Από 449,00€
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Πανόραμα Ασαλτίας XMAS 5ημ.

Not Rated

Duration

5Ημέρες / 4Νύχτες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Αλσατία
XMAS 2021

Η Αλσατία είναι η γερμανική περιοχή της Γαλλίας. Είναι μια περιοχή που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Ρήνου, μεταξύ του Ρήνου και των βουνών Vosges. Στα βόρεια και ανατολικά μοιράζεται σύνορα με τη Γερμανία. προς τα νότια με τη γερμανόφωνη Ελβετία, και προς τα δυτικά με τη Λωρραίνη και τη Franche Comté. Ιστορικά μιλώντας, η Αλσατία ήταν μέρος της γερμανόφωνης περιοχής της Κεντρικής Ευρώπης, και μέχρι σήμερα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, όλων των γενεών, μιλά ή κατανοεί την Αλσακιανή, μια διαλεκτική μορφή γερμανικών που μοιάζει πολύ με τη γερμανική που ομιλείται στην Ελβετία. Τους τελευταίους δύο αιώνες, η Αλσατία έχει περάσει από τη Γερμανία στη Γαλλία και πίσω και πίσω ξανά. Κατά συνέπεια, είναι μια περιοχή που δεν ήταν μέρος της Γαλλίας τη στιγμή της δημιουργίας του σύγχρονου έθνους, και κράτησε μια σειρά από θεσμικές διαφορές, ιδίως όσον αφορά τις θρησκευτικές υποθέσεις.

HIGHLIGHTS

 • Στρασβούργο
 • Χριστουγεννιάτικη αγορά Christkindelsmärik
 • Δρόμος Κρασιού (Κολμάρ – Ρικβίρ – Εγκισάιμ)

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Πτήση για Στουτγκάρδη - Μπάντεν - Μπάντεν - Στρασβούργο
1η μέρα: Πτήση για Στουτγκάρδη - Μπάντεν - Μπάντεν - Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Στουτγκάρδη. Στον δρόμο μας θα συναντήσουμε το Μπάντεν-Μπάντεν που φημολογείται ότι λένε δύο φορές το όνομα του, λόγω της ομορφιάς του. Βρίσκεται στη Γερμανία και είναι κτισμένο σε ρυθμό Μπαρόκ. Μια καταπράσινη πόλη με μεγάλα πάρκα η οποία φημίζεται επίσης για τα θερμά Λουτρά της, που σώζονται από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Θα επισκεφθείτε το Καζίνο για να θαυμάσετε το υπέροχο κτίριο στο οποίο στεγάζεται. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Στρασβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα με τη συνοδεία του αρχηγού μας θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη.

2η μέρα: Στρασβούργο ξενάγηση πόλης - Χριστουγεννιάτικη αγορά Christkindelsmärik
2η μέρα: Στρασβούργο ξενάγηση πόλης - Χριστουγεννιάτικη αγορά Christkindelsmärik

Πρωινό και ξενάγηση στο πανέμορφο Στρασβούργο. Πρώτο μας σημείο αναφοράς θα είναι το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, το παλάτι της Ευρώπης όπως ονομάζεται, καθώς και το κτίριο που στεγάζει το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επόμενός μας σταθμός θα είναι η κεντρική πλατεία Κλεμπέρ που αποτελεί μέρος του Μεγάλου Νησιού και το πιο ζωντανό σημείο της πόλης. Συνεχίζουμε με τον Καθεδρικό Ναό, που άρχισε να κτίζεται το 1176 και ολοκληρώθηκε το 1439 μετά από πολλές τροποποιήσεις. Ο Ναός που είναι αφιερωμένος στην Παναγία αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της γοτθικής αρχιτεκτονικής και χάρις στα 142 επιβλητικά του μέτρα θεωρείται ένα από τα πιο ψηλά κτίσματα του κόσμου. Εσωτερικά δεσπόζει το αστρονομικό ρολόι που μαγνητίζει τον επισκέπτη καθώς και αυτό θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί στην πιο όμορφη γωνιά της παλαιάς πόλης, μια πανέμορφη γειτονιά που ονομάζεται “Petite France”, δηλαδή Μικρή Γαλλία. Εκεί θα περιπλανηθούμε στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της, θα φωτογραφηθούμε με φόντο τις περίτεχνες γέφυρες πάνω από τα κανάλια που ποταμού Ιλ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια από τις παλαιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1570. Το «Christkindelsmärik» στο οποίο συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χειμώνα για να ψωνίσουν χειροποίητα διακοσμητικά, να θαυμάσουν μεγάλες εγκαταστάσεις φωτισμού νεράιδων και να χαλαρώσουν σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Θα επισκεφτούμε μερικά από τα καλύτερα σημεία για παραδοσιακό αλσατικό φαγητό και θα δοκιμάσουμε μια ζεστή γευσιγνωσία κρασιού (white vin chaud) στην πορεία. Ο αρχηγός μας θα επισημάνει τους πιο σεβαστούς τεχνίτες της περιοχής και θα μοιραστεί συμβουλές για το πώς να βρείτε τους καλύτερους πάγκους για αγορές δώρων καθώς περπατάτε. Εξερευνήστε τα παρασκήνια προετοιμασίας των τοπικών εδεσμάτων . Γνωρίστε έναν τοπικό αρτοποιό που θα σας δείξει πώς να φτιάξετε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά όπως τα bredeles τα οποία αποτελούν χριστουγεννιάτικη παράδοση. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στη όμορφη πόλη και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η μέρα: Στρασβούργο - Δρόμος Κρασιού (Κολμάρ - Ρικβίρ - Εγκισάιμ)
3η μέρα: Στρασβούργο - Δρόμος Κρασιού (Κολμάρ - Ρικβίρ - Εγκισάιμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το Γαλλικό Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στο ‘’δρόμο του κρασιού’’ και φημίζεται για αυτά. Περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. θα θαυμάσουμε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο, όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμέ εστιατόρια. Έπειτα αναχώρηση για το χωριό Ρικβίρ. Περιτριγυρισμένο από επάλξεις, το χωριό έχει επιβιώσει από πολέμους και έχει παραμείνει ανέπαφο. Δείτε τους μικροσκοπικούς δρόμους, τους οχυρούς τοίχους και τα σπίτια του 16ου αιώνα, θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική αρμονία. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε την πόλη και να γευματισετε. Μετά το μεσημεριανό γεύμα θα ακολουθήσετε τη γραφική διαδρομή κρασιού της Αλσατίας. Το Ρικβίρ Βρίσκεται ανάμεσα στην κοιλάδα του Ρήνου και την οροσειρά Vosges, η διαδρομή των 60 ετών περνάει από λοφώδεις πλαγιές για πάνω από 170 χιλιόμετρα. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το γραφικό χωριό Εγκισάιμ στη βόρειο - ανατολική Γαλλία, στο οποίο οι λέξεις ποτέ δεν μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται απλωμένο γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Εγκισάιμ έναν μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι αμπελουργοί τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η μέρα: Στρασβούργο -Προαιρετική εκδρομή στο Μετς - Νανσύ
4η μέρα: Στρασβούργο -Προαιρετική εκδρομή στο Μετς - Νανσύ

Πρωινό και αναχώρηση για την εμβληματική πρωτεύουσα της Λωρραίνης με τον μοναδικό μεσαιωνικό χαρακτήρα. Το Μετς ήταν μια βάση ισχύος για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Moselle και Seile. Θα επισκεφτούμε την τεχνητή πλαζ της λίμνης Plan d’Ean με θέα την πόλη της ιστορίας της τέχνης. Περιπλανηθείτε στις λεωφόρους και τους κήπους όπου ήταν οι παλιοί τοίχοι και απολαύστε μια σύγχρονη κουλτούρα στο κέντρο Πομπιντού. Ύστερα θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό ο οποίος είναι από τους ψηλότερους στην Ευρώπη με θόλους που φτάνουν τα 42 μέτρα. Μετά θα δούμε την πρώτη εκκλησία στην Γαλλία η οποία ξεκίνηση ως μία παλαίστρα για να προπονούνται πυγμάχοι και με τα χρόνια έγινε τόπος λατρείας ως μέρος ενός αβαείου για γυναίκες από τον 7ο αιώνα. Αργότερα θα πάμε στην τελευταία εναπομείναντα γέφυρα Porte des Allemands που βρίσκεται σε ενα υπέροχο καταπράσινο μέρος. Κλείνοντας θα επισκεφτούμε την πλατεία Σεντ Λουις με τα εμβληματικά αναγεννησιακά σπίτια και την χριστουγεννιάτικη αγορά που θυμίζει περισσότερο κάπου σαν την Τοσκάνη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Νανσύ με την υπέροχη αρχιτεκτονική που αποτελεί τη γενέτειρα της Ιωάννας της Λωρραίνης. Πρώτη μας στάση είναι η πλατεία Stanislas απο τον ομώνυμο Δούκα Στανίσουαφ Λεστσίνσκι στην οποία βρίσκονται το Δημαρχείο, η Όπερα, το Μουσείο Καλών Τεχνών και η Αψίδα του Θριάμβου. Αργότερα θα επισκεφτούμε το παλάτι των Δουκών που χτίστηκε στις αρχές του 16ου αιώνα και η αυλή παρέμεινε εκεί για περίπου δύο αιώνες μέχρι που μεταφέρθηκε στο κάστρο του Λυνεβίλ. Θα έχουμε την δυνατότητα επίσης να περπατήσουμε στον υπέροχο καταπράσινο κήπο του παλατιού και έπειτα να δούμε την εκκλησία των Φραγκισκανών που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Μετά από αυτό θα συναντήσουμε το πάρκο Pépinière που σημαίνει φυτώριο, όπου εκεί καλλιεργήθηκαν τα δεντρα για τους μεγάλους δρόμους του Νανσύ. Στο εσωτερικό του πάρκου υπάρχει μίνι γκολφ, παιδικές χαρές καθώς και ένας μικρός ζωολογικός κήπος. Αργότερα αξίζει να επισκεφτούμε την πλατεία de la Carriere με τον βασιλικό πεζόδρομο και τα όμορφα δέντρα. Η πλατεία de la Carriere ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO από το 1983. Ελεύθερος χρόνος στην πλατεία d’Alliance με τα υπέροχα μαγαζιά που είναι περικυκλωμένα από υπέροχα αρχοντικά κτίσματα και το κεντρικό συντριβανι που δίνουν στο μέρος μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια αναχωρούμε προς το Στρασβούργο για ξεκούραση στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Στρασβούργο - Φράιμπουργκ - Καταρράκτες Σαφχάουσεν - Στουτγκάρδη - Πτήση επιστροφής
5η μέρα: Στρασβούργο - Φράιμπουργκ - Καταρράκτες Σαφχάουσεν - Στουτγκάρδη - Πτήση επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση. Πρώτη µας στάση το Φράιμπουργκ όπου αξίζει να αναφέρουμε πως εδώ άφησε την τελευταία του πνοή ο τεράστιος Νίκος Καζαντζάκης. Το Φράιμπουργκ είναι από τις γνωστότερες και πλέον φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, όπου και θα περιηγηθούμε περιπατητικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα δούμε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στην Πλατεία του ∆ηµαρχείου από το οποίο ξεκινά ένα µμοναδικό σύμπλεγμά καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών µε παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Συνεχίζουμε για τους καταρράκτες Σαφχάουσεν οι οποίοι θεωρούνται οι πιο εντυπωσιακοί και μεγαλύτεροι σε όγκο νερού στην Ευρώπη. Φωτογραφηθείτε στην ειδική εξέδρα που έχει στηθεί μπροστά στους καταρράκτες για τους τολμηρούς Τελευταία στάση η Στουτγκάρδη από όπου θα πάρουμε το αεροπλάνο για την πτήση της επιστροφής.

Included/Excluded

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Aegean Airlines
 • Μία χειραποσκευή 8 kg και μία αποσκευή 23 kg ανά άτομο
 • Tέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε 4* & 3* ξενοδοχεία.
 • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά ( στις επιλογές ξενοδοχείων με πρωινό)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α
 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνονται απευθείας από εσάς στο ξενοδοχείο.
 • Φόροι αεροδρομίου 145€.
 • Συμμετοχή στην προαιρετική εκδρομή (40€) Μέτς - Εγκισάιμ.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€.
 • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19 ( επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) 10€.

Travel Period

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά

Χάρτης

FAQs

Γενικές Παρατηρήσεις
• H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
• Πριν την αναχώρησή σας θα πρέπει να έχετε αρνητικό covid test τις τελευταίες 96ώρες πριν το ταξίδι.
Έγκυρη Εγγραφή
Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή του 30% της τιμής της εκδρομής.
Τι γίνεται αν θέλω να ακυρώσω;
– Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 41ημέρες πριν την αναχώρηση η προκαταβολή επιστρέφεται.
– Για ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή.
– Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής
Αποσκευές
Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
Διαβατήριο
**Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ θα πρέπει να είναι ισχύ τουλάχιστον 6μήνες από την ημερομηνία επιστροφής.
Τι ώρα γίνεται το Checkin στο ξενοδοχείο;
Η παραλαβή των δωματίων γίνεται στις 14:00 – 15:00 & είναι σύνηθες το checkout από το δωμάτιο να είναι στις 11:00 – 12:00.
from 449,00€

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

  Συμφωνώ ότι όλα τα δεδομένα που έχω παράσχει θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς επικοινωνίας.

  Organized by

  Caravel Travel

  Member Since 2021

  Infomation Contact

  Email

  info@caraveltravel.gr

  Website

  caraveltravel.gr

  Phone

  +30 2310235554

  Ρίξε μια ματιά επίσης σε: