fbpx
from 351,00€
Book Now

Μάλτα Mini Group

Μάλτα
Not Rated

Duration

5Ημέρες / 4Νύχτες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

20 people

Languages

Ελληνικά

Overview

Μάλτα | Βαλέτα

Η Βαλέτα είναι μια διακεκριμένη πόλη με θρυλικό παρελθόν. Η εισηγμένη στην UNESCO πρωτεύουσα της Μάλτας βρίσκεται υπερήφανα σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, περιτριγυρισμένη από μερικά από τα ισχυρότερα οχυρώματα στον κόσμο. Η ιστορία της πόλης συνδέεται με τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, μια διαταγή του 11ου αιώνα που παρείχε καταφύγιο στους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους και ανέλαβε στρατιωτικό ρόλο για την υπεράσπιση του Χριστιανισμού. Το 1530, ο Ισπανός Βασιλιάς, ο Κάρολος Β, έδωσε στη Μάλτα στους Ιππότες. Όταν η Βαλέτα έγινε το νέο στρατιωτικό φρούριο του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη, οι ιππότες ξεκίνησαν να δημιουργήσουν μια πρωτεύουσα ίση με τις καλύτερες της Ευρώπης. Η μεγάλη μπαρόκ αρχιτεκτονική αντικατοπτρίζει το ανάστημα των ιπποτών ως αριστοκράτες από τις ευγενέστερες οικογένειες στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Βαλέτα ονομάζεται «μια πόλη που χτίστηκε από κύριοι για τους κυρίους». Σήμερα, η Βαλέτα είναι μια πραγματική πόλη εργασίας και ένας συναρπαστικός τουριστικός προορισμός γεμάτος πολιτιστικά αξιοθέατα. Η Πόλη της Βαλέτας αναγνωρίστηκε επίσημα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1980. Εξερευνήστε αυτήν τη συναρπαστική πόλη με τη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Βαλέτα.

Mini Group

Ο συν-καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη

Ο συ καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη αντικατοπτρίζει τον πλούτο και τη σημασία των Ιπποτών της Μάλτας, οι οποίοι προστάτευαν την Ευρώπη και την καθολική πίστη από επιθέσεις των Οθωμανών Τούρκων τον 16ο αιώνα. Αυτός ο καθεδρικός ναός, με το πολυτελές μπαρόκ εσωτερικό, χτίστηκε ως σύμβολο της επιτυχίας των Ιπποτών. Ο ναός διαθέτει όμορφα διακοσμημένους, επιμεταλλωμένους τοίχους και υπέροχους πίνακες οροφής από την Mattia Preti, τον πιο διάσημο ζωγράφο της Μάλτας. Το πιο γνωστό έργο τέχνης στην εκκλησία είναι το αποκεφαλισμό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή από τον Καραβάτζιο στην ρήτρα. Τα διάφορα παρεκκλήσια του συν-καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη αντικατοπτρίζουν τις διαφορετικές «γλώσσες» (περιοχές) των Ιπποτών της Μάλτας που προέρχονταν από πολλές διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσα στα οκτώ παρεκκλήσια είναι μερικά από τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να δείτε: Το παρεκκλήσι της Langue of Aragon (περιοχή της Καταλονίας και της Ναβάρρας στην Ισπανία) παρουσιάζει τη ζωγραφική του Mattia Preti του Αγίου Γεωργίου σε λευκό επιβήτορα μετά τη δολοφονία ενός δράκου. Το εκκλησάκι της Langue της Ιταλίας εμφανίζει το διάσημο έργο του Saint-Jerome Writing του Caravaggio . Μετά την επίσκεψή τους στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, οι τουρίστες μπορούν να περπατήσουν στο Republic Street για να εξερευνήσουν την περιοχή γύρω από την πλατεία Palace στο δρόμο για το επόμενο αξιοθέατο: το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Αυτή η περιοχή διαθέτει πολλά γραφικά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Ένα εξαιρετικό μέρος για να σταματήσετε είναι η περίφημη εγκατάσταση Caffe Cordina (244 Republic Street), ένα φανταχτερό καφέ που σερβίρει παραδοσιακά μαλτέζικα αρτοσκευάσματα μαζί με καφέ και τσάι.

 

Κήποι Άνω Μπαράκκα ( Upper Barrakka )

Οι γραφικοί κήποι Upper Barrakka περικυκλώνουν μέρος των παλαιών οχυρώσεων της πόλης, χτισμένα στο ψηλότερο σημείο της Βαλέτα. Οι ήσυχοι και σκιεροί κήποι είναι όμορφα διαμορφωμένοι με σιντριβάνια, παρτέρια, σειρές καμάρες και αγάλματα διακεκριμένων ιστορικών μορφών, όπως ο Winston Churchill. Υπάρχουν πολλές απόψεις από διαφορετικές προοπτικές γύρω από τον κήπο, προσφέροντας πανοραμικές πανοραμικές εκδηλώσεις στο Grand Harbour. Είναι δυνατό να δείτε απέναντι από τις πόλεις Vittoriosa, Cospicua και Kalkara. Το επίπεδο κάτω από τους κήπους είναι ο πρώην προμαχώνας, ο οποίος είναι επενδεδυμένος με τα παλιά στρατιωτικά κανόνια. Αυτός ο χώρος χρησιμοποιείται τώρα για υπαίθριους γάμους και τελετές. Κάθε μέρα, μια παραδοσιακή τελετή το μεσημέρι πραγματοποιείται από μέλη της Μάλτας Heritage Society με ντυμένες στολές βρετανικών πυροβολικών. Αφιέρωμα στη στρατιωτική ιστορία της Βαλέτα, αυτή η τελετή περιλαμβάνει πυροβολισμό των πυροβόλων ως χαιρετισμό.

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
Κάθε Δευτέρα Ryanair
Θεσσαλονίκη
Μάλτα
11:20
12:05

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
Παρασκευή
Ryanair
Μάλτα
Θεσσαλονίκη
13:20
15:55
View More

HIGHLIGHTS

 • Μόστα Ροτόντα
 • Παραλία της Βαλέτα
 • Θέατρο Manoel: Ένα από τα παλαιότερα θέατρα στην Ευρώπη

Itinerary

1η μέρα: Θεσσαλονίκη - Μάλτα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με την Ryanair. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μάλτας και αμέσως μεταφορά στο ξενοδοχείο. Παράδοση δωματίων και χρόνος ελεύθερος.

2η μέρα: Μάλτα - Ξενάγηση Βαλέτας
2η μέρα: Μάλτα - Ξενάγηση Βαλέτας

Πρωινό και μετά θα κατευθυνθούμε με τη βοήθεια της τοπικής ξεναγού για την ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέτα. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλης εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942. Μετά το τέλος της ξενάγησης χρόνος ελεύθερος.

3η μέρα: Μάλτα - Προαιρετική πανοραμική ξενάγηση του νησιού
3η μέρα: Μάλτα - Προαιρετική πανοραμική ξενάγηση του νησιού

Μετά το πρωινό μας θα αρχίσουμε την ξενάγηση μας με πανοραμική θέα γύρω από τις οχυρώσεις της Βαλέτας. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα εντυπωσιακά τείχη που την περιβάλλουν και τη γεωγραφική της θέση.Κατόπιν θα προχωρήσουμε στη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη Βιττοριόζα, όπου εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την εκκλησία 16ου αιώνα του Αγίου Λορέντζου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Marsaxlokk-το μεγαλύτερο ψαροχώρι της Μάλτας. Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε κάποιο ελεύθερο χρόνο για να περιπλανηθείτε στην αγορά ή απλά να χαλαρώσετε και να παρακολουθείτε τα πολύχρωμα ψαροκάικα. Ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα από μικρά, όμορφα, παραδοσιακά χωριά θα μεταφερθούμε στο Μπλε Σπήλαιο, το οποίο αποτελείται από θαλάσσιες σπηλιές με φανταστικές αντανακλάσεις φωτός και εκπληκτικά χρώματα. Από εδώ θα προχωρήσουμε στο ψηλότερο σημείο του νησιού, Dingli Cliffs. Απολαύστε την μαγευτική θέα προτού προχωρήσουμε στο Ραμπάτ και γύρω από την περίμετρο της Μεδίνας που ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της Μάλτας. Προχωρώντας μέσω μιας υπαίθριας διαδρομής θα καταλήξουμε στο χωριό Μόστα, που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και είναι γνωστό για την εκκλησία με τον τρίτο μεγαλύτερο αυτό στηριζόμενο τρούλο σε όλη την Ευρώπη.

4η μέρα: Μάλτα - Ελεύθερη ημέρα - Προαιρετική εκδρομή στο Γκόζο
4η μέρα: Μάλτα - Ελεύθερη ημέρα - Προαιρετική εκδρομή στο Γκόζο

Μετά το πρωινό, ελεύθερη ημέρα. Σήμερα σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό νησί Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και οι αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την Ggantija, με τα μοναδικά ευρήματα από την Νεολιθική εποχή, την πρωτεύουσά του Γκόζο Βικτώρια, με το περίφημο κάστρο και την παλιά πόλη, στη συνέχεια το παραδοσιακό χωριό Φοντάνα, όπου μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα και τέλος το γραφικό ψαροχώρι Xlendi, όπου μπορείτε προαιρετικά να γευματίσετε . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μάλτα– Πτήση για την Θεσσαλονίκη

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Θεσσαλονίκη.

Included/Excluded

 • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Μάλτα – Θεσσαλονίκη με την Ryanair.
 • Σύνολο φόρων: 85€.
 • 10kg αποσκευή + χειραποσκευή 40Χ20Χ25 για κάθε επιβάτη.
 • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο της Μάλτας.
 • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*,4*,5* της επιλογής σας.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Ξενάγηση της Βαλέτας - Πρωτεύουσας του νησιού.
 • Ελληνόφωνος Αρχηγός - Ξεναγός.
 • Ασφάλεια αστική ευθύνης.
 • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και όπου αλλού χρειάζεται.
 • Οτι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ειδική ασφάλεια Covid-19: 15€.
 • Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά.
 • Προαιρετική εκδρομή στο Γκόζο: 50€ / το άτομο.

Travel Period

Όλο τον χρόνο!

Tour's Location

Μάλτα

FAQs

Γενικές Παρατηρήσεις
Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 την περίοδο της εκδρομής.

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19

Η εταιρεία μας έχει ετοιμάσει ένα πακέτο ασφάλισης ειδικά για την περίοδο των εορτών με σκοπό να σας προστατέψει από τον Covid-19 και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο ταξίδι σας.


Σας παροτρύνουμε να κλείσετε την ασφάλειά σας μαζί με την δήλωση συμμετοχής σας στην εκδρομή. Η ασφάλεια που σας προτείνουμε σας καλύπτει εκτός των άλλων και με τα ακόλουθα:

Με πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας , εάν νοσήσετε πριν την ημέρα αναχώρησης
Σε περίπτωση που αρρωστήσετε από Covid-19 , σας καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας, διαμονής και του κόστους επιστροφής πίσω στη πόλη μας .
Τιμή ασφάλειας κατά άτομο: 15€

Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε.
Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π ).

Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής.
Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα .

Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.

Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων.
Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε.

Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.

Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες.
Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.

Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.
Έγκυρη Εγγραφή
Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή του 30% της τιμής της εκδρομής.
Τι γίνεται αν θέλω να ακυρώσω;
– Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 41ημέρες πριν την αναχώρηση η προκαταβολή επιστρέφεται.
– Για ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή.
– Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής
Αποσκευές
Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
Διαβατήριο
**Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ θα πρέπει να είναι ισχύ τουλάχιστον 6μήνες από την ημερομηνία επιστροφής.
Τι ώρα γίνεται το Checkin στο ξενοδοχείο;
Η παραλαβή των δωματίων γίνεται στις 14:00 – 15:00 & είναι σύνηθες το checkout από το δωμάτιο να είναι στις 11:00 – 12:00.
from 351,00€

Inquiry

  Συμφωνώ ότι όλα τα δεδομένα που έχω παράσχει θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς επικοινωνίας.  Organized by

  Caravel Travel

  Member Since 2021

  You might also like