from 0 review
8Ημέρες / 7Νύχτες
Specific Tour
Unlimited
___
Από το παραμυθένιο Μαρρακές, ξεκινάει ένα οδοιπορικό εξερεύνησης της βορειοαφρικανικής αυτής χώρας στα δυτικά της Σαχάρας, που τη βρέχουν η Μεσόγειος και ο Ατλαντικός. Θα επισκεφθείτε μεταξύ άλλων, την Τινερχίρ με μία από τις ομορφότερες οάσεις του Νότου που καταλήγει στο Φαράγγι του Τόντρα, τη γραφική Ουαρζαζάτ, την οχυρωμένη Εσαουίρα στις ακτές του Ατλαντικού και φυσικά ζούμε την απόλυτη εμπειρία της ερήμου!
Βρίσκεται κεντρικά της χώρας, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τη Μαδρίτη και επί της δεξιάς όχθης του ποταμού Τάγου. Από το 1986, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ στο παρελθόν (1085-1559) υπήρξε πρωτεύουσα της Ισπανικής αυτοκρατορίας, ισχυρό θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο αποτελώντας μια ολόκληρη πόλη μουσείο ιστορίας και αρχιτεκτονικής. Ήταν φημισμένο για την παραγωγή των καλύτερων σπαθιών στη Δύση. Κατά το Μεσαίωνα.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης (09:30-10:50) για την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας (13:30-16:55).
Χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων δεσπόζει στο κεντρικό οροπέδιο της Ιβηρικής Χερσονήσου, στην Καστίλλη. Από το 1561 πρωτεύουσα της χώρας με 4.000.000 πληθυσμό. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ξεκούραση ή μια πρώτη βόλτα. Για το απόγευμα σας προτείνουμε προαιρετικά να εκμεταλλευτείτε το ελεύθερο χρόνο γνωρίζοντας κάποια απ' τα πάμπολλα ενδιαφέροντα σημεία της Μαδρίτης, (πέραν όσων θα γνωρίσουμε στην προγραμματισμένη ξενάγηση μας μαζί με τα Μουσεία της). Σε συνεργασία με τον αρχηγό του γραφείου μας γνωρίστε τη Μαδρίτη των Βουρβόνων, τις βόρειες συνοικίες της με το εντυπωσιακό στάδιο της Real, το Santiago Bernabeu και την Puerta de Europa, την Plaza de Toros, την Αρένα της πόλης, την Plaza Colón με το Αρχαιολογικό Μουσείο αλλά και τα κομψά καταστήματα του Barrio de Salamanca, την πλατεία Ισπανίας με το γιγάντιο γλυπτό του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, το περίφημο Αιγυπτιακό μνημείο Debod, το πάρκο Retiro και μεταξύ άλλων πολλών την ιστορικότερη πλατεία της πόλης, την Plaza Mayor. Διανυκτέρευση.
Η πρωινή μας ξενάγηση θα μας αποκαλύψει ένα μικρό μέρος του πλούτου της σημαντικότερης Πινακοθήκης στον κόσμο (ΠΡΑΔΟ). Τα πάνω από 10.000 έργα που ανήκουν στην συλλογή του, προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στο Χρόνο και στο Χρώμα. Θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Γκόγια να “στέκονται” δίπλα σε άλλους εξ’ ίσου σημαντικούς ζωγράφους. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της καρδιάς της Μαδρίτης. Στο περίφημο Barrio de la letras, μιά απ' τις πιο μποέμ συνοικίες όλης της Ευρώπης, όπου έζησαν και δημιούργησαν πολλοί απ' τους σπουδαίους ζωγράφους και λογοτέχνες της Ισπανίας.Η ξενάγησή μας θα τελειώσει με το μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, στην Μαδρίτη των Αψβούργων. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ , όπου θα δούμε πίνακες του Ελ Γκρέκο , αμύθητης αξίας ,όπως το Expolio και τη συλλογή Αποστόλων. Στη συνέχεια , την εκκλησία του Santo Tome, θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ”. Στη συνέχεια επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο με «Damasquinad», γνωστή Τολεδανική τέχνη που προέρχεται απο την εποχή των Αράβων. Επιστροφή στην Μαδρίτη. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα για ψώνια στην κομψότερη συνοικία της πόλης το Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα, ένα καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή απλώς περιπλανηθείτε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ για ένα υπέροχο ρόφημα. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη Σεγκόβια, την πόλη της Βασίλισσας Ισαμπέλ παλιά πρωτεύουσα της Καστίλης. Η Σεγκόβια βρίσκεται στην πιο εντυπωσιακή τοποθεσία της Ισπανίας .Η παλιά πόλη είναι χτισμένη πάνω σε ένα βραχώδες ύψωμα και περιβάλλεται από τους ποταμούς Ερέσμα και Κλαμόρες. Από μακριά μοιάζει με πλοίο , με το μεσαιωνικό φρούριο να σχηματίζει την πλώρη , τους πυργίσκους του γοτθικού ναού να υψώνονται σαν κατάρτια και το υδραγωγείο στο πίσω μέρος να θυμίζει πηδάλιο.Το ηλιοβασίλεμα , η θέα στην παλιά πόλη από την κοιλάδα είναι μαγευτική. Στη Σεγκόβια υπάρχουν πολλές εκκλησίες ,καθεδρικός ναός από το 1525, μουσείο της Σεγκόβια με έργα χαρακτικής από τη Λίθινη εποχή καθώς και εργαλεία ,κατασκευές , νομίσματα κλπ. Ακόμα μπορείτε να δείτε το υδραγωγείο και το ALCAZAR που υψώνεται σαν παραμυθένιο κάστρο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Μαδρίτη. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό αναχώρηση και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας και άφιξη στο πανέμορφο Μαρακές! Η πόλη με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική που συνδυάζει την γαλλική φινέτσα και την πολεοδομική αρτιότητα με τις κατάφυτες πλατείες με την αραβική τέχνη και τον πολιτισμό. Θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας προς τη μαγευτική πλατεία ΕΛ ΦΝΑ (« Η πλατεία των Θαυμάτων») που αποτελεί το κομβικό σημείο παρουσίας και απεικονίζει το ντόπιο στοιχείο. Γητευτές φιδιών, πλανόδιοι πωλητές που διαλαλούν την πολύχρωμη πραμάτεια τους, μικρά ατμοσφαιρικά καφέ που θα γευτείτε το παραδοσιακό τσάι με μέντα καθώς και το πολύβουο παζάρι θα σας εντυπωσιάσουν και θα αφεθείτε στη γοητεία της ανατολίτικης κουλτούρας. Θα συνεχίσουμε με μία πανοραμική ξενάγηση – περιήγηση της πόλης και θα καταλήξουμε στο κεντρικό ξενοδοχείο μας. Μετά την τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ολιγόωρη ανάπαυση θα σας προτείνουμε να δειπνήσουμε (προαιρετικά) και να διασκεδάσουμε σε ένα καταπληκτικό club restaurant στην κοσμικότερη περιοχή του Μαρακές. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη ξενάγησή στα σπουδαιότερα ιστορικά μνημεία της πόλης. Σύμβολό της το Τζαμί Κουτούμπια με τον εντυπωσιακό μιναρέ του. Βαδίζοντας προς το εσωτερικό της υπαίθριας αγοράς θα επισκεφθούμε το παλάτι Μπαχία. Στις συγκεκριμένες επισκέψεις θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την τοπική αρχιτεκτονική με τις εντυπωσιακές ξύλινες επενδύσεις και πολύχρωμες μωσαϊκές επιφάνειες. Καμία επίσκεψη στο Μαρακές δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν βαδίσετε στους Κήπους του Yves Sant Laurent. Ένας μαγικός κήπος με κατάφυτες εκτάσεις - σπάνια φυτά και αριστοκρατικό περίγυρο. Στη διαδρομή μας στην παλιά πόλη θα επισκεφθούμε ένα από τα πλέον παραδοσιακά εργαστήρια- φαρμακεία παρασκευής argan (αργανέλαιο) το σύμβολο ομορφιάς της Αφρικής. Μετά τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο στις πολύβουες αγορές πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας θα σταματήσουμε στο σιδηροδρομικό σταθμό κόσμημα του Μαρακές όπου θα θαυμάσουμε την κατασκευή του. Το βράδυ θα επισκεφθούμε το Chez Ali/ Fantasia όπου θα θαυμάσουμε ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη ξενάγησή στα σπουδαιότερα ιστορικά μνημεία της πόλης. Σύμβολό της το Τζαμί Κουτούμπια με τον εντυπωσιακό μιναρέ του. Βαδίζοντας προς το εσωτερικό της υπαίθριας αγοράς θα επισκεφθούμε το παλάτι Μπαχία. Στις συγκεκριμένες επισκέψεις θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την τοπική αρχιτεκτονική με τις εντυπωσιακές ξύλινες επενδύσεις και πολύχρωμες μωσαϊκές επιφάνειες. Καμία επίσκεψη στο Μαρακές δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν βαδίσετε στους Κήπους του Yves Sant Laurent. Ένας μαγικός κήπος με κατάφυτες εκτάσεις - σπάνια φυτά και αριστοκρατικό περίγυρο. Στη διαδρομή μας στην παλιά πόλη θα επισκεφθούμε ένα από τα πλέον παραδοσιακά εργαστήρια- φαρμακεία παρασκευής argan (αργανέλαιο) το σύμβολο ομορφιάς της Αφρικής. Μετά τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο στις πολύβουες αγορές πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας θα σταματήσουμε στο σιδηροδρομικό σταθμό κόσμημα του Μαρακές όπου θα θαυμάσουμε την κατασκευή του. Το βράδυ θα επισκεφθούμε το Chez Ali/ Fantasia όπου θα θαυμάσουμε ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας τα δωμάτια παραδίδονται στις 11 π.μ. θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα προάστια του Μαρακές και να καταλήξουμε στην πόλη Εσσαουίρα, ένα γραφικό ψαροχώρι κατά μήκος του Ωκεανού. Το απόγευμα, επιστροφή στην πόλη και μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη βραδινή πτήση επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπολης στη Θεσσαλονίκη.
Μαρακές – Κωνσταντινούπολη 22:50-05:50 (το πρωί της Κυριακής)
Κωνσταντινούπολη- Θεσσαλονίκη 07:25- 08:40