Έναρξη με τον σιδηροδρομικό σταθμό Γκραντ Σέντραλ της Νέας Υόρκης. Ο εντυπωσιακός σταθμός έχει μήκος 111 μέτρα, θα είναι, δηλαδή, κατά τριάντα μέτρα μακρύτερος από τον αρχικό, ενώ για να τον περπατήσεις με φυσιολογικό βήμα από τη μία πλευρά στην άλλη θα χρειάζεσαι περί το ενάμισι λεπτό. Ο αρχιτέκτονας του έργου, ο διάσημος Ισπανός Σαντιάγο Καλατράβα, προσπάθησε να κατασκευάσει κάτι που θα θύμιζε Γκαουντί και τον ναό της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη. Το κόστος του έργου θα άγγιζε τα 3,4 δισ. Δολάρια. Λίγο πιο κάτω βλέπουμε το Flatiron Building ή Fuller Building, όπως ονομαζόταν αρχικά, βρίσκεται ανάμεσα στην Fifth Avenue και στο Broadway, είναι ένας πρωτοποριακός ουρανοξύστης κτισμένος σε τριγωνικό μπλοκ , που μετά την ολοκλήρωση του το 1902, υπήρξε ένα από τα ψηλότερα κτίρια στην πόλη . Το Flatiron έχει χαρακτηριστεί ως ορόσημο της Νέας Υόρκης και κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στην συνέχεια το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU)Ιδρύθηκε το 1831, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης είναι ένα ιδιωτικό ίδρυμα με συνολικές εγγραφές προπτυχιακών σπουδών 27,444. Ενώ το πανεπιστήμιο έχει πολλές πανεπιστημιουπόλεις της Νέας Υόρκης, ο κύριος κόμβος του είναι η πανεπιστημιούπολη Washington Square, κοντά στο Greenwich Village. Το σχολείο έχει προσελκύσει ένα ποικίλο μείγμα συγγραφέων, μουσικών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για σπουδές στη Νέα Υόρκη όλα αυτά τα χρόνια. Περιήγηση σε γνωστές γειτονιές του Μανχάταν που έχουν το δικό τους χρώμα και κουλτούρα, όπως το Γκρίνουιτς Βίλατζ - μεταξύ Houston Street και Μπρόντγουεϊ - και το Σόχο, τη γειτονιά του 19ου αιώνα που είναι γεμάτη γκαλερί, μπουτίκ και εστιατόρια. Φθάνουμε στην "Μικρή Ιταλία", με πολλά Ιταλικά εστιατόρια και καταστήματα, που θα σας θυμίσει σκηνές από την ταινία "Ο Νονός". Προχωρούμε προς την Τσάιναταουν, μία από τις μεγαλύτερες περιοχές Ασιατών που ζουν εκτός Ασίας, διάσημη για τα οικονομικά εστιατόρια, παντοπωλεία και καταστήματα έθνικ ειδών δώρων. Συνεχίζουμε για την μαγική Γέφυρα του Μπρούκλιν (Brooklyn). Είναι η πρώτη κρεμαστή με χαλύβδινα καλώδια γέφυρα στον κόσμο και συνδέει από το 1883 το Μανχάταν με το Μπρούκλιν (η διαδρομή με τα πόδια διαρκεί περίπου 20 λεπτά). Εμβληματικό στοιχείο της εικόνας, αλλά και της καθημερινότητας της Νέας Υόρκης. Περπατώντας, αγναντεύουμε τη θέα και στο μυαλό μας έρχονται αμέτρητες εικόνες από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με φόντο τους ουρανοξύστες. Για το τέλος της ξενάγησης το Hudson Yards που περάσαμε αλλά θα δούμε από κοντά σήμερα .
Το Hudson Yards είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση της τάξης των 25 δισ. δολαρίων σε ανοικοδόμηση στην ιστορία των ΗΠΑ και ειδικά στη Νέα Υόρκη, μετά το κέντρο Ροκφέλερ και σκοπεύει να αλλάξει τη ζωή στην πόλη, διαμορφώντας μία άλλη πόλη μέσα στη Νέα Υόρκη. Αυτή η ολοκαίνουργια γειτονιά στη Νέα Υόρκη, άνοιξε επισήμως τις πύλες της καλωσορίζοντας για πρώτη φορά πολίτες και επισκέπτες -πάνω από 1.000 άνθρωποι έσπευσαν. Το Hudson Yards εκτείνεται σε 14 στρέμματα και περιλαμβάνει τεράστια πεζοδρόμια, κήπους, άλση, δεκάδες εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια, υπερπολυτελή διαμερίσματα, ενώ στο κέντρο του βρίσκεται τοποθετημένο το Vessel, το εντυπωσιακό κτίριο-γλυπτό, που μοιάζει με τεράστια κυψέλη και αποτελείται από 154 σκάλες με συνολικά 2.500 σκαλοπάτια, προσφέροντας μοναδική θέα. Ανάμεσα σε αυτά τα… θηρία βρίσκεται το κτίριο The Shops & Restaurants at Hudson Yards, το οποίο συγκεντρώνει στους καλογυαλισμένους διαδρόμους του μερικά από τα μεγαλύτερα brands λιανικής κι εστίασης στον κόσμο. Το πρώτο κατάστημα του Neiman Marcus στη Νέα Υόρκη, ένα concept store της αλυσίδας Zara αλλά και τα πρώτα φυσικά καταστήματα αρκετών online retailers, εστιατορικές προτάσεις από celebrity chefs, όπως το πολυσυλλεκτικό «Mercado Little Spain» του José Andrés και των αδερφών Albert και Ferran Adrià στο υπόγειο, ή το «Wild Ink», το πρώτο εστιατόριο της λονδρέζικης εταιρείας catering Rhurhab. Εκεί το νέο «Estiatorio Milos», που άνοιξε τις πόρτες του καταλαμβάνει κατ’ αποκλειστικότητα τον τελευταίο κοινόχρηστο όροφο του κτιρίου. Ο Κώστας Σπηλιάδης Κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής γαστρονομίας στην Αμερική αλλά κι ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές της ανά τον κόσμο, o σεφ, restaurateur και θεμελιωτής μιας εστιατορικής αυτοκρατορίας, βρίσκεται στην καρδιά αυτού του νέου project.