fbpx
+30 2310 235554   info@caraveltravel.gr
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Μήνυμα*
Με την δημιουργία ενός λογαριασμού σημαίνει ότι συμφωνείτε με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και τη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

309

Γιατί να επιλέξετε το CARAVEL TRAVEL

 • Εγγύηση των καλύτερων τιμών
 • Το καλύτερο Customer Service
 • Hand-picked Πακέτα εκδρομών
 • Value for money πακέτα εκδρομών

Έχετε απορίες;

Έχουμε τις απαντήσεις!
Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

2310-235554

info@caraveltravel.gr

Ρουμανία & Βουλγαρία

Highlights Ταξιδιού

Προσκυνηματικό Ταξίδι

Προσκυνηματική Εκδρομή σε Βουλγαρία & Ρουμανία

Χαρίστε στον εαυτό σας ένα μοναδικό ταξίδι

Προσκυνηματικό Ταξίδι για Βουλγαρία & Ρουμανία

Sucevita

Το ‘Πράσινο κειμήλιο’ βρίσκεται ανάμεσα σε λόφους και πεδιάδες και προστατεύει την ευαίσθητη χρωματιστή εκκλησία της με μια ισχυρή οχυρωμένη ζώνη πύργων. Στο εξωτερικό θα θαυμάσουμε την εικονογράφηση ‘Ύμνος στην Παρθένο’, μία αναπαράσταση σε 24 σκηνές των 24 στροφών του Ακάθιστου Ύμνου. Περίφημη είναι και η ‘Σκάλα των αρετών’ που βασίζεται σε μία αρχαία λαϊκή πίστη.

Προσκυνηματικά Ταξίδια
Βουλγαρία | Ρουμανία

Voronet | ‘Δευτέρα Παρουσία’

Το Voronet παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για τη θεολογική αξία του και για την σύνθεση και τα χρώματα των ζωγραφικών παραστάσεων του. Εκεί θα θαυμάσουμε την γιγαντιαία ‘Δευτέρα Παρουσία’ όπου χωρίζεται σε πέντε αναπαραστάσεις. Επίσης θα δούμε και την ‘Δημιουργία του Κόσμου’, μία σκηνή από την λαϊκή παράδοση.

Χαρακτηριστικό του μοναστηριού αυτού είναι το μπλε χρώμα στα ‘φρέσκο’ (έχει βάση από λαζούλιο λίθο) και παραμένει άγνωστο που οφείλεται η λάμψη του και η διατήρησή του.

Πληροφορίες, κρατήσεις 2310-235554**To παρακάτω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό, για περαιτέρω διευκρινίσεις (σχετιζόμενες με  την τιμή καθώς επίσης και την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδρομής ή και για οργάνωση εκδρομής) παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.**

 • Μοναστήρια Neamt και Voronet
 • Sucevita το ‘Πράσινο κειμήλιο’
 • Βουκουρέστι
 • Κάστρο Πέλλες

Αναχώρηση από:

Θεσσαλονίκη 

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή (πρωινό- βραδινό).
 • Βίζες Βουλγαρίας – Ρουμανίας .
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα .
 • Όλα τα εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και μοναστήρια όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Ποτά, Φιλοδωρήματα, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Γενικές Σημειώσεις

 • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.
Φωτογραφίες
Πρόγραμμα

1η ΗμέραΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΟΦΙΑ – ΠΛΕΒΕΝ – ΡΟΥΣΣΕ

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη , διέλευση συνόρων Προμαχώνας και έλεγχος διαβατηρίων. Άφιξη στη Σόφια. Στην συνέχεια, μια σύντομη περιήγηση στην όμορφη Σόφια, όπου θα θαυμάσουμε το Πατριαρχείο, το Ιερό Ναό Αλεξάντερ Νέφσκυ , την Αγία Σοφία, την περίφημη αγορά. Συνεχίζουμε για το Πλέβεν και το Ρούσσε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο – Δείπνο- Διανυκτέρευση στο Ρούσσε ή στο Πλέβεν .

2η ΗμέραΠΛΕΒΕΝ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΪΑ 130 ΚΜ

Πρωινό, αναχώρηση. Διερχόμενοι από τη γέφυρα της φιλίας του Δούναβη , μπαίνουμε στη Ρουμανία. Άφιξη στο Βουκουρέστι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα. Στην συνέχεια, μια σύντομη περιήγηση στο όμορφο Βουκουρέστι, όπου θα θαυμάσουμε την Αψίδα του Θριάμβου, το Σπίτι του Λαού και το Μουσείο του Χωριού. Αναχώρηση και άφιξη στη Σινάια. Τακτοποίηση – Δείπνο- Διανυκτέρευση.

3η ΗμέραΣΙΝΑΪΑ – PIATRA NEAMT 300 ΚΜ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το περίφημο μοναστήρι της Σινάια και το θαυμάσιο κάστρο Πέλλες, όπου ήταν η θερινή κατοικία των Βασιλέων χτισμένο με βάση όλων των αρχιτεκτονικών και διακοσμητικών ρυθμών του κόσμου. Μετά από μια εξαίρετη διαδρομή ανάμεσα στα Καρπάθια όρη , φθάνουμε στο Μπρασώβ. Διασχίζοντας την πόλη, μπορούμε να θαυμάσουμε το παλιό δημαρχείο της πόλης, τη Μαύρη Εκκλησία και την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε για την Piatra Neamt.
Άφιξη – Τακτοποίηση – Δείπνο – Διανυκτέρευση .

4η Ημέρα PIATRA NEAMT - GURA HUMORULUI 100 ΚΜ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον επόμενο προορισμό μας την Gura Humorului. Στην διαδρομή θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Agapia Η εκκλησία ξαναχτίστηκε το 1825 μετά από πυρκαγιά και παρουσιάζει ενδιαφέρον για τα ‘φρέσκα’ της. Μερικά είναι έργα του ζωγράφου Νικολάε Γκριγκορέσκου , που τα ζωγράφισε σε ηλικία 20 χρόνων μεταξύ 1858-1860. Εφόσον, ο χρόνος το επιτρέπει μπορούμε ακόμη να επισκεφθούμε τα μοναστήρια Neamt και Voronet.
Το Voronet παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για τη θεολογική αξία του και για την σύνθεση και τα χρώματα των ζωγραφικών παραστάσεων του. Εκεί θα θαυμάσουμε την γιγαντιαία ‘Δευτέρα Παρουσία’ όπου χωρίζεται σε πέντε αναπαραστάσεις. Επίσης θα δούμε και την ‘Δημιουργία του Κόσμου’, μία σκηνή από την λαϊκή παράδοση. Χαρακτηριστικό του μοναστηριού αυτού είναι το μπλε χρώμα στα ‘φρέσκο’ (έχει βάση από λαζούλιο λίθο) και παραμένει άγνωστο που οφείλεται η λάμψη του και η διατήρησή του. Ενώ ένα ακόμη μοναστήρι που αξίζει να επισκεφθούμε είναι το μοναστήρι Humor. Στο εξωτερικό του οι τοίχοι είναι τελείως σκεπασμένοι με ‘φρέσκο’. Θα θαυμάσουμε την ‘Δεύτερη Παρουσία’ και στη νότια πρόσοψη τον ‘Ύμνο στην Παρθένο’ και την ‘Πολιορκία της Κων/πολης’ που υπενθυμίζει τη μεσολάβηση της Παρθένου υπέρ του Βυζαντίου. Άφιξη- Τακτοποίηση – Δείπνο – Διανυκτέρευση.

5η ΗμέραGURA HUMORULUI – ΙΑΣΙΟ 320 KM

Αφού πάρουμε το πρωινό μας , θα αναχωρήσουμε για το Ιάσιο.
Υπήρξε πρωτεύουσα της Μολδαβίας μέχρι το 1859, βρίσκεται χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μπαχλούι και αποτελεί το πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο της Βόρειας Ρουμανίας. Στην ιστορική αυτή πόλη ευλογήθηκε και ξεκίνησε την επανάσταση κατά των Τούρκων, η Φιλική Εταιρεία. Καθ’οδόν θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Sucevita. Το ‘Πράσινο κειμήλιο’ βρίσκεται ανάμεσα σε λόφους και πεδιάδες και προστατεύει την ευαίσθητη χρωματιστή εκκλησία της με μια ισχυρή οχυρωμένη ζώνη πύργων. Στο εξωτερικό θα θαυμάσουμε την εικονογράφηση ‘Ύμνος στην Παρθένο’, μία αναπαράσταση σε 24 σκηνές των 24 στροφών του Ακάθιστου Ύμνου. Περίφημη είναι και η ‘Σκάλα των αρετών’ που βασίζεται σε μία αρχαία λαϊκή πίστη. Επόμενος προορισμός μας τα μοναστήρια Moldovita και Dragomirna. Άφιξη στο Ιάσιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο- Δείπνο- Διανυκτέρευση. Μοναστήρι Ποκρόβσκι (της Αγίας Σκέπης), εδώ βρίσκονται τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Ματρόνας της Μοσχοβίτισσας. Μέσα στους βίους των αγίων μας βλέπουμε ότι κανείς δεν πήρε την χάρη χωρίς να έχει σηκώσει πρώτα ένα σταυρό- αυτόν του πόνου, της ασθένειας, του μαρτυρίου. H Γερόντισσα Ματρόνα, σήκωσε από πολύ μικρή αυτό το σταυρό. Αόμματη και ανάπηρη έγινε σκεύος της χάριτος του Θεού. Ως δοχείον της χάριτος του Θεού γνώριζε τα σημεία των καιρών, έβλεπε με τα μάτια της ψυχής της τα βάθη της γης, της θάλασσας, γνώριζε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Όχι μόνο όταν ζούσε αλλά και μετά τον θάνατό της παρέμεινε βοηθός του πονεμένου ρωσικού λαού. Καθημερινά σχηματίζονται ουρές από πιστούς μπροστά στα άγια λείψανά της, τα οποία έχουν μεταφερθεί στη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στη Μόσχα, άλλοι να την ευχαριστήσουν και άλλοι να ζητήσουν τη βοήθειά της, προσφέροντάς της ένα λουλούδι όπως η ίδια το ζητούσε.
Μοναστήρι Νοβοντέβιτσι – ένα από τα πλέον γνωστά ιστορικά μνημεία του 16ου αιώνα στη Μόσχα, που βρίσκεται μπροστά από την «Λίμνη των κύκνων». Σ’ αυτό μόνασαν γυναίκες της Ρωσικής αριστοκρατίας, μεταξύ των οποίων αδερφές και σύζυγοι τσάρων. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε από τον πρίγκιπα Βασίλι Γ΄ το 1524, στη θέση που κάποτε υπήρχε μία εκκλησία που φιλοξενούσε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, φερμένη από το Βυζάντιο από την πριγκίπισσα Άννα των Μονομάχων το 1046. Το 1689 ο Πέτρος έκλεισε στο μοναστήρι την αδελφή του Σοφία, που ήταν έξυπνη και φιλόδοξη και εποφθαλμιούσε το θρόνο. Ο Πέτρος κρέμασε, προς παραδειγματισμό όλων, τους οπαδούς της Σοφίας μπροστά από το κελί της και επάνω στους τοίχους του μοναστηριού. Η Σοφία απεβίωσε το 1704 μέσα στο μοναστήρι. Την ίδια τύχη είχε και η πρώτη γυναίκα του Πέτρου, η Γιεκατερίνα Λοπουχινά, ο τάφος της οποίας βρίσκεται εδώ (η πρόσβαση στο Καθολικό ναό πολλές φορές είναι περιορισμένη λόγω καιρικών συνθηκών) .
Μονή Ντονσκόι – ιδρύθηκε προς τιμήν της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Ντονσκάγια η οποία έσωσε τη Μόσχα από το στρατό των Τατάρων του Χανου Καζί Γκιρέι το 1591. Κατά τη διάρκεια των αναστυλώσεων του ναού, βρέθηκαν στο υγρό υπόγειο αναλλοίωτα τα λείψανα του Πατριάρχη Τίχον που το 1925, μετά από τον κατατρεγμό του νέου καθεστώτος, μαρτύρησε και πέθανε. Ο Πατριάρχης Τίχον έτυχε σε πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα να γίνει Πατριάρχης, κάτι που στάθηκε πολύ σημαντικό για τη Ρωσική Εκκλησία που είχε μείνει ακέφαλη από την εποχή του Μέγα Πέτρου. Τα Άγια Λείψανά του διατηρούνται και σήμερα στο μοναστήρι.
Στη διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων της ημέρας, μεταξύ άλλων, θα δούμε τις κεντρικές λεωφόρους με τα ιστορικά κτίρια διαφόρων εποχών, τους επιβλητικούς πύργους της εποχής του Στάλιν (λεγόμενες Επτά Αδελφές) τις όμορφες πλατείες, τα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Μουσείου, το αρχοντικό του Πασκόβ, το Μανέζ και τη Δούμα, την πλατεία των θεάτρων με τα θέατρα Μπολσόι και Μάλι, την πλατεία Λουμπγιάνσκαγια με το κτίριο της Κρατικής Ασφάλειας (πρώην KGB) και την πλατεία Σλαβιάνσκαγια με το άγαλμα αφιερωμένο στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο. Θα δούμε επίσης την οδό Βαρβάρκα με τις γραφικές εκκλησίες (από τις αρχαιότερες της Μόσχας), το σύγχρονο πάρκο «Ζαριάντιε», το άγαλμα του Πρίγκιπα Βλαντίμιρ – του Βαπτιστή των Ρώσων, το Ολυμπιακό στάδιο Λουζνική, το μοναστήρι Νοβοντέβιτσι μπροστά από την «Λίμνη των Κύκνων» και πάρα πολλά άλλα. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθεροι έως το δείπνο.

6η ΗμέραΙΑΣΙΟ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 430ΚΜ

Μετά πρωινό, θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό Ναό, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και των Τριών Ιεραρχών και θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα της όσιας Παρασκευής. Περιήγηση στην πόλη του Ιασίου. Αναχώρηση και άφιξη στο Βουκουρέστι.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο- δείπνο – διανυκτέρευση.

7η ΗμέραΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό σε πακέτο, εκκλησιασμός στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό, αναχώρηση για Βουλγαρία. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μπάντσκοβο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο , διανυκτέρευση στη Φιλιππούπολη .

8η ΗμέραΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό, περιήγηση-ξενάγηση στην πόλη. Αναχώρηση, προσκύνημα στο μοναστήρι Ρίλα. Διέλευση συνόρων, άφιξη στη Θεσσαλονίκη .

Map

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι γίνεται αν θέλω να ακυρώσω;

– Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 41ημέρες πριν την αναχώρηση η προκαταβολή επιστρέφεται.
– Για ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή.
– Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής

Αποσκευές

Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 23 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.

Διαβατήριο

**Το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ θα πρέπει να είναι ισχύ τουλάχιστον 6μήνες από την ημερομηνία επιστροφής

Δείτε εναλλακτικά

Παρόμοιες εκδρομές

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
Προσκυνηματικό Ταξίδι σε Μόσχα & Αγία Πετρούπολη

Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Ντιβέγιεβο

9 Ημέρες
Αναχώρηση ΙΑΝ - ΔΕΚ
Θεσσαλονίκη
Ανακαλύπτοντας τη μεγαλόπρεπη Μόσχα & Αγ. Πετρούπολη
0
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
Προσκυνηματικό ταξίδι για Ρουμανία & Βουλγαρία

Ρουμανία & Βουλγαρία

8 Ημέρες
Αναχώρηση ΙΑΝ - ΔΕΚ
Θεσσαλονίκη
Προσκυνηματικό Ταξίδι για Βουλγαρία & Ρουμανία.
0