Από 675,00€
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Βρυξέλλες – Μπρυζ – Άμστερνταμ XMAS 6ημ.

Not Rated

Duration

6Ημέρες / 5Νύχτες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Βρυξέλες

Οι Βρυξέλλες, η πρωτεύουσα του Βελγίου, η κύρια έδρα της Βελγικής Βασιλικής Οικογένειας και η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μια εξαιρετικά μικρή, φιλική και ανθρωπογενής πόλη για όλη τη σημασία της.

Σε αντίθεση με τις όμορφες Μπρυζ και Γάνδη, με τις ορδές των τουριστών τους, οι Βρυξέλλες είναι ο κύριος οικονομικός και εκπαιδευτικός κόμβος του Βελγίου, ο οποίος δίνει στην πόλη μια πιο αίσθηση εργασίας από άλλες πόλεις.

Εδώ, έχετε μια κατάλληλη αίσθηση για τη βελγική ζωή, ειδικά για την φανταστική κουλτούρα εστιατορίων και καφέ.

Παρόλο που οι Βρυξέλλες μπορεί να μην έχουν τα αστέρια άλλων πόλεων του Βελγίου, η πρωτεύουσα έχει πολλά περισσότερα για να κάνει τους επισκέπτες να απασχολούνται για μερικές μέρες, με μια σειρά από μουσεία παγκόσμιας κλάσης και γκαλερί τέχνης, καθώς και πιο περίεργα πράγματα για κάντε, όπως το Atomium, και μερικά υπέροχα απομεινάρια της παλιάς αρχιτεκτονικής στην παλιά πόλη.

Μόλις τελειώσετε το λαιμό σας στο γοτθικό και μπαρόκ λαμπρότητα, μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε με τη διάσημη σοκολάτα των Βρυξελλών. Μάθετε περισσότερα για τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε με τη λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα και δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε στις Βρυξέλλες.

HIGHLIGHTS

 • Γάνδη
 • Μπρύζ
 • Άμστερνταμ

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Βρυξέλλες - Μάαστριχτ - Βρυξέλλες
1η μέρα: Βρυξέλλες - Μάαστριχτ - Βρυξέλλες

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Βρυξέλλες. Άφιξη και αμέσως θα ξεκινήσει η ξενάγηση μας στην υπέροχη πόλη των Βρυξελλών. Θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς, μία από τις εντυπωσιακότερες πλατείες της Ευρώπης, με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις που είναι το σύμβολο της πόλης το οποίο απεικονίζει ένα μικρό παιδάκι που ουρεί και λέγεται ότι πρόκειται για τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη. Ύστερα το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και τέλος το Ατόμιουμ που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μάαστριχτ μία από τις ολλανδικές πόλεις που οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι είναι η παλαιότερη της χώρας. Πρώτη μας στάση στην πόλη του Μάαστριχτ είναι η περιβόητη κόκκινη εκκλησία που όμοια της δεν θα συναντήσετε. Η Sint Janskerk η οποία έχει συμπεριληφθεί στην λίστα των ολλανδικών μνημείων της UNESCO στέκεται εκεί περήφανη από τον 15ο αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γέφυρα του Αγίου Σέρβιτος (St Servaas bridge) που είναι σύμβολο της πόλης εδώ και πολλά χρόνια. Θα περπατήσουμε στην υπέροχη αυτή γέφυρα βγάζοντας φωτογραφίες με φόντο την όμορφη πόλη του Μάαστριχτ και τον ποταμό Meuse. Ακολούθως θα πάμε στη Βασιλική της Παναγίας που είναι από τα πρώτα θρησκευτικά κτίρια του Μάαστριχτ και για την οποία δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες για την ιστορία της. Το εσωτερικό της είναι αρκετά σκοτεινό και αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει θησαυροφυλάκιο με πολύτιμα θρησκευτικά αντικείμενα. Αργότερα θα επισκεφτούμε την πλατεία Vrijthof και την πλατεία αγοράς που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να πάμε στα μαγαζιά και στα εστιατόρια που βρίσκονται εκεί καθώς και το Magical Maastricht που είναι μια υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τις Βρυξέλλες για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας.

2η μέρα: Γάνδη - Μπρύζ - Βρυξέλλες
2η μέρα: Γάνδη - Μπρύζ - Βρυξέλλες

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στην αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την γραφική Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας, η πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης . Στην περιήγηση μας στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη όπου βρίσκονται έργα του γνωστού ζωγράφου Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Μπρύζ. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, τη πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους κήπους Arends και τέλος το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο, μοναδικό στολίδι της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και έπειτα επιστροφή στις Βρυξέλλες.

3η μέρα: Βρυξέλλες - Ντέλφτ - Χάγη - Άμστερνταμ
3η μέρα: Βρυξέλλες - Ντέλφτ - Χάγη - Άμστερνταμ

Πρωινό και έτοιμοι να γνωρίσουμε το όμορφο Ντελφτ. Αναχώρηση για μια πόλη γεμάτη πολιτισμό, παραδόσεις και ένα φανταστικό δίκτυο καναλιών. Το Ντέλφτ ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μία πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλοπρεπούς βασιλικούς ναούς. Επίσης το Ντέλφτ ήταν γενέτειρα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τον παλαιό ναό (Oude Kerk) με ύψος 75 μέτρα και πρόσβαση από μια πανέμορφη γέφυρα που περνάει από ένα από τα πολλά κανάλια του Ντέλφτ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Oostpoort που ήταν από τις αρχικές οκτώ πύλες της πόλης η οποία έχει απομείνει μέχρι και σήμερα. Το τοπίο στο Oostpoort είναι μαγικό δίνοντας την ευκαιρία να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες. Αργότερα θα περπατήσουμε σε κάποια από τα όμορφα κανάλια της πόλης φτάνοντας στην πλατεία Markt με το φανταστικό Δημαρχείο του Ντελφτ με τα μοναδικά κόκκινα παράθυρα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την πόλη της «Ειρήνης», την Χάγη. Φτάνοντας στη Χάγη θα συναντήσουμε το πανέμορφο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καθώς και το Binnenhof το οποίο είναι ένα σύμπλεγμά κτιρίων που συμπεριλαμβάνει την Ολλανδική Βουλή. Το Binnenhof είναι δίπλα σε μια μικρή λίμνη που ονομάστηκε "Λίμνη δικαστηρίου" και είναι το σημαντικότερο σημείο της πόλης καθώς εκεί χτυπάει η καρδιά της πολιτικής της Χώρας. Στην λίμνη θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε κάποιες μαγικές φωτογραφίες και να δείτε όλες τις σημαίες των βασιλείων της ομοσπονδίας της Ολλανδίας. Ύστερα αναχωρούμε για μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Νότιας Ολλανδίας το Λέιντεν που είναι σημαντικό εμπορικό κέντρο. Το Λέιντεν χρονολογείται από το 1400 και άκμασε οικονομικά λόγω της υφαντικής βιομηχανίας και πνευματικά λόγω του πανεπιστημίου της. Θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας με το μουσείο ανεμόμυλου De Valk που στέκεται περήφανα στο κέντρο της παλαιάς πόλης από το 1611 και λειτουργεί ως μουσείο από το 1996. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια από τις παλαιότερες εκκλησίες του Λέιντεν το Pieterskerk με την χαρακτηριστική κόκκινη πόρτα που χρειάστηκε 150 χρόνια για να χτιστεί. Δίπλα στο Pieterskerk βρίσκεται το Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων με μεγάλη έκθεση με σαρκοφάγους, αντικείμενα τέχνης, όπλα και οικιακά αντικείμενα από την αρχαία Αίγυπτο. Έπειτα θα θαυμάσουμε μια από τις ομορφότερες εκκλησίες στο ιστορικό κέντρο του Λέιντεν την Hooglandse Kerk η οποία στις αρχές ήταν ξύλινη και με τα χρόνια ανακαινίστηκε και χτίστηκε με πέτρα. Ακολούθως θα περπατήσουμε προς τον βοτανικό κήπο Hortus Botanicus που είναι ο παλαιότερος βοτανικός κήπος στην Ολλανδία. Στον Βοτανικό κήπο υπάρχουν διάφορα θερμοκήπια με αρκετά υποτροπικά φυτά και μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ορχιδέας στον κόσμο. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση προς το Άμστερνταμ για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας.

4η μέρα: Άμστερνταμ
4η μέρα: Άμστερνταμ

Βρυξέλλες - Μπρυζ - Άμστερνταμ

Αεροπορικώς 6 ημέρες1η Ημέρα | Βρυξέλλες – Μάαστριχτ – Βρυξέλλες.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Βρυξέλλες. Άφιξη και αμέσως θα ξεκινήσει η ξενάγηση μας στην υπέροχη πόλη των Βρυξελλών. Θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς, μία από τις εντυπωσιακότερες πλατείες της Ευρώπης, με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις που είναι το σύμβολο της πόλης το οποίο απεικονίζει ένα μικρό παιδάκι που ουρεί και λέγεται ότι πρόκειται για τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη. Ύστερα το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και τέλος το Ατόμιουμ που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μάαστριχτ μία από τις ολλανδικές πόλεις που οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι είναι η παλαιότερη της χώρας. Πρώτη μας στάση στην πόλη του Μάαστριχτ είναι η περιβόητη κόκκινη εκκλησία που όμοια της δεν θα συναντήσετε. Η Sint Janskerk η οποία έχει συμπεριληφθεί στην λίστα των ολλανδικών μνημείων της UNESCO στέκεται εκεί περήφανη από τον 15ο αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γέφυρα του Αγίου Σέρβιτος (St Servaas bridge) που είναι σύμβολο της πόλης εδώ και πολλά χρόνια. Θα περπατήσουμε στην υπέροχη αυτή γέφυρα βγάζοντας φωτογραφίες με φόντο την όμορφη πόλη του Μάαστριχτ και τον ποταμό Meuse. Ακολούθως θα πάμε στη Βασιλική της Παναγίας που είναι από τα πρώτα θρησκευτικά κτίρια του Μάαστριχτ και για την οποία δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες για την ιστορία της. Το εσωτερικό της είναι αρκετά σκοτεινό και αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει θησαυροφυλάκιο με πολύτιμα θρησκευτικά αντικείμενα. Αργότερα θα επισκεφτούμε την πλατεία Vrijthof και την πλατεία αγοράς που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να πάμε στα μαγαζιά και στα εστιατόρια που βρίσκονται εκεί καθώς και το Magical Maastricht που είναι μια υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τις Βρυξέλλες για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας.2η Ημέρα | Γάνδη – Μπρύζ – Βρυξέλλες.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στην αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την γραφική Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας, η πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης . Στην περιήγηση μας στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη όπου βρίσκονται έργα του γνωστού ζωγράφου Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Μπρύζ. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, τη πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους κήπους Arends και τέλος το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο, μοναδικό στολίδι της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και έπειτα επιστροφή στις Βρυξέλλες.

3η Ημέρα | Βρυξέλλες – Ντέλφτ – Χάγη – Άμστερνταμ.

Πρωινό και έτοιμοι να γνωρίσουμε το όμορφο Ντελφτ. Αναχώρηση για μια πόλη γεμάτη πολιτισμό, παραδόσεις και ένα φανταστικό δίκτυο καναλιών. Το Ντέλφτ ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μία πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλοπρεπούς βασιλικούς ναούς. Επίσης το Ντέλφτ ήταν γενέτειρα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τον παλαιό ναό (Oude Kerk) με ύψος 75 μέτρα και πρόσβαση από μια πανέμορφη γέφυρα που περνάει από ένα από τα πολλά κανάλια του Ντέλφτ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Oostpoort που ήταν από τις αρχικές οκτώ πύλες της πόλης η οποία έχει απομείνει μέχρι και σήμερα. Το τοπίο στο Oostpoort είναι μαγικό δίνοντας την ευκαιρία να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες. Αργότερα θα περπατήσουμε σε κάποια από τα όμορφα κανάλια της πόλης φτάνοντας στην πλατεία Markt με το φανταστικό Δημαρχείο του Ντελφτ με τα μοναδικά κόκκινα παράθυρα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την πόλη της «Ειρήνης», την Χάγη. Φτάνοντας στη Χάγη θα συναντήσουμε το πανέμορφο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καθώς και το Binnenhof το οποίο είναι ένα σύμπλεγμά κτιρίων που συμπεριλαμβάνει την Ολλανδική Βουλή. Το Binnenhof είναι δίπλα σε μια μικρή λίμνη που ονομάστηκε "Λίμνη δικαστηρίου" και είναι το σημαντικότερο σημείο της πόλης καθώς εκεί χτυπάει η καρδιά της πολιτικής της Χώρας. Στην λίμνη θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε κάποιες μαγικές φωτογραφίες και να δείτε όλες τις σημαίες των βασιλείων της ομοσπονδίας της Ολλανδίας. Ύστερα αναχωρούμε για μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Νότιας Ολλανδίας το Λέιντεν που είναι σημαντικό εμπορικό κέντρο. Το Λέιντεν χρονολογείται από το 1400 και άκμασε οικονομικά λόγω της υφαντικής βιομηχανίας και πνευματικά λόγω του πανεπιστημίου της. Θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας με το μουσείο ανεμόμυλου De Valk που στέκεται περήφανα στο κέντρο της παλαιάς πόλης από το 1611 και λειτουργεί ως μουσείο από το 1996. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια από τις παλαιότερες εκκλησίες του Λέιντεν το Pieterskerk με την χαρακτηριστική κόκκινη πόρτα που χρειάστηκε 150 χρόνια για να χτιστεί. Δίπλα στο Pieterskerk βρίσκεται το Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων με μεγάλη έκθεση με σαρκοφάγους, αντικείμενα τέχνης, όπλα και οικιακά αντικείμενα από την αρχαία Αίγυπτο. Έπειτα θα θαυμάσουμε μια από τις ομορφότερες εκκλησίες στο ιστορικό κέντρο του Λέιντεν την Hooglandse Kerk η οποία στις αρχές ήταν ξύλινη και με τα χρόνια ανακαινίστηκε και χτίστηκε με πέτρα. Ακολούθως θα περπατήσουμε προς τον βοτανικό κήπο Hortus Botanicus που είναι ο παλαιότερος βοτανικός κήπος στην Ολλανδία. Στον Βοτανικό κήπο υπάρχουν διάφορα θερμοκήπια με αρκετά υποτροπικά φυτά και μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ορχιδέας στον κόσμο. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση προς το Άμστερνταμ για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας.


4η Ημέρα | Άμστερνταμ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Στην ξενάγηση μας θα δούμε το Βασιλικό Ανάκτορο που είναι ένα από τα τέσσερα παλάτια της χώρας, βρίσκεται επί της πλατείας Νταμ και αρχικά χτίστηκε σαν Δημαρχείο. Στην συνέχεια έγινε βασιλική κατοικία για τον Ναπολέοντα και αργότερα για την Ολλανδική οικογένεια. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Οικία - Μουσείο του διάσημου ζωγράφου και χαράκτη Ρέμπραντ. Στη συνέχεια θα δούμε το Νομισματοκοπείο και το μέγαρο των Σιδηροδρόμων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από γοτθική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική με αποτέλεσμα η πρόσοψη να μοιάζει με παλάτι. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε την κεντρική πλατεία Νταμ που χτίστηκε το 1400 και αποτελεί κεντρικό σημείο της πόλης και το φημισμένο Ράικσμουζέουμ (την Εθνική Πινακοθήκη της Ολλανδίας) ένα από τα υπέροχα μουσεία του Άμστερνταμ με σχεδιασμό και στυλ παρόμοιο του σταθμού Centraal. Το μουσείο περιέχει πάνω από ένα εκατομμύριο εκθέματα εκ των οποίον μόνο οχτώ χιλιάδες εκτίθενται. Ελεύθεροι να περιπλανηθείτε στην πλούσια και ποικίλη αγορά της πόλης ή να κάνετε μια μίνι κρουαζιέρα στα γραφικά κανάλια καθώς και να επισκεφτείτε την λεγόμενη περιοχή Red Light District που αποτελεί μέρος αυτού που κάνει διάσημο το Άμστερνταμ. Η περιοχή με τα κόκκινα φανάρια γνωστή και ως De Wallen είναι μια συνοικία γύρω από το κανάλι Damrak με αρκετά μπαρ και μαγαζιά με παραστάσεις. Παρόλο που αυτή η περιοχή είναι αρκετά αστυνομευμένη να έχετε ιδιαίτερη προσοχή στα υπάρχοντα σας και σε επιτήδειους που θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν.

5η μέρα: Μάρκεν - Βόλενταμ - Άμστερνταμ
5η μέρα: Μάρκεν - Βόλενταμ - Άμστερνταμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και εκδρομή στα γραφικά ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ, που έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και βρίσκονται στις όχθες της άλλοτε λιμνοθάλασσας Ζόιντρζεε. Στο Μάρκεν θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με τα πόδια βλέποντας το ρουστίκ λιμάνι μέχρι και τα αξιολάτρευτα ξύλινα σπιτάκια με ξυλοπόδαρα που έμεναν οι ψαράδες και χρησιμοποιήθηκαν επίσης για το κάπνισμα χελιών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Εργοστάσιο Ξύλινων Υποδημάτων για να μάθουμε πως ένα κομμάτι ξύλου από λεύκα μπορεί να γίνει ένα άνετο τσόκαρο. Το εργοστάσιο έχει και αναμνηστικά όπου μπορείτε να προμηθευτείτε για να θυμάστε την εμπειρία. Στη συνέχεια θα δούμε ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης τον φάρο Paard van Marken που χρονολογείτε από το 1893. Στον δρόμο μας θα συναντήσουμε το μνημείο Πλημμυρών που χτίστηκε λόγω του ότι το Marken πριν χτιστεί το φράγμα Afsluitdijk βρισκόταν στο έλεος των πλημμυρών προκαλώντας συνεχή καταστροφή με την μεγαλύτερη να σημειώνετε το 1916 με αποτέλεσμα να χαθούν κάποιοι νησιώτες και πολλοί να μένουν άστεγοι. Έπειτα επίσκεψη σε ένα μικρό σπιτάκι στο λιμάνι το Kijkhuisje Sijtje Boes το οποίο είναι ένα μικρό μουσείο από σουβενίρ. Το όνομα αυτού το πήρε από τον ιδρυτή Sijtje Boes που ήταν αυτός που έκανε το Marken τουριστικό προορισμό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βόλενταμ το οποίο είναι τόσο όμορφο που έχει ζωγραφιστεί από τους μεγάλους ζωγράφους Ρενουάρ και Πικάσο. Θα περιηγηθούμε στο κομψό λιμάνι που οδηγεί στα όμορφα ξύλινα σπιτάκια και σε αρκετά κανάλια. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Άμστερνταμ.

6η μέρα: Άμστερνταμ - Θεσσαλονίκη

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια μας στην πόλη του Άμστερνταμ ως την ώρα της επιστροφής.

Included/Excluded

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean.
 • Χειραποσκευή + βαλίτσα 23kg.
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία 4 αστέρων Brussels Marriott Hotel Grand Place/Leonardo Royal Hotel Amsterdam.
 • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • ΦΠΑ.
 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνονται απευθείας από εσάς στο ξενοδοχείο.
 • Φόροι αεροδρομίου 145€.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€.
 • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19 (επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) 10€.

Travel Period

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά

Χάρτης

FAQs

Γενικές Παρατηρήσεις
• H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
• Πριν την αναχώρησή σας θα πρέπει να έχετε αρνητικό covid test τις τελευταίες 96ώρες πριν το ταξίδι.
Έγκυρη Εγγραφή
Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή του 30% της τιμής της εκδρομής.
Τι γίνεται αν θέλω να ακυρώσω;
– Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 41ημέρες πριν την αναχώρηση η προκαταβολή επιστρέφεται.
– Για ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή.
– Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής
Αποσκευές
Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
Διαβατήριο
**Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ θα πρέπει να είναι ισχύ τουλάχιστον 6μήνες από την ημερομηνία επιστροφής.
Τι ώρα γίνεται το Checkin στο ξενοδοχείο;
Η παραλαβή των δωματίων γίνεται στις 14:00 – 15:00 & είναι σύνηθες το checkout από το δωμάτιο να είναι στις 11:00 – 12:00.
from 675,00€

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

  Συμφωνώ ότι όλα τα δεδομένα που έχω παράσχει θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς επικοινωνίας.

  Organized by

  Caravel Travel

  Member Since 2021

  Infomation Contact

  Email

  info@caraveltravel.gr

  Website

  caraveltravel.gr

  Phone

  +30 2310235554

  Ρίξε μια ματιά επίσης σε: