Από 459,00€
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Βουδαπέστη – Family XMAS 5ημ.

Not Rated

Duration

5Ημέρες / 4Νύχτες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και έδρα της κομητείας της Πέστης. Έχει περίπου 1,7 εκατομμύρια κατοίκους . Η Βουδαπέστη έγινε μια ενιαία πόλη που καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη, με τη συγχώνευση στις 17 Νοεμβρίου 1873 της Buda (Βούδα), Óbuda (Όμπουντα, παλαιά Βούδα) και Pest (Πέστη). Είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (χωρίς να υπολογίζονται τα προάστια και γενικά η μητροπολιτική περιοχή των πόλεων.

Κάστρο Βούδα  ( Budavári Palota )

Το Κάστρο Βούδα βρίσκεται στην περιοχή Várhegy και υψώνεται 48 μέτρα πάνω από το Δούναβη. Σε αυτό το λόφο ιδρύθηκε η πόλη της Βουδαπέστης. Τα θεμέλια του κάστρου τέθηκαν τον 13ο αιώνα μετά τις εισβολές των μογγολικών φυλών στην Ουγγαρία. Το φρούριο έχει πολιορκηθεί 31 φορές στην ιστορία του. Ο βασιλιάς Μπέλα (Béla) έχτισε τα τείχη το 1243 σε αυτή την τοποθεσία και γύρω από το φρούριο δημιουργήθηκε μία μικρή κοινότητα που ονομάστηκε Βούδα. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Λάγιου του Μέγα κτίστηκε και ένα παλάτι.

Αλυσιδωτή Γέφυρα της Βουδαπέστης ( Széchenyi lánchíd )

Η Αλυσιδωτή Γέφυρα είναι ένα απ΄τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα τη Βουδαπέστης. Η καταπληκτική αυτή γέφυρα που ενώνει την Πέστη και τη Βούδα πάνω από το Δούναβη ήταν η πρώτη ένωση των δύο αυτών πόλεων .Η γέφυρα ονομάστηκε Sjecheny Lanchid προς τιμή του κόμη Sjecheny που πήρε την πρωτοβουλία να κτίσει τη γέφυρα. Το 1836 ανέθεσε το έργο στον William Clark και στον Adam Clark. Ο William Clark είχε ήδη σχεδιάσει 2 κρεμαστές γέφυρες πάνω από τον Τάμεση στο Λονδίνο. Η μία από τις δύο γέφυρες του Λονδίνου αποτέλεσε και τη βάση για το σχέδιο της γέφυρας της Βουδαπέστης.

HIGHLIGHTS

 • Πύργος των ψαράδων
 • Αλυσιδωτή Γέφυρα της Βουδαπέστης ( Széchenyi lánchíd
 • Πλατεία Ηρώων Βουδαπέστης (Hősök tere)
 • Κάστρο Βάϊνταχουνιαντ ( Vajdahunyad vára )

Πρόγραμμα Εκδρομής

Επέκταση Μενού
1η μέρα: Πτήση για Βουδαπέστη
1η μέρα: Πτήση για Βουδαπέστη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βουδαπέστη. Άφιξη και θα ακολουθήσει η πανοραμική ξενάγηση μας, με τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης που είναι χτισμένα πάνω στις όχθες του Δούναβη, μεταξύ των οποίων το Βασιλικό Ανάκτορο, εκκλησίες, ιστορικά ανάκτορα και το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ- ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ - ΠΑΤΙΝΑΖ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ
2η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ- ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ - ΠΑΤΙΝΑΖ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

Πρωινό και σήμερα θα πρωτοτυπήσουμε στη περιήγηση στη Βούδα κάνοντας περιπατητική ξενάγηση. Θα πάρουμε το τελεφερίκ (έξοδα εξ ιδίων). Αφού επιβιβαστούμε στο τελεφερίκ που βρίσκεται στη βάση του λόφου Γιάνου θα εξερευνήσουμε την περιοχή κάστρου που υψώνεται στα 175μ. πάνω από τη στάθμη του Δούναβη. Θα περπατήσουμε σε όλο το συγκρότημα κάστρου του λόφου που είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπου θα δούμε τον πύργο των ψαράδων. Οι πύργοι του έχουν το σχήμα των σκηνών των Μαγιαρών. Θα δούμε το ναό του Ματθία που κατασκευάστηκε επί βασιλείας Μπέλα, το βασιλικό παλάτι, τη λεωφόρο των παρελάσεων, θα πάμε στον υπόγειο λαβύρινθο κάτω από το κάστρο του λόφου καθώς και το κελάρι με τα κρασιά. Τέλος θα καταλήξουμε στο ανάκτορο Σάντος όπου θα ξανά επιβιβαστούμε στο τελεφερίκ (έξοδα εξ ιδίων και θα φτάσουμε στη γέφυρα των αλυσίδων. Έπειτα θα επισκεφτούμε το νησί της Μαργαρίτας που δημιουργήθηκε με την ένωση 3 μικρότερων νησιών, του Φέστο, Φούρντου και Νιούλακ. Το 1980 η είσοδος των αυτοκινήτων περιορίσθηκε και επιτρέπονται λίγα μεταξύ των οποίων είναι ταξί και λεωφορεία για την τροφοδοσία τοπικών καταστημάτων και εστιατορίων. Στο νησί αξίζει να επισκεφτούμε το μνημείο του 1973 για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την ενοποίηση της πόλης, τον ιαπωνικό κήπο με ήπια θερμική λιμνούλα με ψάρια, τον ζωολογικό κήπο που διαθέτει κυρίως μια μεγάλη ποικιλία από εξωτικά υδρόβια πτηνά μεταξύ άλλων και ζώα, το περίπτερο που χτίστηκε αρχικά για υπαίθριες συναυλίες και την "μουσική πηγή", ένα συντριβάνι όπου η μουσική παίζεται υπό το φως της νύχτας με παραστάσεις μόνο το καλοκαίρι. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η μέρα: Children’s Railway + 9D Cinema + Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναδικό σιδηρόδρομο που λειτουργεί αποκλειστικά από παιδιά. Ο σιδηρόδρομος διαπερνά τους λόφους του Βούδα με συνολικά 8 στάσεις. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε επίσης μια υπέροχη δασική περιοχή με αρκετά μονοπάτια για περπάτημα. Αργότερα θα επισκεφτούμε το θεματικό πάρκο της πόλης στο οποίο θα ζήσετε την μαγεία της εικονικής πραγματικότητας των 9 διαστάσεων (9D). Μετά θα πάμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας το οποίο στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο που μοιάζει με το πύργο του Κόμη Δράκουλα και διαθέτει πάνω από 1 εκατομμύριο εκθέματα που εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Στους πολυάριθμους εντυπωσιακούς ορόφους του, παρουσιάζονται δια δραστικά εκθέματα ζώων που μεταφέρουν νοερά τον επισκέπτη πολλά χρόνια πίσω, στην αρχή της δημιουργίας. Το μουσείο είναι ιδανικό για ολόκληρη την οικογένεια. Το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη για να θαυμάσετε εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης με την μακροχρόνια ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

4η μέρα: Βουδαπέστη – Ζωολογικός κήπος – Πατινάζ στον Πάγο
4η μέρα: Βουδαπέστη – Ζωολογικός κήπος – Πατινάζ στον Πάγο

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας με τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης που είναι χτισμένα πάνω στις όχθες του Δούναβη, μεταξύ των οποίων το Βασιλικό Ανάκτορο, εκκλησίες, ιστορικά ανάκτορα και το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. Πεζή περιήγηση: Η συνοικία του Πύργου και η Παλιά Πόλη έχουν πεζοδρομηθεί και επανέκτησαν την αρχική τους γοητεία. Στην περιοχή του λόγου του Πύργου, μπορεί κανείς να επισκεφτεί εκτός από το Ανάκτορο των Αψβούργων, το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης, την κρήνη του Ματθία, το Θέατρο του Πύργου, το Ανάκτορο Σάντορ αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη Ουγγαρίας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα πολυτιμότερα έργα ουγγρικής τέχνης. Περπατώντας την παλιά πόλη της Βούδας, σταθείτε στην οδό των Λόρδων, όπου παλιότερα έμεναν αριστοκράτες και έμποροι. Αξίζει να δείτε την εκκλησία του Αγίου Ματθία, τον ‘’Προμαχώνα των Ψαράδων’’ με τους κωνικούς πύργους και την υπέροχη θέα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ζωολογικό κήπο ο οποίος έχει ανοίξει από το 1866 και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης , όπου εκεί ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει πάνω από 1.000 εντυπωσιακά ζώα, όπου από αυτά ξεχωρίζουν ο Δράκος του Κομόντο και ο Φασκολώμυς. Κλείνουμε την βόλτα μας σε ένα φυσικό παγοδρόμιο με θέα το μοναδικό Κάστρο Βαϊνταχουνιάντ.

4η μέρα: Βουδαπέστη- Εκπτωτικό χωριό Parndorf – Μπρατισλάβα – Πτήση επιστροφής

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη γραφική πρωτεύουσα της νεοσύστατης χώρας της Σλοβακίας. Στη μέση της διαδρομής θα σταματήσουμε στο φημισμένο εκπτωτικό χωριό Designer Outlet Parndorf με πάνω από 300 καταστήματα με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Συνεχίζουμε για την Μπρατισλάβα όπου όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό μέχρι την ώρα της αναχώρησης για το αεροδρόμιο. Έπειτα αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Included/Excluded

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με AirExplore
 • Μία χειραποσκευή 8 kg και μία αποσκευή 23 kg ανά άτομο.
 • Tέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχεία.
 • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά ( στις επιλογές ξενοδοχείων με πρωινό)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
 • Φ.Π.Α
 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνονται απευθείας από εσάς στο ξενοδοχείο.
 • Φόροι αεροδρομίου 145€.
 • Συμμετοχή στην προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€.
 • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19 ( επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) 10€.

Travel Period

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά

Χάρτης

FAQs

Γενικές Παρατηρήσεις
• H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
• Πριν την αναχώρησή σας θα πρέπει να έχετε αρνητικό covid test τις τελευταίες 96ώρες πριν το ταξίδι.
Έγκυρη Εγγραφή
Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή του 30% της τιμής της εκδρομής.
Τι γίνεται αν θέλω να ακυρώσω;
– Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 41ημέρες πριν την αναχώρηση η προκαταβολή επιστρέφεται.
– Για ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή.
– Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής
Αποσκευές
Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
Διαβατήριο
**Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ θα πρέπει να είναι ισχύ τουλάχιστον 6μήνες από την ημερομηνία επιστροφής.
Τι ώρα γίνεται το Checkin στο ξενοδοχείο;
Η παραλαβή των δωματίων γίνεται στις 14:00 – 15:00 & είναι σύνηθες το checkout από το δωμάτιο να είναι στις 11:00 – 12:00.
from 459,00€

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

  Συμφωνώ ότι όλα τα δεδομένα που έχω παράσχει θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς επικοινωνίας.

  Organized by

  Caravel Travel

  Member Since 2021

  Infomation Contact

  Email

  info@caraveltravel.gr

  Website

  caraveltravel.gr

  Phone

  +30 2310235554

  Ρίξε μια ματιά επίσης σε: