fbpx
+30 2310 235554   info@caraveltravel.gr

Προσκυνηματικά Ταξίδια

Προσκυνηματικά Ταξίδια

Δείγματα Λατρευτικής Έκφρασης

Πακέτα Προσκυνηματικών Ταξιδιών

Άγιοι Τόποι Προσκυνηματικά Ταξίδια,μοναδικά  Κειμήλια  και Θησαυροί.
Αμέτρητα μνημεία που σημαδεύουν  τη αυγή των Χριστιανικών Χρόνων.

Πακέτα οργανωμένων εκδρομών για Αγίους Τόπους από Θεσσαλονίκη & Αθήνα.
Χαρίστε στον εαυτό σας μοναδικές στιγμές ταξιδεύοντας σε τόπους που θα σας χαρίσουν μαγευτικές στιγμές.

Ανακαλύψτε τους Αγίους Τόπους

Καλώς Ήλθες Στα Ιεροσόλυμα

Ένα μοναδικό ταξίδι στη  παλιά πόλη των Ιεροσολύμων που αποτελεί
μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Λίγα Λόγια

Εκδρομή στους Αγίους Τόπους
Πακέτα οργανωμένων εκδρομών 

Άγιοι Τόποι. Ο όρος Άγιοι Τόποι αναφέρεται στις περιοχές της Παλαιστίνης σήμερα και του Ισραήλ που έχουν ιστορική και θρησκευτική αξία κυρίως για το Χριστιανισμό, αλλά και για τον Ιουδαϊσμό και τον Ισλαμισμό. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι τόποι εκείνοι στους οποίους διαδραματίσθηκαν τα εις τη Καινή Διαθήκη.

Ένας Τόπος γεμάτο Ιστορία

Από τους πρώτους χρόνους του Χριστιανισμού άρχισαν να συρρέουν στους Αγίους Τόπους ευλαβείς προσκυνητές και σιγά σιγά να καθιερώνονται τα προσκυνήματα. Ακόμα και μετά την άλωση της Ιερουσαλήμ από τους Άραβες το 637 εξακολουθούσαν ακώλυτες οι αποδημίες των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους.

Το “στάτους κβο”

Άγιοι Τόποι

Υπό τον όρο status quo γενικά νοείται το σύνολο των κανόνων που ορίζουν τα δικαιώματα και τα προνόμια που έχουν διάφοροι εκκλησιαστικοί οργανισμοί επί της ιδιοκτησίας και λατρευτικής χρήσης των Αγίων Τόπων.

Προσκυνηματικές Εκδρομές Για Αγίους Τόπους

Οι Άγιοι Τόποι παρέμειναν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1517 μέχρι της υπαγωγή της Παλαιστίνης στην Βρετανική προστασία το 1918. Υπό την Οθωμανική Διοίκηση απέκτησε μεγάλη ισχύ το Τάγμα των Φραγκισκανών το οποίο ήταν υπό την προστασία διαφόρων δυτικών δυνάμεων και κυρίως της Γαλλίας. Η τελευταία, με το σύστημα των διομολογήσεων, ουσιαστικά έλεγχε την οικονομική ζωή της Οθωμ. Αυτοκρατορίας. Ανάλογα με τις διεθνείς συγκυρίες και τις εσωτερικές ανάγκες της Αυτοκρατορίας, άλλαζε διαρκώς το καθεστώς των Προσκυνημάτων και τα δικαιώματα των διαφόρων χριστιανικών  “μιλλέτ”. Η κατάσταση σταθεροποιήθηκε το 1757 υπό την πίεση της Ρωσίας. Τότε εκδόθηκε φιρμάνι με το οποίο παρέχονταν κυριαρχικά δικαιώματα στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο οπότε αυτό απέκτησε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους των Προσκυνημάτων.

Τα δικαιώματα και τα προνόμια δόθηκαν σε “εθνικές” Εκκλησίες {μιλλέτ) και όχι σε κεντρικούς εκκλησιαστικούς οργανισμούς. Από πλευράς Ορθοδόξων τα προνόμια κατέχει το “Ρωμαίικο” Πατριαρχείο, όπως παλαιότερα κατείχε και η Γεωργιανή Εκκλησία. Από τους Μονοφυσίτες προνόμια έχουν η Αρμενική, η Αιθιοπική και η Κοπτική Εκκλησία ξεχωριστά. Η Καθολική Εκκλησία έχει προνόμια μέσω του εκεί Τάγματος των Φραγκισκανών. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η περιοχή πέρασε στην Εντολή (Mandate) της Βρετανίας με απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών. Στη σχετική συνθήκη, άρθρο 14, υπάρχει πρόβλεψη για τη διατήρηση του στάτους των Αγίων Τόπων. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την απόσυρση της Βρετανίας, η πόλη της Ιερουσαλήμ υπήχθη σε ειδικό καθεστώς με απόφαση του ΟΗΕ. Βάσει αυτής της απόφασης διατηρήθηκε το status quo. 

Προσκυνηματικά Ταξίδια
Πακέτα οργανωμένων εκδρομών

Η Ισραηλινή κυβέρνηση αφήνει τη διοίκηση των Προσκυνημάτων στις διάφορες Εκκλησίες και παρέχει οικονομική βοήθεια για τη διατήρησή τους. Σε διεθνές επίπεδο, το Ισραήλ επιβεβαίωσε τη διατήρηση του status quo με τη “Θεμελιώδη Συμφωνία” που συνήψε με το Βατικανό το 1993. Κατά καιρούς τα δικαιώματα έχουν γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ χριστιανικών οργανισμών, κυρίως δε μεταξύ του Ορθόδοξου Πατριαρχείου, του Τάγματος των Φραγκισκανών και το Αρμενικό Πατριαρχείο. Αυτοί οι τρείς οργανισμοί ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος των ιερών χώρων. Άλλοι παράγοντες που εμπλέκονται στην αντιπαράθεση είναι διάφορες ευρωπαϊκές δυνάμεις, το κράτος του Ισραήλ, και ο ΟΗΕ.

Τοποθεσίες

  • ΙεροσόλυμαΗ παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, περιβαλλόμενη από έναν οχυρωμένο τοίχο και διαιρεμένη σε τέσσερις συνοικίες: την αρμένικη, την χριστιανική, τη μουσουλμανική και την εβραϊκή. Λόγω των Αγίων Τόπων παρουσιάζει σημαντική τουριστική κίνηση. Αξιοθέατα της αποτελούν το Κάστρο (24 π.Χ.), ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ιακώβου του 12ου αιώνα, το Όρος του Ναού (Χαράμ αλ-Σαρίφ), το τέμενος Αλ-Ακσά (705–715), ο Τρούλος (ή Θόλος) του Βράχου, το Δυτικό τείχος, το Φρούριο Αντωνία, ο Ναός του Πανάγιου Τάφου, ο κήπος της Γεσθημανής, οι Τάφοι των Βασιλέων και το Όρος των Ελαιών.
  • Τελ ΑβίβTο Τελ Αβίβ (στα Εβραϊκά «Ανοιξιάτικος Λόφος») είναι παραθαλάσσια πόλη του Ισραήλ και η πρώτη πρωτεύουσά του, όταν ιδρύθηκε το κράτος. Οι περισσότερες χώρες, μεταξύ αυτών οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα, διατηρούν εδώ τις πρεσβείες τους, καθώς δεν αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους, έως ότου ξεκαθαριστεί το καθεστώς της, καθώς διεκδικείται από τους Παλαιστινίους. Η επίσημη ονομασία της είναι Τελ Αβίβ-Γιάφα (αρχαία Ιόππη). Βρίσκεται στα παράλια της Μεσογείου, στα νότια των εκβολών του ποταμού Γιαρκόν και περίπου 53 χλμ. βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ
  • ΒηθανίαΗ Βηθανία (αραμαϊκά: בית עניא, Μπεθ Ανία, κυριολεκτικά σπίτι της φτώχειας/ένδειας) ήταν, σύμφωνα με τη Βίβλο, χωριό κοντά στην Ιερουσαλήμ στο οποίο ζούσαν τα αδέλφια Μαρία, Μάρθα και Λάζαρος, καθώς και ο Σίμων ο λεπρός. Αποτελεί τον τόπο όπου έλαβε χώρα η ανάσταση του Λαζάρου. Το χωριό ταυτίζεται παραδοσιακά με τη σημερινή πόλη αλ-Εϊζαριγιά, η οποία βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, στους ανατολικούς πρόποδες του όρους των Ελαιών, περίπου 2,5 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιερουσαλήμ. Κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών το χωριό ήταν ακόμη γνωστό στους χριστιανούς ως Βηθανία.
  • ΙεριχώΙεριχώ (αραβικά: أريحا, ʾArīḥ, εβραϊκά: יְרִיחוֹ, Yeriḥo jeʁiˈχo ) είναι αραβική πόλη κοντά στον Ιορδάνη στη Δυτική Όχθη των Παλαιστινιακών περιοχών. Έχει καταληφθεί από το Ισραήλ από το 1967. Είναι πρωτεύουσα της Επαρχίας Ιεριχούς και είχε πληθυσμό το 2007, 18.346 κάτοικους. Ευρισκόμενη αρκετά κάτω από το επίπεδο της θάλασσας (περίπου 260 μέτρα) 16 χλμ βορείως της Νεκράς Θάλασσας, η Ιεριχώ είναι το χαμηλότερο σημείο του πλανήτη με μόνιμους κάτοικους.
Ένα ταξίδι, μοναδική εμπειρία

Ανακαλύπτοντας τους Αγίους Τόπους

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ώρα:

Το Ισραήλ έχει την ίδια ώρα με την Ελλάδα.

Κλίμα:

Οι κλιματολογικές συνθήκες είναι περίπου όπως και της Ελλάδας, το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι η θερμοκρασία είναι 3-4 βαθμούς μεγαλύτερη. Απαραίτητο να έχετε μαζί σας για το βράδυ ένα σακάκι ή ζακέτα.

Νόμισμα:

Το εθνικό νόμισμα του Ισραήλ είναι το Σέκελ και διαιρείται σε 100 αγκορότ. Η αντιστοιχία μεταξύ ευρώ και σέκελ είναι 1euro = 4 σέκελ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Ευρώ, αλλά και δολάρια για τις αγορές σας.

Γλώσσα:

Εβραϊκά και Αραβικά είναι οι επίσημες γλώσσες του Ισραήλ, ενώ μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μιλά αγγλικά.

Διατροφή Φαγητό / Νερό:

Το φαγητό στα ξενοδοχεία είναι ένας συνδυασμός ευρωπαϊκής και τοπικής κουζίνας. Για την αποφυγή δυσάρεστων συμπτωμάτων συνιστάται η αποφύγετε τα ωμά λαχανικά και σαλάτες.Πίνετε πάντα εμφιαλωμένο νερό.

Τηλέφωνα:

Ο τρόπος κλήσης από το Ισραήλ για την Ελλάδα είναι ο εξής: Για σταθερό τηλέφωνο 0030 -κωδικός της πόλης – αριθμός κινητού. Τα κινητά σας τηλέφωνα (εφόσον έχετε περιαγωγή-roaming) λειτουργούν μέσω των τοπικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Για να σας καλέσουν από την Ελλάδα σε σταθερό τηλέφωνο, ο κωδικός είναι: Ιεροσόλυμα 0097-22 αριθμός ξενοδοχείου.

Προσφορές:

Προαιρετικά μπορείτε να προσφέρετε στα μοναστήρια μας σαν γκρουπ καφέ (ελληνικό), καραμέλες, λουκούμια, κεριά, φάρμακα ή οτιδήποτε εσείς θελήσετε.

Διαβατήριο:

Για την εισοδό σας στο Ισραήλ είναι απαραίτητο διαβατήριο εξάμηνης διάρκειας.

Αεροδρόμιο:

Κατά την μεταβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν,τζελ, μάσκαρα, σπρεϊ, οδοντόκρεμες, αλοιφές, λοσιόν,λάδια, ψαλίδι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.