fbpx
+30 2310 235554   info@caraveltravel.gr

 

Εξερευνήστε το Ντουμπάι

Πώς να μετακινηθείτε στο Ντουμπάι, με αυτοκίνητο, λεωφορείο, με τα πόδια ή με το μετρό

Είναι εύκολο να εξερευνήσετε το Ντουμπάι μιας κι οι δρόμοι είναι εξαιρετικοί – το μόνο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τις μετακινήσεις σας στο Ντουμπάι είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κάποιους δρόμους κατά τις ώρες αιχμής. Ρωτήστε κάποιον που γνωρίζει πώς έχουν τα πράγματα για να προβλέψετε αρκετό χρόνο για τις μετακινήσεις σας, ιδίως αν πρόκειται να εξερευνήσετε το Ντουμπάι για πρώτη φορά. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες στο Ντουμπάι επιλέγουν τις μετακινήσεις με ταξί (σε πολύ λογική τιμή) ή οδηγούν οι ίδιοι, παρά τις ατελείωτες παρακάμψεις λόγω έργων και το κυκλοφοριακό χάος.

Το μετρό

Το μετρό του Ντουμπάι είναι ένα από τα πλέον προηγμένα συστήματα δημόσιων συγκοινωνιών παγκοσμίως, διαθέτει συρμούς που κινούνται χωρίς οδηγό, κλιματιζόμενους σταθμούς και ειδικούς χώρους για γυναίκες και παιδιά, καθώς και για επιβάτες Gold Class.

Το μετρό του Ντουμπάι καλύπτει μεγάλο μέρος της πόλης με τις δύο γραμμές του: Η κόκκινη γραμμή ξεκινά από την περιοχή της Ρασίντιγια και από το Αεροδρόμιο του Ντουμπάι και διέρχεται από το κέντρο της πόλης κινούμενο κατά μήκος της οδού Sheikh Zayed Road. Η πράσινη γραμμή διασχίζει τις πιο πολυσύχναστες συνοικίες του Ντουμπάι, τις περιοχές της Ντέιρα και του Μπουρ Ντουμπάι.

Το μετρό του Ντουμπάι είναι ένα γρήγορο και βολικό μέσο μετακίνησης, με λογική τιμή, και αποτελεί καλή λύση για τους επισκέπτες που θέλουν να τριγυρίσουν την πόλη – αλλά και να δουν μεγάλα τμήματά της από τις υπερυψωμένες γραμμές του μετρό. Με το εκτεταμένο σύστημα των ολοκαίνουργιων λεωφορειακών γραμμών που οδηγούν στους σταθμούς του, το μετρό προσφέρει πλέον πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του Ντουμπάι.

Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Οργανισμού Οδικών Δικτύων και Συγκοινωνιών του Ντουμπάι (Roads and Transport Authority), που διαθέτει μια εφαρμογή για να σας βοηθήσει να οργανώσετε τις μετακινήσεις σας (Journey Planner).

Μετακίνηση με λεωφορείο

Αν και τα λεωφορεία είναι θαυμάσιος και φθηνός τρόπος για να εξερευνήσετε το Ντουμπάι, ενδέχεται να επικρατεί συνωστισμός, να συναντήσετε κίνηση εκεί που δεν το περιμένετε, ενώ και τα δρομολόγια μπορεί να μην τηρούνται ακριβώς. Ωστόσο, με την έναρξη της λειτουργίας του μετρό του Ντουμπάι, καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια να βελτιωθεί ο στόλος των λεωφορείων του Ντουμπάι και να εναρμονιστούν όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των πλωτών ταξί, των λεωφορείων και του μετρό. Τα περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων εξυπηρετούνται πλέον από καινούργια οχήματα, ενώ παράλληλα έχουν αρχίσει να λειτουργούν πολλά δρομολόγια που οδηγούν στους σταθμούς του μετρό – τα οποία μπορούν βεβαίως να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε, όχι μόνο από τους επιβάτες του μετρό.

Όλα τα λεωφορεία του Ντουμπάι δέχονται πλέον πληρωμή μόνο μέσω του συστήματος καρτών Nol του Οργανισμού Οδικών Δικτύων και Συγκοινωνιών του Ντουμπάι. Μπορείτε να αγοράσετε κάρτες Nol σε οποιοδήποτε σταθμό του μετρό, καθώς και από αρκετά καταστήματα: για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο έκδοσης των καρτών Nol.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες, χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο Journey Planner του Οργανισμού Οδικών Δικτύων και Συγκοινωνιών του Ντουμπάι (RTA), επικοινωνήστε με τον Οργανισμό τηλεφωνώντας στο 800 9090 όταν βρίσκεστε στα ΗΑΕ, ή επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Οργανισμού Οδικών Δικτύων και Συγκοινωνιών του Ντουμπάι.

Μετακίνηση με ταξί

Τα ταξί είναι σχετικά φθηνά στο Ντουμπάι, αλλά σε ώρες αιχμής ενδέχεται να μην τα βρίσκετε εύκολα. Καλό είναι να γνωρίζετε ένα γνωστό σημείο κοντά στον προορισμό σας επειδή οι οδηγοί ταξί δεν είναι πάντα απόλυτα ενημερωμένοι για τις αλλαγές στην πόλη του Ντουμπάι, η οποία συνεχώς επεκτείνεται. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στα Ταξί του Ντουμπάι στο +971 4 2080808, ή επισκεφθείτε τον ιστότοπο των Ταξί του Ντουμπάι.

Μετακίνηση με προσωπικό όχημα

Οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο είναι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε το Ντουμπάι. Μπορεί να υπάρχουν ατελείωτα ταξί με ταξίμετρο στο Ντουμπάι, όμως στις ώρες αιχμής ίσως να μην καταφέρετε να εντοπίσετε ούτε ένα.

Αν αποφασίσετε να οδηγήσετε, στο αεροδρόμιο θα βρείτε πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Η βενζίνη είναι φθηνή και το πάρκινγκ συνήθως κοστίζει περίπου 5 ντιρχάμ ΗΑΕ για δύο ώρες. Να είστε όμως προετοιμασμένοι για μποτιλιαρίσματα κατά τις ώρες αιχμής, όπως επίσης και για σφήνες από άλλους οδηγούς, οι οποίοι συνηθίζουν να στρίβουν χωρίς φλας, να αλλάζουν λωρίδα κατά βούληση και να αγνοούν τις διαβάσεις των πεζών. Τα ατυχήματα είναι συχνά, οπότε να είστε συνεχώς σε επιφυλακή. Αν εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα, ειδοποιήστε αμέσως την αστυνομία τηλεφωνώντας στο 999 και μείνετε στο όχημά σας.

Μετακίνηση με τα πόδια

Ο καλύτερος τρόπος για να χαρείτε τη πολυσύχναστη αποβάθρα του κόλπου του Ντουμπάι με τα παραδοσιακά πλεούμενα dhow και για να εξερευνήσετε τα σουκ, τα πολιτιστικά αξιοθέατα και τα μουσεία είναι να τριγυρίσετε με τα πόδια. Εξάλλου, κι άλλες περιοχές, όπως το κέντρο της πόλης και η μαρίνα του Ντουμπάι, επίσης προσφέρονται για πεζοπορία. Βέβαια, να έχετε κατά νου ότι οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι καθιστούν γρήγορα εξαντλητική κάθε δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο. Λόγω της μεγάλης έκτασης του Ντουμπάι, δεν είναι πρακτικό δυνατό να επισκεφθείτε τις υπόλοιπες περιοχές χωρίς όχημα.

 

Πηγή:[www.emirates.com]

ΕΚΔΡΟΜΕΣ – ΤΑΞΙΔΙΑ

Newsletter