Από 845,00€
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Πρωτοχρονιάτικη Καππαδοκία 6ημέρες (αναχ. 29/12)

Καππαδοκία
Not Rated

Duration

6Ημέρες / 5Νύχτες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

Αγγλικά, Ελληνικά

Overview

Aυθεντική Καππαδοκία

Καπαδοκία

Ένας συγκλονιστικός  κόσμος που  αφήνει   άφωνο  τον επισκέπτη  για το   ιστορικό, το φυσιολατρικό, το  αρχιτεκτονικό και το θρησκευτικό  ανάγλυφό του. Εκπληκτικές  εικόνες  από  απόκοσμα  τοπία, μαγευτικούς  οικισμούς, υπόσκαφα και  μοναδικές  κατασκευές.

Η επίσκεψη  μας   καλύπτει στο μέτρο  του  δυνατού σε  επτά (7) ημέρες  το  απάνθισμα  των  περισσοτέρων πλευρών της  Καππαδοκικής γης, σε μία  ανεπανάληπτη  γνωριμία  με τον  συγκεκριμένο  προαιώνιο πολιτισμό και την σύγχρονη  απεικόνιση  της.

HIGHLIGHTS

 • Αγιοτόκο
 • Ταυλουσούν
 • Ανδρονίκιον
 • Στέφανα
 • Προκόπι

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Ημέρα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά από την πτήση μας από Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι γίνεται η άφιξή μας στην Καισάρεια, τη μητρόπολη των Καππαδοκών και ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας στην Αγιοτόκο και Ηρωοτόκο γη της Καππαδοκίας, με επίσκεψή στα τείχη της Καισάρειας και την πρώην ελληνική γειτονιά της, θαυμάζοντας τα αρχοντικά των προγόνων μας και την αρμένικη εκκλησία. Πρόκειται για μία καινούργια σύγχρονη πόλη που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις πλατείες, τους χώρους πρασίνου, την γενική ευταξία και τον ιστορικό περίγυρό της. Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στο χωριό του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μελετίου, τη Μουταλάσκη, τις «Βερσαλλίες της Καππαδοκίας», όπου θαυμάζουμε την υπέροχη εκκλησία της Παναγίας, τα υπέροχα ρωμαϊκά αρχοντικά και τα εκπαιδευτήριά τους. Επιστροφή στην Καισάρεια, δείπνο και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου: ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΟΝ - ΚΕΡΜΙΡΑ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ - ΙΝΤΖΕΣΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙ
2η Ημέρα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου: ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΟΝ - ΚΕΡΜΙΡΑ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ - ΙΝΤΖΕΣΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας στην Καππαδοκία με επίσκεψη στα πρόσφατα ανακαινισμένα τείχη και το ιστορικό κέντρο της Καισάρειας . Πρόκειται για μία καινούργια σύγχρονη πόλη που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις πλατείες, τους χώρους πρασίνου, την γενική ευταξία και τον ιστορικό περίγυρό της. Θα ακολουθήσουμε πορεία προς τις γειτονικές περιοχές του Ανδρονικίου και της Κερμίρας, δύο σπουδαίες παλαιές Ελληνικές κοινότητες, σε πραγματικά απόκρυφες θέσεις, με τις εκκλησίες της Αγ. Τριάδος και της Παναγίας αντίστοιχα. Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στην κοινότητα του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μελετίου, τη Μουταλάσκη, τις «Βερσαλλίες της Καππαδοκίας», όπου θαυμάζουμε την υπέροχη εκκλησία της Παναγίας, τα φανταστικά ρωμέϊκα αρχοντικά και τα εκπαιδευτήριά τους. Μετά από μια σύντομη στάση για το απαραίτητο ζεστό τσάι συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Ιντζέσου( Incesu ). Όλες οι παραπάνω κοινότητες αποτελούν ένα απίστευτο αρχιτεκτονικό σκηνικό με αμιγώς μη τουριστικές περιοχές που έχουν συγκλονιστικό ιστορικό υπόβαθρο και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Η διαδρομή μας θα ολοκληρωθεί στο Προκόπι όπου αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας ( Mustafa 4* ) Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου: ΠΡΟΚΟΠΙ - ΚΟΡΑΜΑ - ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ - ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ – ΑΒΑΝΟΣ - ΑΡΑΒΙΣΣΟΣ –ΠΡΟΚΟΠΙ
3η Ημέρα Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου: ΠΡΟΚΟΠΙ - ΚΟΡΑΜΑ - ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ - ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ – ΑΒΑΝΟΣ - ΑΡΑΒΙΣΣΟΣ –ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας, αναχωρούμε για την πανέμορφη διαδρομή που θα μας οδηγήσει στους ιερότερους τόπους για τους αναχωρητές της χριστιανικής πίστης, με τις υπέροχες βραχοεκκλησιές και τα εξωγήινα τοπία, στο Κόραμα, το Ούτσχισαρ και το Τσαβουσίν. Επόμενη επίσκεψη στο Αβανός, με τα υπέροχα εργαστήρια κεραμικών. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην ιστορική Αραβισσό, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Εορταστικό Πρωτοχρονιάτικο (Ρεβεγιόν) δείπνο – διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Σάββατο 01 Ιανουαρίου: ΣΙΝΑΣΟΣ - ΤΖΑΛΕΛΑ - ΣΟΓΑΝΛΙ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΑΝΑΚΟΥ - ΠΡΟΚΟΠΙ
4η Ημέρα Σάββατο 01 Ιανουαρίου: ΣΙΝΑΣΟΣ - ΤΖΑΛΕΛΑ - ΣΟΓΑΝΛΙ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΑΝΑΚΟΥ - ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας με την επίσκεψη στη πανέμορφη Σινασό, (χωριό του Σεραφείμ Ρίζου) όπου και θα επισκεφτούμε την Εκκλησία Κωνσταντίνου & Ελένης , θα περπατήσουμε στα παραδοσιακά σοκάκια της και θα εντυπωσιαστούμε από τα αρχοντικά της. Μετά τη απαραίτητα στάση για τσάι θα συνεχίσουμε για την Τζαλέλα (το Ομορφοχώρι), την πανέμορφη κοιλάδα του Σογανλί (αρχ. Σοανδός), με τις πολλές λαξευτές εκκλησίες μέσα σε κωνικούς μονόλιθους.), τα Ποτάμια (χωριό του αγίου Γεωργίου και του οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη), τη Δήλα, την Μαλακοπή (όπου και θα επισκεφθούμε την υπόγεια πολιτεία της ) και θα θαυμάσουμε εξωτερικά τον ανακαινιζόμενο Ναό των Αγ. Θεοδώρων . Προσπερνώντας την Ανακού , επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο –δείπνο- διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Κυριακή 02 Ιανουαρίου: ΣΙΛΑΤΑ – ΜΙΣΤΙ - ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ – ΚΑΡΒΑΛΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ
5η Ημέρα Κυριακή 02 Ιανουαρίου: ΣΙΛΑΤΑ – ΜΙΣΤΙ - ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ – ΚΑΡΒΑΛΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχό πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς το Περίστρεμμα, για να θαυμάσουμε την υπέροχη κοιλάδα της Ιχλάρας. Στην πορεία μας κάνουμε μια γρήγορη στάση στα Σίλατα και το Μιστί και κατόπιν επισκεπτόμαστε την Καρβάλη και το Σιβρίχισαρ (αρχαία Αριανζό, γενέτειρα του αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού). Ανατολικά της Αριανζό θαυμάζουμε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα (Κόκκινη Εκκλησία). Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο Περίστρεμμα, ένα μοναδικό φαράγγι 4 χλμ., εκπληκτικής ομορφιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Δευτέρα 03 Ιανουαρίου: ΠΡΟΚΟΠΙ – ΝΕΑΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στην υπέροχη Νεάπολη ( Nevsehir ) όπου θα επισκεφτούμε τον πρόσφατα ανακαινισμένο λόφο του Βυζαντινού κάστρου ( Kayasehir ) έναν εκπληκτικό χώρο που αποτελεί την νέα σημαντική ιστορική παρουσία στη γη της Καππαδοκίας, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς τα αμέσως επόμενα χρόνια. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καισάρεια για τις τελευταίες εικόνες της διαδρομής μας. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, μέσω Κωνσταντινούπολης γεμάτοι αλησμόνητες εντυπώσεις.

Included/Excluded

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη-Καισάρεια.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (145 €) .
 • ΜΙΑ (1) διανυκτέρευση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Radisson Kayseri 5*****deluxe https://www.radissonhotels.com
 • ΤΕΣΣΕΡΙΣ(4)διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MUSTAFA CAPPADOKIA RESORT 4****SUP.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Εορταστικό δείπνο ( Ρεβεγιόν ) Παραμονή Πρωτοχρονιάς.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνες έμπειροι συνοδοί του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον ασφάλειας COVID – 19.
 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετική ενέργεια.
 • Ποτά στα Δείπνα.
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, θεαμάτων.
 • Φιλοδωρήματα (tips).
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο.

Χάρτης

Καππαδοκία

FAQs

Έγκυρη Εγγραφή
Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή του 30% της τιμής της εκδρομής.
Τι γίνεται αν θέλω να ακυρώσω;
– Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 41ημέρες πριν την αναχώρηση η προκαταβολή επιστρέφεται.
– Για ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή.
– Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
Αποσκευές
Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
Διαβατήριο
**Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ θα πρέπει να είναι ισχύ τουλάχιστον 6μήνες από την ημερομηνία επιστροφής.
Τι ώρα γίνεται το Checkin στο ξενοδοχείο;
Η παραλαβή των δωματίων γίνεται στις 14:00 – 15:00 & είναι σύνηθες το checkout από το δωμάτιο να είναι στις 11:00 – 12:00.
from 845,00€

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

  Συμφωνώ ότι όλα τα δεδομένα που έχω παράσχει θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς επικοινωνίας.

  Organized by

  Caravel Travel

  Member Since 2021

  Infomation Contact

  Email

  hm@caraveltravel.gr

  Website

  caraveltravel.gr

  Phone

  +30 2310 235554

  Ρίξε μια ματιά επίσης σε: