fbpx
+030 - 2310235554   info@caraveltravel.gr
+030 - 2310235554   info@caraveltravel.gr

Punta Cana Κουζίνα

 

Punta Cana Κουζίνα

Kαμία άλλη χώρα δεν μαγειρεύει καλύτερα φαγητό από ό, τι η Δομινικανή Δημοκρατία! Θυμηθείτε ότι αυτή η χώρα είναι κατά κύριο λόγο μια τρι-κροατική κουλτούρα: η αυτόχθονη Taino, η Αφρική από την αφρικανική υποκείμενη σκλαβιά και η ισπανική.

Έχει επίσης μια πιπέρι από άλλες πολιτιστικές επιρροές που ρίχνονται μέσα, όπως είναι και εξακολουθεί να είναι ένα πολιτιστικό λιωμένο δοχείο. Αυτό δεν είναι περισσότερο εμφανές από ό, τι στη Δομινικανή κουζίνα. Ο καλύτερος τρόπος να δοκιμάσετε αυθεντικό φαγητό της Δομινικανής είναι να βγείτε από τη γραμμή μπουφέ του ξενοδοχείου και να εξερευνήσετε περισσότερο την αυθεντική κουλτούρα. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του φαγητού της Δομινικανής, όταν βρίσκεστε έξω και για ψώνια, ήταν στην πραγματικότητα ένα βασικό φαγητό σε αυτή τη χώρα από την προ-Κολομβιανή εποχή (1492)!

Πρόκειται για ένα απολαυστικά ψιλοκομμένο ψωμί που φτιάχτηκε από τον εγγενή Taino που ονομάζεται casabe. Κατασκευάζεται από το φυτό της ινδικής μανιόκας (yucca). Θα βρείτε αυτό το γευστικό κατ ‘οίκον ψωμί που σερβίρεται σε όλη τη Δομινικανή Δημοκρατία. Μερικές φορές καλύπτεται με κρέας και άλλες γευστικές γαρνιτούρες ή μπορεί να είναι απλά πασπαλισμένο με αλάτι, μπαχαρικά και λάιμ. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα το λατρέψετε. Άλλα δημοφιλή πιάτα περιλαμβάνουν ρύζι και φασόλια και τηγανητό κοτόπουλο, τα οποία ετοιμάζονται με μια αποφασιστικά δομή της Δομινικανής!

Τυπικά Δομινικανή πιάτα

Τα τυπικά πιάτα της Δομινικανής Δημοκρατίας είναι απλά, υγιή και εύκολο να παρασκευαστούν. Δίνουν προτεραιότητα στη χρήση φυσικών συστατικών όπως ρύζι, φασόλια, μπανάνες, χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρι και θαλασσινά. Τα κρεολικά πιάτα αναπτύσσονται με την επιρροή της ισπανικής και της αφρικανικής κουζίνας.

The Bandera:

Το πιο δημοφιλές Δομινικανικό πιάτο και το πρότυπο στο τραπέζι μιας Δομινικανής οικογένειας. Αποτελείται από λευκό ρύζι, μαγειρεμένα φασόλια και ψημένο κρέας (μπορεί να είναι μοσχαρίσιο, χοιρινό ή κοτόπουλο) που σερβίρεται σε ένα πιάτο. Συνήθως σερβίρεται με τηγανητά πιάτα και σαλάτα.

Sancocho:

 

Πρόκειται για ένα νόστιμο στιφάδο βοείου κρέατος παρασκευασμένο με πολλά συστατικά, αυτό είναι επίσης πολύ δημοφιλές στη Δομινικανή κουζίνα. Συνήθως σερβίρονται σε ειδικές περιπτώσεις λόγω του χρόνου που χρειάζεται για την προετοιμασία.

Moro:

Μια παραλλαγή της πλάκας “η Bandera”. Η διαφορά είναι ότι απαιτεί την ανάμιξη των συστατικών (ρύζι και φασόλια) εκ των προτέρων, μετά από την οποία μαγειρεύονται μαζί. Συνοδεύεται επίσης από στιφάδο κρέατος.

Locrian:

Ένα πιάτο παρόμοιο με το paella, εκτός από το ρύζι, μπορείτε να το συνδυάσετε με διαφορετικούς τύπους θαλασσινών και λαχανικών. Μπορεί επίσης να παρασκευαστεί με άλλα συστατικά όπως κοτόπουλο, βόειο κρέας, γαρίδες και ούτω καθεξής

Mangu:

Αυτό είναι απλά μια πινακίδα βρασμένων και πλυμένων πράσινων λεκανών. Το ίδιο ισχύει και για το “πολτό” μπανάνας. Χρησιμεύουν ως γαρνιτούρα που συνοδεύει άλλα πιάτα.

Plantain:

Ένας άλλος τρόπος να χρησιμεύσει η μπανάνα, ένα πολύ ευπροσάρμοστο συστατικό της Δομινικανής κουζίνας. Απλά κόψτε τα πλατάνια σε κομμάτια και τηγανίζετε. Πριν από το τηγάνισμα μπορείτε να ντύσετε τις μπανάνες με αλάτι ή άλλα συστατικά. Επίσης, συνόδευε άλλα πιάτα.

Pica Pollo:

Αυτά είναι απλά κομμάτια από τηγανητό κοτόπουλο. Είναι τραγανά και νόστιμα, συνήθως συνοδεύονται με τετράγωνα (τηγανητά πράσινα φέτα μπανάνας).

 

[Πηγή: punta-cana.info]