fbpx
from 481,00€
Book Now

Άμστερνταμ Mini Group

Ολλανδία
Not Rated

Duration

4Ημέρες / 3Νύχτες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

20 people

Languages

Ελληνικά

Overview

Άμστενταμ

Το Άμστερνταμ έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, κυρίως από τον 17ο αιώνα, την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, της οποίας ήταν το εστιακό σημείο. Την περίοδο εκείνη, μια σειρά από ομόκεντρα ημικυκλικά κανάλια, τα περίφημα χράχτεν (grachten) χτίστηκαν γύρω από το κέντρο της παλαιότερης πόλης, τα οποία μέχρι σήμερα προσδιορίζουν τη διάταξη και την εμφάνιση του κέντρου. Κατά μήκος των καναλιών βρίσκονται πολλά όμορφα σπίτια και αρχοντικά· τα περισσότερα κατοικούνται, άλλα είναι πια γραφεία, και μερικά είναι δημόσια κτήρια.

Η πόλη είναι γνωστή για πολλά εξαιρετικά μουσεία, όπως το Κρατικό Μουσείο Ρέικσμουζεουμ (Het Rijksmuseum), τo Μουσείο Βαν Γκογκ, το Μουσείο της Πόλης (Het Stedelijk Μuseum), το Σπίτι της Άννας Φρανκ, και την παγκοσμίως γνωστή συμφωνική ορχήστρα της, την Κονσερτχεμπαουόρκεστ, της οποίας η βάση είναι το Κονσερτχεμπάου. Γνωστό είναι επίσης το τμήμα της πόλης με τα “κόκκινα φώτα”, το ντε Βάλλεν, και τα πολυάριθμα ‘κόφι-σοπς’.

Αν και το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, δεν είναι ούτε η πρωτεύουσα της επαρχίας στην οποία ανήκει, της Βόρειας Ολλανδίας, (πρωτεύουσα της οποίας είναι το Χάαρλεμ), ούτε η έδρα της κυβέρνησης (που είναι η Χάγη).

Το Άμστερνταμ κατέχει τον τίτλο της πόλης με τις περισσότερες εθνικότητες στον κόσμο.

Mini Group

Αξιοθέατα
 • Το Κρατικό Μουσείο του Άμστερνταμ (Het Rijksmuseum Amsterdam): το μεγαλύτερο και σημαντικότερο της πόλης. Είναι ένα πανέμορφο κτήριο και ανήκει στα 100 ολλανδικά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Βρίσκεται στην Πλατεία Μουσείου. Στις 200 (!) αίθουσές του εκτίθενται έργα που αφορούν κυρίως στην ιστορία και στην τέχνη της Ολλανδίας. Ένα μεγάλο μέρος από τα 1.000.000 περίπου έργα των συλλογών του μουσείου, ανήκουν στον 17ο αιώνα. Το κυρίως κτήριο ανακαινιζόταν για πολλούς μήνες και, άνοιξε πάλι τις πύλες του για το κοινό τον Απρίλιο του 2013.
 • Το Μουσείο της Πόλης (Het Stedelijk Museum): βρίσκεται στην Πλατεία Μουσείου και είναι προσανατολισμένο στην τέχνη των 19ου (τέλη) και 20ού αιώνων και στη σύγχρονη τέχνη. Ιδρύθηκε το 1874 και είναι κατασκευασμένο σε νεοαναγεννησιακό ρυθμό. Περιλαμβάνει γύρω στα 90.000 έργα με αιχμές τους Σεζάν, Ροντέν, Ματίς, Πικάσο, Μοντριάαν και Γουόρχολ.
 • Το Μουσείο Βαν Γκογκ (ολλανδική προφορά Φαν Χοχ) (Het Van Gogh Museum): αποτελεί το σπουδαιότερο μουσείο στον κόσμο με αναφορά στο μεγάλο ζωγράφο. Βρίσκεται, επίσης, στην πλατεία Μουσείου και ιδρύθηκε το 1964, τελείωσε όμως το 1969, και άνοιξε για το κοινό μόλις στα 1973. Νέα πτέρυγα προστέθηκε το 1999.
 • Περιλαμβάνει περίπου 200 πίνακες, 500 σχέδια και 700 επιστολές του Βαν Γκογκ, αλλά και βιβλιοθήκη με 23.000 έργα. Αντίθετα με ότι πιστεύεται, στο μουσείο εκτίθενται και μεμονωμένα έργα άλλων μεγάλων ζωγράφων, όπως των Μονέ, Γκωγκέν, Πικάσο, Σερά και Τουλούζ Λωτρέκ.

  Το Μουσείο των Τροπικών

  • Το Μουσείο των Τροπικών (ενν. περιοχών) (Het Tropenmuseum): πρόκειται περί ενός εθνολογικού μουσείου, με αναφορά στους λαούς των τροπικών -και όχι μόνον- περιοχών. Περιέχει παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα αντικείμενα τέχνης από διάφορους πολιτισμούς, όπως λ.χ. της Ινδονησίας, της Νέας Γουινέας, του Σουρινάμ κ.α. Επίσης εκτίθενται ηχητικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα αλλά και φωτογραφίες από την ιστορία και τον τρόπο ζωής τους.
  • Το Μουσείο του Άμστερνταμ (Het Amsterdam Museum): μέχρι το 2010 ονομαζόταν Ιστορικό Μουσείο του Άμστερνταμ και αναφέρεται στο παρελθόν και το παρόν της πόλης του Άμστερνταμ, ειδικά. Ιδρύθηκε το 1926 και, βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου μεταφέρθηκε από άλλη συνοικία το 1975. Στις συλλογές του περιλαμβάνονται περίπου 75.000 αντικείμενα, κυρίως πίνακες, αγάλματα, λιθοτυπίες, γραφοτυπίες, σχέδια, βιβλία, είδη υαλουργίας, υφαντικής, κεραμικής, μηχανήματα, έπιπλα, κ.λ.π.
  • Το Εβραϊκό Ιστορικό Μουσείο (Het Joods Historisch Museum): ιδρύθηκε το 1932 και περιλαμβάνει περίπου 11.000 έργα τέχνης, παραδοσιακά και ιστορικά αντικείμενα που ρίχνουν φως στον Εβραϊκό πολιτισμό. Η συλλογή ήταν μεγαλύτερη, αλλά κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, το μουσείο ήταν κλειστό και πολλά αντικείμενα κατασχέθηκαν χωρίς να επιστραφούν ποτέ.
  • Το Σπίτι του Ρέμπραντ (Het Rembrandthuis): πρόκειται για το οίκημα όπου διέμεινε ο μεγάλος ζωγράφος μεταξύ των ετών 1639 και 1658. Στεγάζει το ομώνυμο μουσείο, όπου εκτίθενται σχέδια και καθημερινά χρηστικά αντικείμενα του Ρέμπραντ.

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
Κάθε Παρασκευή Transavia
Θεσσαλονίκη
Αμστερντάμ
13:40
15:50

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
Δευτέρα
Transavia
Αμστερντάμ
Θεσσαλονίκη
09:10
13:05
View More

HIGHLIGHTS

 • Ρότερνταμ
 • Χάγη
 • Ντέλφτ

Itinerary

1η μέρα: Θεσσαλονίκη - Άμστερνταμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Άμστερνταμ. Άφιξη στο Άμστερνταμ και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Έπειτα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με την βοήθεια του συνοδού μας.

2η μέρα: Άμστερνταμ - Ξενάγηση πόλης
2η μέρα: Άμστερνταμ - Ξενάγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Στην ξενάγηση μας θα δούμε το Βασιλικό Ανάκτορο που είναι ένα από τα τέσσερα παλάτια της χώρας, βρίσκεται επί της πλατείας Νταμ και αρχικά χτίστηκε σαν Δημαρχείο. Στην συνέχεια έγινε βασιλική κατοικία για τον Ναπολέοντα και αργότερα για την Ολλανδική οικογένεια. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Οικία - Μουσείο του διάσημου ζωγράφου και χαράκτη Ρέμπραντ. Στη συνέχεια θα δούμε το Νομισματοκοπείο και το μέγαρο των Σιδηροδρόμων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από γοτθική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική με αποτέλεσμα η πρόσοψη να μοιάζει με παλάτι. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε την κεντρική πλατεία Νταμ που χτίστηκε το 1400 και αποτελεί κεντρικό σημείο της πόλης και το φημισμένο Ράικσμουζέουμ (την Εθνική Πινακοθήκη της Ολλανδίας) ένα από τα υπέροχα μουσεία του Άμστερνταμ με σχεδιασμό και στυλ παρόμοιο του σταθμού Centraal. Το μουσείο περιέχει πάνω από ένα εκατομμύριο εκθέματα εκ των οποίον μόνο οχτώ χιλιάδες εκτίθενται. Ελεύθεροι να περιπλανηθείτε στην πλούσια και ποικίλη αγορά της πόλης ή να κάνετε μια μίνι κρουαζιέρα στα γραφικά κανάλια καθώς και να επισκεφτείτε την λεγόμενη περιοχή Red Light District που αποτελεί μέρος αυτού που κάνει διάσημο το Άμστερνταμ. Η περιοχή με τα κόκκινα φανάρια γνωστή και ως De Wallen είναι μια συνοικία γύρω από το κανάλι Damrak με αρκετά μπαρ και μαγαζιά με παραστάσεις. Παρόλο που αυτή η περιοχή είναι αρκετά αστυνομευμένη να έχετε ιδιαίτερη προσοχή στα υπάρχοντα σας και σε επιτήδειους που θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο.

3η μέρα: Άμστερνταμ - Προαιρετική εκδρομή στο Ρότερνταμ - Χάγη - Ντελφτ
3η μέρα:  Άμστερνταμ - Προαιρετική εκδρομή στο Ρότερνταμ - Χάγη - Ντελφτ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της «Ειρήνης», την Χάγη. Φτάνοντας στη Χάγη θα συναντήσουμε το πανέμορφο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καθώς και το Binnenhof το οποίο είναι ένα σύμπλεγμά κτιρίων που συμπεριλαμβάνει την Ολλανδική Βουλή. Το Binnenhof είναι δίπλα σε μια μικρή λίμνη που ονομάστηκε "Λίμνη δικαστηρίου" και είναι το σημαντικότερο σημείο της πόλης καθώς εκεί χτυπάει η καρδιά της πολιτικής της Χώρας. Στην λίμνη θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε κάποιες μαγικές φωτογραφίες και να δείτε όλες τις σημαίες των βασιλείων της ομοσπονδίας της Ολλανδίας. Ελεύθερος χρόνος και έπειτα ξεκινάμε για να γνωρίσουμε το όμορφο Ντέλφτ. Αναχώρηση για μια πόλη γεμάτη πολιτισμό, παραδόσεις και ένα φανταστικό δίκτυο καναλιών. Το Ντέλφτ ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μία πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλοπρεπούς βασιλικούς ναούς. Επίσης το Ντέλφτ ήταν γενέτειρα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τον παλαιό ναό (Oude Kerk) με ύψος 75 μέτρα και πρόσβαση από μια πανέμορφη γέφυρα που περνάει από ένα από τα πολλά κανάλια του Ντέλφτ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Oostpoort που ήταν από τις αρχικές οκτώ πύλες της πόλης η οποία έχει απομείνει μέχρι και σήμερα. Το τοπίο στο Oostpoort είναι μαγικό δίνοντας την ευκαιρία να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες. Αργότερα θα περπατήσουμε σε κάποια από τα όμορφα κανάλια της πόλης φτάνοντας στην πλατεία Markt με το φανταστικό Δημαρχείο του Ντελφτ με τα μοναδικά κόκκινα παράθυρα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το Ρότερνταμ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο με θαυμάσιες γέφυρες και σπίτια κύβους. Ενθουσιασμένοι επιστρέφουμε νωρίς το βράδυ στο Άμστερνταμ.

4η μέρα: Άμστερνταμ - Πτήση Επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο απο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Included/Excluded

 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ'επιστροφής με Transavia.
 • Σύνολο φόρων: 195€ κατά άτομο.
 • 8kg χειραποσκευή.
 • Διαμονή στα αναφερόμενα ξενοδοχεία με πρωινό.
 • Οι εκδρομές - περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • 'Εμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φόροι διαμονής: 25€.
 • Είσοδοι σε μουσεία, εκδηλώσεις και διασκεδάσεις.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Προαιρετική εκδρομή στο Ρότερνταμ - Χάγη - Ντελφτ.
 • Ειδική ασφάλεια Covid - 19 (τιμή 15€ ).
 • Επιπλέον διανυκτέρευση: 80€.
 • Σημείωση: Για πακέτο διακοπών (αεροπορικά και διαμονή μόνο) υπολογείστε μείωση 70€ κατά άτομο.

Travel Period

Όλο τον χρόνο!

Tour's Location

Ολλανδία

FAQs

Γενικές Παρατηρήσεις
Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π ).

Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα .

Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.

Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων.
Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε.

Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.

Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.

Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.
Έγκυρη Εγγραφή
Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή του 30% της τιμής της εκδρομής.
Τι γίνεται αν θέλω να ακυρώσω;
– Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 41ημέρες πριν την αναχώρηση η προκαταβολή επιστρέφεται.
– Για ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή.
– Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής
Αποσκευές
Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
Διαβατήριο
**Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ θα πρέπει να είναι ισχύ τουλάχιστον 6μήνες από την ημερομηνία επιστροφής.
Τι ώρα γίνεται το Checkin στο ξενοδοχείο;
Η παραλαβή των δωματίων γίνεται στις 14:00 – 15:00 & είναι σύνηθες το checkout από το δωμάτιο να είναι στις 11:00 – 12:00.
from 481,00€

Inquiry

  Συμφωνώ ότι όλα τα δεδομένα που έχω παράσχει θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς επικοινωνίας.  Organized by

  Caravel Travel

  Member Since 2021

  You might also like