Caravel Travel
2310235554
6948832051
Caravel Travel
2310235554
6948832051
Πανόραμα Βαλτικών Χωρών
Τιμή ανά άτομο από 889 €

Πανόραμα Βαλτικών Χωρών

από
889 €
κατ' άτομο
από
889 €
τιμή ανά άτομο

Περιγραφή

Ρίγα

Η Ρίγα με πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας, είναι τόσο η πρωτεύουσα όσο και η μεγαλύτερη πόλη της Λετονίας. Ένα από τα πιο σημαντικά διοικητικά, οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα της Βαλτικής, η πόλη βρίσκεται στον κόλπο της Ρίγας με τον ποταμό Daugava να διασχίζει τον ποταμό.

Λόγω της στρατηγικής και γραφικής της θέσης, η πόλη κυβερνήθηκε από όλους από τους Σουηδούς και τους Πολωνούς έως τη Σοβιετική Ένωση σε όλη την ιστορία της. Ως εκ τούτου, το πρώην μέλος του Hanseatic League έχει ένα συναρπαστικό παρελθόν για να εξερευνήσετε, με πολλά εντυπωσιακά ιστορικά αξιοθέατα για να ανακαλύψετε.

Εκτός από την υπέροχη μεσαιωνική Παλιά Πόλη, όπου μπορείτε να βρείτε πολλά από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της, η πόλη διαθέτει τον υψηλότερο αριθμό κτιρίων Art Nouveau στον κόσμο. Με μοντέρνα μπαρ, δροσερά καφέ και φανταστικά εστιατόρια, καθώς και τις κοντινές παραλίες στο Jurmala για να απολαύσετε, δεν υπάρχει καμία έλλειψη δραστηριοτήτων στη Ρίγα.


Βίλνιους

Το Βίλνιους δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα της Λιθουανίας αλλά και το κέντρο της Ευρώπης. Η πόλη βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της ηπείρου – το γεωγραφικό κέντρο της Ευρώπης βρίσκεται μόλις 26 χιλιόμετρα από το κέντρο του Βίλνιους. 

Με πληθυσμό 554 409 κατοίκους το Βίλνιους διατηρεί το αίσθημα της ζεστής, φιλικής αλλά και ανοικτής πόλης που δεν είναι μόνο το σπίτι των Λιθουανών αλλά και ενός μεγάλου αριθμού Ρώσων, Πολωνών, Εβραίων και απόδημων από την Δυτική Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Είναι ίσως αυτό το μείγμα της κοσμοπολίτικης ζωής και του τοπικού αισθήματος που προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους τουρίστες και επαγγελματίες ταξιδιώτες.

Είναι η πλησιέστερη πόλη στο κέντρο της Ευρωπαϊκής ηπείρου, καμαρώνει για την μεγαλύτερη διατηρητέα Παλιά Πόλη στην Ανατολική Ευρώπη, είναι γεμάτη με ένα απίστευτό μείγμα αρχιτεκτονικών τεχνοτροπιών, διαθέτει ιστορική γοητεία και προσφέρει όλες τις ανέσεις μιας μοντέρνας πόλης. Αλλά πραγματικά, κανένα από αυτά τα πράγματα δεν συλλαμβάνει την ουσία του Βίλνιους.

Το Βίλνιους έχει πνεύμα . Είναι μια πόλη όπου μια μαγική ταπετσαρία με γοητεία και χαρακτήρα υφαίνει αμέτρητα θέλγητρα μαζί.

Είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και ανάπτυξη, αλλά είναι και πλούσια σε γοητεία χρόνων. Είναι η πόλη της προόδου και της αιώνιας αυτοπεποίθησης.

Είναι επίσης μια πόλη όπου οι άνθρωποι μαζεύονται για να ζήσουν με ζωντάνια, και χαρά, για να δημιουργήσουν και να ευημερήσουν.

Ένα είναι σίγουρο – είναι αδύνατον να επισκεφτείτε το Βίλνιους χωρίς να αισθανθείτε το πνεύμα του, χωρίς να νιώσετε τον απόηχο της ιστορίας και την ορμή της προόδου. Δεν μπορείτε να φύγετε χωρίς να σας συναρπάσει η ομορφιά, το μυστήριο και η μαγεία της πόλης.


Ταλίν

Με εκπλήξεις σε κάθε γωνιά, το Ταλίν εκρήγνυται με γοητεία όπως καμία άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Η πρωτεύουσα της Εσθονίας είναι πλούσια στην ιστορία, αλλά έχει όλες τις σύγχρονες προσφορές που οι τουρίστες περιμένουν από έναν προορισμό τον 21ο αιώνα. Η πόλη είναι εξαιρετικά φωτογενής, ειδικά κατά τα μεσάνυχτα ηλιοβασιλέματα το καλοκαίρι. Και αν θέλετε να δείτε την πόλη στα καλύτερά της, προγραμματίστε την επίσκεψή σας κατά τη διάρκεια του Εσθονικού Φεστιβάλ Τραγουδιού. Συγκεντρώνει 30.000 από τους καλύτερους τραγουδιστές στην Εσθονία σε ένα στάδιο κάθε πέντε χρόνια για να δημιουργήσει μουσική που δονείται σε όλη την πόλη. Η Παλιά Πόλη του Ταλίν κατάφερε να διατηρήσει τη μεσαιωνική της κληρονομιά κατά τη διάρκεια αιώνων κυριαρχίας από ξένους ηγέτες, κερδίζοντας νόμιμα την ονομασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO . Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε μέσα από την πύλη Viru που καλύπτεται από κισσό, να εξερευνήσετε το γοτθικό Δημαρχείο και να περπατήσετε κατά μήκος των τειχών της πόλης, όπως έχουν κάνει άλλοι για εκατοντάδες χρόνια. Αλλά θα πρέπει να αφιερώσετε ίσο χρόνο για να εξερευνήσετε τις σύγχρονες προσφορές του Ταλίν. Η πόλη διαθέτει εστιατόρια εμπνευσμένα από τη Σκανδιναβία, πλατφόρμες προβολής, καταπράσινα πάρκα και καταστήματα γλυκών . Προγραμματίστε τα αξιοθέατα σας γύρω από αυτήν τη σαγηνευτική πόλη με τη λίστα με τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε στο Ταλίν.

Επίσκεψη

Γλώσσες-οδηγοί

English

Σημείο συνάντησης

Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης
Ημέρα 1: Ρίγα
Ημέρα 2: Ρίγα
Ημέρα 3: Ρίγα, Βίλνιους
Ημέρα 4: Βίλνιους
Ημέρα 5: Βίλνιους, Ταλίν
Ημέρα 6: Ταλίν, Ελσίνκι
Ημέρα 7: Ελσίνκι, Ρίγα
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Air Baltic από Θεσ/νίκη - Ρίγα // Βίλνιους -Ταλίν- // Ρίγα – Θεσ/νίκη.
  • Μια 23kg βαλίτσα το άτομο και μια χειραποσκευή 8 kg + 1 προσωπικό αντικείμενο 30x40x10 cm (όπως για παράδειγμα: Γυναικεία τσάντα, τσάντα για λάπτοπ, tax free bag, ομπρέλα και θήκη για κάμερα).
  • Διανυκτερεύσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα και το αεροδρόμιο της πόλης αναχώρησης και επιστροφής, σε ξενοδοχεία 4* όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, επίσης από και προς το αεροδρόμιο της πόλης αναχώρησης και επιστροφής, από και προς τα ξενοδοχεία.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 330€ κατά άτομο
  • Τέλη διαμονής.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά συνοδού-ξεναγού και οδηγού.
  • Κρουαζιέρα από Ταλίν στο Ελσίνκι κόστος: 100€-120€ το άτομο ανάλογα την έγκαιρη κράτηση, ώρα, αριθμό ατόμων, κατάλογος στοιχείων αστυνομικής ταυτότητος, η προκράτηση απαραίτητη και μόνον μέσω του γραφείου ακτοπλο΄ι΄κών εταιριών αυτοπροσώπως η με αποστολή μηνύματος στη διεύθυνση προκράτησης εισιτηρίων γκρουπ από τον συνοδό της εκδρομής. Η προσέλευση στο πλοίο πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 15΄ πριν διότι η αναχώρηση γίνεται 5΄πριν το αναγραφόμενο ! Τα εισιτήρια παιδιών είναι μειωμένα ανάλογα την ηλικία και εφόσον δεν ξεπερνούν τα 3 η 12 έτη. Για μεγαλύτερα παιδιά απευθύνεστε στη διεύθυνση προκράτησης εισιτηρίων. Minimum συμμετοχή 10 ατόμων και απαραίτητη προκράτηση. (περιλαμβάνει: μεταφορές από/προς λιμάνια Tallina bus hotel -port-Helsinki port-train station - round trip, εισιτήρια πλοίων, ξενάγηση Helsinki).
  • Μεταφορά & Είσοδος στο Latvian Ethnographic Open Air Museum και μουσείο αυτοκινήτου κόστος από 5 ως 12€ αντίστοιχα ανά άτομο από 15 άτομα και πάνω.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται. 

Πιθανά καταλύματα

3 καταλύματα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησεΜην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομήςΜπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεωνΟι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτεςΓια λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας