fbpx
from 410,00€
Book Now

Βερολίνο Mini Group

Γερμανία
Not Rated

Duration

4Ημέρες / 3Νύχτες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

20 people

Languages

Ελληνικά

Overview

Βερολίνο | Σημαντικό κέντρο πολιτικής
πολιτισμού, μέσων μαζικής ενημέρωσης και επιστήμης

Το Βερολίνο, η πρωτεύουσα της Γερμανίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι επίσης ένα σημαντικό κέντρο πολιτικής, πολιτισμού, μέσων μαζικής ενημέρωσης και επιστήμης. Γνωστό για την πολιτιστική του αρτιότητα, το Βερολίνο φιλοξενεί την παγκοσμίου φήμηςΌπερα του Βερολίνου και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου , ενώ η διαφορετική σκηνή της τέχνης περιλαμβάνει εκατοντάδες γκαλερί, εκδηλώσεις και μουσεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Museum Island, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Παρά την καταστροφή του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και μετά από δεκαετίες αποσύνθεσης στα ανατολικά του διαβόητου Τείχους του Βερολίνου, η πόλη ξαναχτίστηκε με τρόπο που γιορτάζει τις επιτυχίες της αναγνωρίζοντας ένα σκοτεινό παρελθόν. Το Βερολίνο προσφέρει έναν εκλεκτικό συνδυασμό νέας και κλασικής αρχιτεκτονικής, δυναμικής ψυχαγωγίας, αγορών και μεγάλης ποικιλίας αθλητικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα αξιοθέατα σας, φροντίστε να αναφέρεται συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Βερολίνο.

Mini Group

Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο

Ιδρύθηκε για να σηματοδοτήσει την 750ή επέτειο του Βερολίνου το 1987, το Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο (Deutsches Historisches Museum ή DHM) είναι απαραίτητο για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την εξαιρετικά πλούσια ιστορία της πόλης. Αυτό το πολυσύχναστο αξιοθέατο αποτελείται από μια σειρά από ιστορικές αίθουσες εκθέσεων γεμάτες με συναρπαστικές εκθέσεις αντικειμένων που σχετίζονται με διάφορες περιόδους και εκδηλώσεις από την ίδρυση της χώρας μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, καθώς και έναν κινηματογράφο, και μια έρευνα βιβλιοθήκη που είναι ανοιχτή στο κοινό.Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν εκθέματα που σχετίζονται με την ιατρική, τη μόδα, τη θρησκεία, την εκτύπωση, την τέχνη και τη φωτογραφία. Στρατιωτικοί λάτρεις ικανοποιούνται επίσης με την τεράστια συλλογή από ιστορικά πανοπλία, όπλα και στολές του μουσείου. Διατίθενται ξεναγήσεις, και για όσους περιμένουν μεγαλύτερη διαμονή (θα θέλατε, υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε), υπάρχει ένα βολικό μανδύα και καφέ.

 

Μουσείο Νησί (Spree Island)

Στριμώχνοντας ανάμεσα στον ποταμό Spree και το Kupfergraben σε ένα κανάλι μήκους 400 μέτρων, το Spree Island είναι πιο γνωστό ως Museum Island (Museumsinsel), ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ, θα βρείτε πολλά από τα παλαιότερα και πιο σημαντικά μουσεία της πόλης, όπως το Παλιό Μουσείο (Μουσείο Altes), που χτίστηκε το 1830 για να στεγάσει το Crown Jewels και άλλους βασιλικούς θησαυρούς. Το Νέο Μουσείο ( Μουσείο Neues), που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ξαναχτίστηκε και άνοιξε ξανά το 2009 ως το σπίτι εκτεταμένων συλλογών από το Αιγυπτιακό Μουσείο, τη Συλλογή Πάπυρων και τη Συλλογή Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η Παλιά Εθνική Πινακοθήκη (Alte Nationalgalerie), που άνοιξε το 1876, εμφανίζει νεοκλασικά γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής από το 1815-1848, καθώς και έργα ιμπρεσιονιστικού και πρώιμου μοντερνισμού. Το Μουσείο Bode στεγάζει μια συλλογή βυζαντινής τέχνης, καθώς και μια μεγάλη συλλογή γλυπτών που εκτείνεται από τα μεσαιωνικά χρόνια έως τα τέλη του 1700. Το πιο δημοφιλές μουσείο της πόλης, το Pergamon διαθέτει ένα Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, την Πύλη Ishtar και ανακατασκευασμένα ιστορικά κτίρια από τη Μέση Ανατολή. Το νεότερο αξιοθέατο του μουσείου, το Φόρουμ Humboldt άνοιξε εδώ το 2019 και στεγάζει το Εθνολογικό Μουσείο του Βερολίνου και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
Κάθε Πέμπτη Ryanair
Θεσσαλονίκη
Βερολίνο
20:15
21:45

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
Κυριακή
EasyJet
Βερολίνο
Θεσσαλονίκη
16:30
20:00
View More

HIGHLIGHTS

 • Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο
 • Πλατεία «Αλεξάντερπλατζ» (Αlexanderplatz)
 • Μουσείο Νησί (Spree Island)
 • Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου
 • Παλάτι και πάρκο Charlottenburg

Itinerary

1η μέρα: Θεσσαλονίκη - Πτήση για Βερολίνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Άφιξη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας όπου θα τακτοποιηθούμε. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, με την βοήθεια του αρχηγού μας.

2η μέρα: Βερολίνο – Ξενάγηση πόλης – Μουσείο Περγάμου
2η μέρα: Βερολίνο – Ξενάγηση πόλης – Μουσείο Περγάμου

Πρωινό και πανοραμική πρώτη περιήγηση στα μνημεία της πόλης. Όπου μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από την πύλη του Βρανδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρό Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ πόϊντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκάρτεν. Στη βόρεια πλευρά του εδρεύει από το 2000 το σημερινό κυβερνητικό τετράγωνο της Γερμανικής Ομοσπονδίας με το ιστορικό Ράϊχστακ. Στη νότια πλευρά του πάρκου είναι θαμμένο το ναζιστικό κεφάλαιο της ιστορίας του Βερολίνου κοντά στην υπερσύγχρονη Πλατεία Ποτσντάμερ και την Φιλαρμονική, περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Θα καταλήξουμε στο μουσείο της Περγάμου με πολύτιμα εκθέματα από την ομώνυμη Αρχαία Ελληνική πόλη, όπως τoν Βωμό της Περγάμου, την Μεσοποταμία και την υπέροχη συλλογή Ισλαμικής τέχνης. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας. Συμβουλευτείτε τον αρχηγό σας για να εξερευνήσετε τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου που είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη. Περιηγηθείτε στις περιοχές κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους όπως η Frieddrichstrasse, αλλά και στην Kurfurstendam, στο Charlottenburg ή στην Potsdamer Platz.

3η μέρα: Βερολίνο – Προαιρετική εκδρομή στο Πότσνταμ
3η μέρα: Βερολίνο – Προαιρετική εκδρομή στο Πότσνταμ

Μετά το πρωινό θα εξορμήσουμε νότια, στο κοντινό Πότσδαμ, την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Η διαδρομή μας είναι μαγική καθώς θα κατευθυνθούμε στο Πότσδαμ διαμέσου των λιμών του Βερολίνου. Πρώτος σταθμός το ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ το οποίο χτίστηκε ως θερινή κατοικία της συζύγου του Φρειδερίκου Καρλότας. Συνεχίζουμε για μια γρήγορη επίσκεψη στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου που έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1936. Περνώντας μέσα από τις λίμνες του Βερολίνου και περνώντας από την Γέφυρα των Κατασκόπων κατευθυνόμαστε στο Πότσδαμ. Άφιξη στο Πότσδαμ όπου βρίσκεται το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο παλάτι Sanssouci (Σανσουσί), όπου τα θρυλικά ανάκτορα χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο.

4η μέρα: Βερολίνο – Πτήση επιστροφής
4η μέρα: Βερολίνο – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία μας ψώνια στο πανέμορφο Βερολίνο. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Included/Excluded

 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής με Rynair & EasyJet.
 • Σύνολο φόρων 125€ κατά άτομο.
 • Χειραποσεκυή 40Χ20Χ25 & 1 αποσκευή 10kg.
 • Διαμονή στα αναφερόμενα ξενοδοχεία με πρωινό.
 • Οι εκδρομές - περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Είσοδοι σε μουσεία.
 • Εκδηλώσεις και διασκεδάσεις.
 • Προαιρετική εκδρομή στο Πότσνταμ.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο & φόροι διαμονής ξενοδοχείων.
 • Ειδική ασφάλεια Covid - 19 (τιμή 15€ ).
 • Σημείωση: Για πακέτο διακοπών (αεροπορικά και διαμονή μόνο) υπολογείστε μείωση 70€ κατά άτομο. Επιπλεον διανυκτέρευση 40€ στα ξενοδοχεία 3* και 45€ στα ξενοδοχεία 4*.

Travel Period

Όλο τον χρόνο!

Tour's Location

Γερμανία

FAQs

Γενικές Παρατηρήσεις
• H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
• Πριν την αναχώρησή σας θα πρέπει να έχετε αρνητικό covid test τις τελευταίες 96ώρες πριν το ταξίδι.
Έγκυρη Εγγραφή
Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή του 30% της τιμής της εκδρομής.
Τι γίνεται αν θέλω να ακυρώσω;
– Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 41ημέρες πριν την αναχώρηση η προκαταβολή επιστρέφεται.
– Για ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή.
– Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής
Αποσκευές
Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
Διαβατήριο
**Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ θα πρέπει να είναι ισχύ τουλάχιστον 6μήνες από την ημερομηνία επιστροφής.
Τι ώρα γίνεται το Checkin στο ξενοδοχείο;
Η παραλαβή των δωματίων γίνεται στις 14:00 – 15:00 & είναι σύνηθες το checkout από το δωμάτιο να είναι στις 11:00 – 12:00.
from 410,00€

Inquiry

  Συμφωνώ ότι όλα τα δεδομένα που έχω παράσχει θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς επικοινωνίας.  Organized by

  Caravel Travel

  Member Since 2021

  You might also like