υψίπεδα της ζούγκλας και τις νότιες παραλίες του Γιουκατάν. Προκολομβιανοί πολιτισμοί με τις τεράστιες πυραμίδες του Tεοτιχουακάν, τους εκπληκτικούς ναούς του Τσιτσέν Ιτζά και τις αμέτρητες άλλες αρχαιολογικές τοποθεσίες.

 

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν: Honeymoon, Red Elephant Expeditions, Romance, Αρχαιολογικούς χώρους, Θάλασσα, Ιστορία, Περιπέτεια, Πολιτισμός, Ταξιδεύοντας με παιδιά, Φύση

Mexico

Το ταξίδι στο Μεξικό είναι μοναδικό καθώς δεν είναι μία, αλλά πολλές χώρες μαζί. Ακόμη, το Μεξικό είναι η χώρα αντιθέσεων από την ίδια της την φύση: ηφαίστεια με χιονισμένες κορυφές, παραλίες με πελώρια κύματα, υψίπεδα κοντά στον ουρανό και στον ήλιο, ζούγκλες, άγονες πεδιάδες, ποτάμια, λίμνες, έρημοι, γκρεμοί, φαράγγια και βαθιές κοιλάδες. Μία παρθένα φύση στην οποία κάθε ταξιδιώτης βρίσκει την απόλυτη αρμονία.

Ριβιέρα Μάγια

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ριβιέρα Μάγια συγκεντρώνει εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο. Ο αρχαίος πολιτισμός των Μάγια, οι ζούγκλες της περιοχής, η άγρια ζωή και τα σφηνάκια από τεκίλα συνθέτουν την απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία. Ακόμη, δεν αποτελεί μυστικό γιατί ολόκληρη η χερσόνησος Γιουκατάν είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του Μεξικό. Οι απλές απολαύσεις της εξωτικής παραλίας, της τυρκουάζ θάλασσας και της έντονης νυχτερινής ζωής έλκουν πολλούς ανθρώπους. Άλλους τους ενδιαφέρει ο αρχαιολογικός θησαυρός των Μάγια, οι άφθονες δραστηριότητες οικοτουρισμού και η πληθώρα των φυσικών θαυμάτων.

Αδιαμφισβήτητα είναι γη των ονείρων, χώρα υπέρτατου φωτός, τόπος μυστηρίου και θρύλου, όπου η σφραγίδα της αρχαίας ιστορίας του ανθρώπου είναι πολύ αισθητή. Αρχαίοι πολιτισμοί (Ολμέκοι, Ζαποτέκοι, Μάγιας, Τολτέκοι, Αζτέκοι κλπ.), που εξαρθρώθηκαν από τους Κονκισταδόρες, πυραμίδες, αποικιακά κτίρια, ζούγκλες, εκπληκτικές παραλίες, Ινδιάνοι, Μεστίζος, ντόπια χειροτεχνήματα, νόστιμη και πικάντικη κουζίνα, τεκίλα, συναρπαστικοί ρυθμοί και μουσική. Viva Mexico!

 

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν: Honeymoon, Red Elephant Expeditions, Romance, Αρχαιολογικούς χώρους, Θάλασσα, Ιστορία, Περιπέτεια, Πολιτισμός, Ταξιδεύοντας με παιδιά, Φύση

View More

HIGHLIGHTS

 • Σαν Κριστομπάλ ντε λας Κάζας
 • Άκουα Αζούλ-Παλένκε
 • Κανκούν
 • Ναός της Γουαδελούπης και πυραμίδες Τεοτιουακάν

Itinerary

1η Ημέρα: Πτήση για Αθήνα-Πόλη του Μεξικού (με ενδιάμεσο σταθμό)

2η Ημέρα: Πόλη του Μεξικού-Ξενάγηση πόλης-Μουσείο Ανθρωπολογίας

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού. Λόγω της πρωινής μας άφιξης και μέχρι της διάθεσης των δωματίων, θα πραγματοποιήσουμε μια πανοραμική εκδρομή-γνωριμία με τηπρωτεύουσα. Έτσι θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο, το κηβερνητικό ανάκτορο, τονκαθεδρικό ναό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας,όπου μπορείτε να δείτε ένα μωσαϊκό από τους σημαντικότερους πολιτισμούς της χώρας καιθα τελειώσουμε με μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Ναός της Γουαδελούπης και πυραμίδες Τεοτιουακάν

Μετά το πρωινό και έχοντας κατεύθυνση τις Πυραμίδες Τεοτιουακάν, θα κάνουμε μίαπρώτη στάση στη συνοικία Τλατελόλκο, γνωστή για τη πλατεία 3 Πολιτισμών, (όπου τον1968 έγινε η γνωστή σφαγή των 350 φοιτητών κατά την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων).Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη του ναού της Παναγίας της Γουαδελούπης όπου στις 12Δεκεμβρίου 1531, σύμφωνα με την παράδοση της Καθολικής Εκκλησίας, η Παναγίαεμφανίστηκε σ’ ένα χριστιανό ιθαγενή και του ζήτησε να κτιστεί μία εκκλησία. Έπειτα θαφτάσουμε στο Τεοτιουακάν όπου θα θαυμάσουμε την πιο εντυπωσιακή αρχαιολογικήζώνη του Μεξικού, την Πυραμίδα του Ήλιου, την Πυραμίδα της Σελήνης και τη Λεωφόροτων Νεκρών. Θα ακολουθήσει επίσκεψη σε εργοστάσιο χειροτεχνίας και στάση γιαμεσημεριανό γεύμα (χωρίς ποτά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος γιαξεκούραση. Πρωινό & γεύμα.

4η Ημέρα: Τούστλα Γκουτιέρρες-φαράγγι Σουμιδέρο-Σαν Κριστομπάλ ντε λας Κάζας

Μετά το πρωινό γεύμα, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για τη πτήση μας στοαεροδρόμιο Τούστλα Γκουτιέρρες. Αμέσως θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας με βάρκα στοφαράγγι Σουμιδέρο με ύψος χιλίων μέτρων, που δημιουργήθηκε από το πανίσχυρο ποταμόΡίο Γκριζάλβα. Στάση στην Τσιαπα Ντε Κόρτζο (την πρώτη πόλη που ιδρύθηκε ποτέ απότους Ισπανούς στην Πολιτεία Τσιάπας το 1523) και θα καταλήξουμε στην ιστορική καιπανέμορφη πόλη Σαν Κριστομπάλ ντε λας Κάζας, (παλαιό οχυρό των Μάγια). Τακτοποίησηστο ξενοδοχέιο μας και διανυκτέρευση.Πρωινό.

5η Ημέρα: Σαν Κριστομπάλ ντε λας Κάζας-Γηγενείς πόλεις

Μετά το πρωινό γεύμα θα επισκεφθούμε το Σαν Χουάν Τσαμούλα και το Ζινακαντάν,τυπικές γηγενείς πόλεις, όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να διατηρούν τις παραδόσεις, τηγλώσσα, τα έθιμα, τα πιστεύω τους καθώς και τις κοινωνικές τους δομές. Ο ναός της Εκκλησίας, τα σπίτια και τα ρούχα είναι εντυπωσιακά και γεμάτα από χρώματα. Τοαπόγευμα θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή σας όπου σας προτείνουμε ναπεριηγηθείτε στους γραφικούς δρόμος της και να επισκεφθείτε την Αγορά. Ο ΚαθεδρικόςΝαός, η εκκλησία του Αγίου Δομίνικου καθώς και το μουσείο Τζάντε (όπου μπορείτε ναδείτε το αντίγραφο του τάφου του βασιλιά Πακάλ), θα σας εντυπωσιάσουν. Επιστροφή στοξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Πρωινό.

6η Ημέρα: Σαν Κριστομπάλ ντε λας Κάζας-καταρράκτες Άκουα Αζούλ-Παλένκε

Μετά το πρωινό γεύμα θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες Άκουα Αζούλ, για να θαυμάσετε τα τυρκουάζ νερά τους και οι τολμηροί, θα έχουν την δυνατότητα κολύμβησης. Αμέσως μετά θα φτάσουμε στο Παλένκε , μια αρχαία πόλη των Μάγια που ξεπροβάλλει μέσα από την ζούγκλα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Πρωινό.

7η Ημέρα: Παλένκε-Καμπέτσε

Μετά το πρωινό γεύμα, θα ακολουθήσει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Παλένκεμία από τις κορυφαίες και πιο σημαντικές τοποθεσίες του «Κόσμου των Μάγια». Ο πρώτοςναός που θα συναντήσετε είναι ο Ναός των Επιγραφών όπου βρέθηκε η σαρκοφάγος τουβασιλιά Πακάλ και η συναρπαστική λαξευμένη ταφόπλακά της και οι 2 αρχαίοι ταφικοίΝαοί των Κρανίων. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Παλάτι με τον γνωστόλαβύρινθό του, ο Ναός του Ήλιου και ο Ναός του Σταυρού. Στη συνέχεια θακατευθυνθούμε στην όμορφη περιτειχισμένη πόλη Καμπέτσε με το προστατευμένο κέντροτης από την Unesco, το αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό και τις κοντινές παραλίες γιαεξερεύνηση. Πρωινό.

8η Ημέρα: Καμπέτσε-Ουσμάλ-Μέριδα.

Μετά το πρωινό γεύμα, θα φτάσουμε στο Ουσμάλ, την αρχαία πόλη των Μάγια, 80χιλιόμετρα μακριά από τη Μεριδά στην περιοχή Γιουκατάν, όπου θεωρείται ως τοομορφότερο μέρος της Προϊσπανικής περιόδου. Ο μύθος λέει ότι αυτός ο ναός χτίστηκε σεμια μόνο νύχτα από έναν νάνο για αυτό θεωρείται και από τις πιο εντυπωσιακέςπυραμίδες. Γεύμα (χωρίς ποτά) και αμέσως μετά θα πάμε στην Μέριδα για να δούμε τηνκύρια εκκλησία που βρίσκεται στη πλατεία Σόκαλο, το σπίτι του πειρατή Φραντσίσκο
Μοντέχο, το Κυβερνητικό και Δημοτικό Παλάτι. Η Μεριδά είναι η λευκή πόλη με κύριαλεωφόρο της πόλης το Πασέο ντε Μοντέχο όπου είναι και το τέλειο σημείο για νακατανοήσετε την κυριολεκτικά πλούσια ιστορία της όπως το Παλάτι Καντόν και το μνημείοΑ Λα Πατριά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Πρωινό & γεύμα.

9η Ημέρα: Μέριδα-Τσιτσέν Ιτζά-Κανκούν

Μετά το πρωινό γεύμα αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο Τσιτσέν Ιτζά ένα από ταεπτά θαύματα του κόσμου. Το Τσιτσέν Ιτζά είναι μια μεγάλη προκολομβιανή αρχαιολογικήπεριοχή που χτίστηκε από τον πολιτισμό των Μάγια και που βρίσκεται στο βόρειο κέντροτης χερσονήσου Γιουκατάν και σημαίνει «στο στόμα του φρεατίου του Ιτζά», καθώς στηνπεριοχή υπάρχουν υπόγεια σπήλαια με κρυστάλλινα νερά τα Cenotes, όπου τελούντανθρησκευτικές τελετές προς τιμήν του θεού Ιτζά. Γεύμα και μεταφορά στο Κανκούν. Πρωινό & γεύμα.

10η Ημέρα: Κανκούν

Ημέρα ελεύθερη για χαλάρωση και μπάνιο στην Μεξικάνικη Καραϊβική. Πρωινό.

11η Ημέρα: Κανκούν –Πτήση

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος, μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και πτήση
επιστροφής. Πρωινό.

12η Ημέρα: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.

Included/Excluded

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε πτήσεις της Turkish, μέσω Κων/λης.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Αντιπρόσωπος στα τοπικά αεροδρόμια.
 • Διαπιστευμένος Αγγλο-Ισπανόφωνος ξεναγός.
 • 8 διανυκτερεύσεις στα παραπάνω ξενοδοχεία
 • Πρωινά στα ξενοδοχεία και 3 γεύματα χωρίς ποτά.
 • Είσοδοι στις αναφερόμενες ξεναγήσεις.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτική περίθαλψης με καλύψεις
 • COVID19.
 • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης & υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου.
 • Τοπικοί Φόροι.
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως.
 • Οτιδήποτε προαιρετικό η προτεινόμενο.
 • Προαιρετικές εκδρομές η δραστηριότητες.
 • Τοιχόν PCR τεστ για είσοδο και έξοδο από την χώρα.
 • Δημοτικός φόρος διαμονής περίπου 2 δολάρια ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση(πληρώνεται μόνο τοπικά).

Travel Period

Όλο τον χρόνο!

Tour's Location

Λατινική Αμερική

FAQs

Έγκυρη Εγγραφή
Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή του 30% της τιμής της εκδρομής.

Τι γίνεται αν θέλω να ακυρώσω;
– Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 41ημέρες πριν την αναχώρηση η προκαταβολή επιστρέφεται.
– Για ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή.
– Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
Αποσκευές
Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
Διαβατήριο
**Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ θα πρέπει να είναι ισχύ τουλάχιστον 6μήνες από την ημερομηνία επιστροφής
Τι ώρα γίνεται το Checkin στο ξενοδοχείο;
Η παραλαβή των δωματίων γίνεται στις 14:00 – 15:00 & είναι σύνηθες το checkout από το δωμάτιο να είναι στις 11:00 – 12:00.
Σημειώσεις
Το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και έχει εγγυημένες αναχωρήσεις
Μπορείτε να επιλέξετε στο τέλος του προγράμματος παραμονή και διακοπές
στην περιοχή της Ριβιέρα Μάγια και συγκεκριμένα στη διάσημη παραλία της
Πλάγια Ντελ Κάρμεν (αντί του Κανκούν).
Απαραίτητη η συμμετοχή 18 ατόμων για να μπορέσει να συμμετάσχει
ελληνόφων έμπειρος συνοδός από Αθήνα. Σε κάθε άλλη περίπτωση το
πρόγραμμα πραγματοποιείται με υπηρεσίες του τοπικού μας αγγλόφωνου
αντιπροσώπου-συνοδού.
Επιβάρυνση μονόκλινου + € 550.
Έκπτωση 3 ου ατόμου σε δίκλινο δωμάτιο – € 55.
from 2.690,00€

Inquiry

  Συμφωνώ ότι όλα τα δεδομένα που έχω παράσχει θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς επικοινωνίας.  Organized by

  Caravel Travel

  Member Since 2021

  You might also like