Από 845,00€
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Καππαδοκία 7ημέρες/6νύχτες (Aναχ. 14/11)

Καππαδοκία
Not Rated

Duration

7Ημέρες / 6 Νύχτες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

Αγγλικά, Ελληνικά

Overview

Aυθεντική Καππαδοκία

Καπαδοκία

Ένας συγκλονιστικός  κόσμος που  αφήνει   άφωνο  τον επισκέπτη  για το   ιστορικό, το φυσιολατρικό, το  αρχιτεκτονικό και το θρησκευτικό  ανάγλυφό του. Εκπληκτικές  εικόνες  από  απόκοσμα  τοπία, μαγευτικούς  οικισμούς, υπόσκαφα και  μοναδικές  κατασκευές.

Η επίσκεψη  μας   καλύπτει στο μέτρο  του  δυνατού σε  επτά (7) ημέρες  το  απάνθισμα  των  περισσοτέρων πλευρών της  Καππαδοκικής γης, σε μία  ανεπανάληπτη  γνωριμία  με τον  συγκεκριμένο  προαιώνιο πολιτισμό και την σύγχρονη  απεικόνιση  της.

HIGHLIGHTS

 • Αγιοτόκο
 • Ταυλουσούν
 • Ανδρονίκιον
 • Στέφανα
 • Προκόπι

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Ημέρα Κυριακή 31/10 : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά από την πτήση μας από Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι γίνεται η άφιξή μας στην Καισάρεια, τη μητρόπολη των Καππαδοκών και ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας στην Αγιοτόκο και Ηρωοτόκο γη της Καππαδοκίας, με επίσκεψή στα τείχη της Καισάρειας και την πρώην ελληνική γειτονιά της, θαυμάζοντας τα αρχοντικά των προγόνων μας και την αρμένικη εκκλησία. Πρόκειται για μία καινούργια σύγχρονη πόλη που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις πλατείες, τους χώρους πρασίνου, την γενική ευταξία και τον ιστορικό περίγυρό της. Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στο χωριό του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μελετίου, τη Μουταλάσκη, τις «Βερσαλλίες της Καππαδοκίας», όπου θαυμάζουμε την υπέροχη εκκλησία της Παναγίας, τα υπέροχα ρωμαϊκά αρχοντικά και τα εκπαιδευτήριά τους. Επιστροφή στην Καισάρεια, δείπνο και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Δευτέρα 01/11: ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΟΝ-ΣΤΕΦΑΝΑ-ΖΙΝΤΖΙΝΤΕΡΕ-ΤΟΥΛΟΥΣΟΥΝ-ΚΕΡΜΙΡΑ-ΑΓΙΡΝΑΣ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ
2η Ημέρα Δευτέρα 01/11: ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΟΝ-ΣΤΕΦΑΝΑ-ΖΙΝΤΖΙΝΤΕΡΕ-ΤΟΥΛΟΥΣΟΥΝ-ΚΕΡΜΙΡΑ-ΑΓΙΡΝΑΣ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας αναχωρούμε το οδοιπορικό μας στη περιφέρεια της Καισάρειας με τους προαιώνιους και μέχρι πρότινος δυσπρόσιτους Ελληνικούς οικισμούς. Θαυμάζοντας τη φύση γύρω μας επισκεπτόμαστε το Ανδρονίκιο (χωριό του Παύλου Καρολίδη), τα Στέφανα, το Ζιντζίντερε, την «κολυμβήθρα» της πνευματικής και εκκλησιαστικής τους αναγέννησης των Ελλήνων της Ανατολής. το Ταυλουσούν (λόγω του πλούτου των κατοίκων της παλαιότερα, την έλεγαν «Μικρή Αίγυπτο», την Κερμίρα (χωριό του Ηλία Καζάν-Καυτατζόγλου, ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου) τους Ταξιάρχες, (σύμφωνα με την παράδοση, όταν η Αγία Ελένη πήγαινε στα Ιεροσόλυμα να βρει τον Τίμιο Σταυρό, ξεκουράστηκε σ’ αυτή την πεδιάδα, ενώ κοιμόταν είδε στ’ όνειρό της τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ο οποίος της φανέρωσε πως η αποστολή της θα ευοδωθεί και θα επιστρέψει με το Τίμιο Σταυρό.) Και το Αγιρνάς (πατρίδα του μεγάλου Ρωμιού αρχιτέκτονα Σινάν). Δείπνο, επιστροφή στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Τρίτη 02/11: ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΙΝΤΖΕΣΟΥ-ΚΟΡΑΜΑ-ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ-ΑΒΑΝΟΣ-ΠΡΟΚΟΠΙ
3η Ημέρα Τρίτη 02/11: ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΙΝΤΖΕΣΟΥ-ΚΟΡΑΜΑ-ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ-ΑΒΑΝΟΣ-ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας αναχωρούμε για την πανέμορφη διαδρομή που θα καταλήξει αργά το απόγευμα στο Προκόπι. Επισκεπτόμαστε το Ιντζέσου (χωριό του Οικουμενικού Πατριάρχη Ιωάννη Αναστασιάδη) και κατόπιν πηγαίνουμε να θαμάσουμε τους ιερότερους τόπους για τους αναχωρητές της πίστης, με τις υπέροχες βραχοεκκλησιές και τα εξωγήινα τοπία στα Κόραμα, το Ούτσχισαρ και το Τσαβουσίν. Επόμενη επίσκεψη στο Αβανός, με τα υπέροχα εργαστήρια κεραμικών . Μεταφορά στο ξενοδοχείο- δείπνο – διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Τετάρτη 03/11: ΣΙΝΑΣΟΣ-ΤΖΑΛΕΛΑ-ΣΟΓΑΝΛΙ-ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΑΝΑΚΟΥ-ΠΡΟΚΟΠΙ
4η Ημέρα Τετάρτη 03/11: ΣΙΝΑΣΟΣ-ΤΖΑΛΕΛΑ-ΣΟΓΑΝΛΙ-ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΑΝΑΚΟΥ-ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας με την επίσκεψη στη πανέμορφη Σινασό, (χωριό του Σεραφείμ Ρίζου) όπου και θα επισκεφτούμε την Εκκλησία Κωνσταντίνου & Ελένης , θα περπατήσουμε στα παραδοσιακά σοκάκια της και θα εντυπωσιαστούμε από τα αρχοντικά της. Μετά τη απαραίτητα στάση για τσάι θα συνεχίσουμε για την Τζαλέλα (το Ομορφοχώρι), την πανέμορφη κοιλάδα του Σογανλί (αρχ. Σοανδός), με τις πολλές λαξευτές εκκλησίες μέσα σε κωνικούς μονόλιθους.), τα Ποτάμια (χωριό του αγίου Γεωργίου και του οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη), τη Δήλα, την Μαλακοπή (όπου και θα επισκεφθούμε την υπόγεια πολιτεία της ) και θα θαυμάσουμε εξωτερικά τον ανακαινιζόμενο Ναό των Αγ. Θεοδώρων . Προσπερνώντας την Ανακού , επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο –δείπνο- διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Πέμπτη 04/11: ΣΙΛΑΤΑ-ΦΛΟΓΗΤΑ-ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ-ΚΑΡΒΑΛΗ-ΠΡΟΚΟΠΙ
5η Ημέρα Πέμπτη 04/11: ΣΙΛΑΤΑ-ΦΛΟΓΗΤΑ-ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ-ΚΑΡΒΑΛΗ-ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχό πρωινό μας ,κατευθυνόμενοι προς το Περίστρεμμα για να θαυμάσουμε την υπέροχη κοιλάδα της Ιχλάρας, κάνουμε μια γρήγορη στάση στα Σίλατα και τα Φλογητά και κατόπιν επισκεπτόμαστε την Καρβάλη και το Σιβρίχισαρ (αρχαία Αριανζό, γενέτειρα του αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού). Ανατολικά του χωριού θαυμάζουμε τη βυζαντινή εκκλησία του αγίου Παντελεήμονα (κόκκινη εκκλησία))Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο Περίστρεμμα , ένα μοναδικό φαράγγι 7χλμ. εκπληκτικής ομορφιάς όπου και θα περιηγηθούμε βράχο- εκκλησιές του & ασκηταρειά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο- δείπνο-διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Παρασκευή 05/11: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΚΙΟΥΜΟΥΣ-ΦΑΡΑΣΑ-ΜΙΣΤΙ-ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή της Νίγδης, όπου επισκεπτόμαστε το λαξευτό μοναστήρι του Εσκί Γκιουμούς του 10ου αιώνα, με τις υπέροχες εικονογραφίες και κατόπιν πηγαίνουμε στα Φάρασα (πατρίδα των αγίων Αρσενίου και Παϊσίου).Κατά την επιστροφή μας κάνουμε μια γρήγορη στάση στο Μιστί.
Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Σάββατο 06/11: ΠΡΟΚΟΠΙ-ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά από περιήγησή μας στην Αραβισό (χωριό του βυζαντινού αυτοκράτορα Μαυρίκιου) και τη Νεάπολη, αποχαιρετούμε την υπέροχη γη της Καππαδοκίας. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, γεμάτοι αλησμόνητες εντυπώσεις.

Included/Excluded

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη-Καισάρεια.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (145 €) .
 • ΔΥΟ (2)διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο Radisson Kayseri 5*****deluxe.
 • ΤΕΣΣΕΡΙΣ(4)διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MUSTAFA CAPPADOKIA RESORT 4****SUP.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνες έμπειροι συνοδοί του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής Συμεών Κοιμίσογλου- Στέφανος Χατζημανώλης.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετική ενέργεια.
 • Ποτά στα Δείπνα.
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, θεαμάτων.
 • Φιλοδωρήματα (tips).
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο.

Χάρτης

Καππαδοκία

FAQs

Έγκυρη Εγγραφή
Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή του 30% της τιμής της εκδρομής.
Τι γίνεται αν θέλω να ακυρώσω;
– Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 41ημέρες πριν την αναχώρηση η προκαταβολή επιστρέφεται.
– Για ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή.
– Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
Αποσκευές
Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
Διαβατήριο
**Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ θα πρέπει να είναι ισχύ τουλάχιστον 6μήνες από την ημερομηνία επιστροφής.
Τι ώρα γίνεται το Checkin στο ξενοδοχείο;
Η παραλαβή των δωματίων γίνεται στις 14:00 – 15:00 & είναι σύνηθες το checkout από το δωμάτιο να είναι στις 11:00 – 12:00.
from 845,00€

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

  Συμφωνώ ότι όλα τα δεδομένα που έχω παράσχει θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς επικοινωνίας.

  Organized by

  Caravel Travel

  Member Since 2021

  Infomation Contact

  Email

  info@caraveltravel.gr

  Website

  caraveltravel.gr

  Phone

  +30 2310 235554

  Ρίξε μια ματιά επίσης σε: