fbpx
+30 2310 235554   info@caraveltravel.gr

Τα 10 ταξιδιωτικά λάθη που νομίζετε ότι δεν θα κάνετε ποτέ!

10 Ταξιδιωτικά λάθη που νομίζετε πως δεν θα κάνετε

Υπάρχουν παγίδες που ακόμα και οι πιο έμπειροι ταξιδιώτες ίσως να μην έχουν αποφύγει. Μάθετε ποιες είναι οι συμβουλές μας για να είστε προετοιμασμένοι! Σας παρουσιάζουμε τα 10 ταξιδιωτικά λάθη που νομίζετε πως δεν θα κάνετε

1. Προστατέψτε τα ακριβά και απαραίτητα αντικείμενά σας
Πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο μπορεί να σας ζητήσουν, λόγο βάρους ή όγκου για παράδειγμα, να παραδώσετε στο check-in το βαλιτσάκι που προορίζατε ως χειραποσκευή. να είστε προετοιμασμένοι να αφαιρέσετε από αυτό αντικείμενα αξίας όπως κοσμήματα, iPad, φωτογραφική μηχανή, κλειδιά αλλά και φάρμακα που σας είναι απολύτως απαραίτητα πριν την παραδώσετε για να είστε σίγουροι ότι δεν θα χαθούν. Τοποθετήστε τα μέσα στην τσάντα σας και πάρτε τα μαζί σας στην καμπίνα του αεροπλάνου.

2. Μην χάσετε την ξεχωριστή περιποίηση που παρέχουν τα ξενοδοχεία
Όταν κλείσετε δωμάτιο στο ξενοδοχείο ενημερώσε τους από πριν με email σε περίπτωση που γιορτάζετε κάποιο σημαντικό γεγονός όπως γενέθλια ή επέτειο. Πολύ συχνά τα ξενοδοχεία παρέχουν δωρεάν ”καλούδια” σε τέτοιες περιπτώσεις ή ακόμα και καλύτερο δωμάτιο από αυτό που είχατε κλείσει για να κάνουν τη διαμονή σας ακόμα πιο ξεχωριστή.

3. Ελέγξτε τις χρεώσεις και τις παροχές της πιστωτικής σας κάρτας
Πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό επικοινωνίστε με την τράπεζα για να σας ενημερώσει αναλυτικά σχετικά με τις ενδεχόμενες χρεώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην πιστωτική σας κάρτα αν την χρησιμοποιήσετε στις αναλήψεις ή πληρωμές. Πολλές κάρτες υποστηρίζουν και προγράμματα επιβράβευσης για χρήση σε συγκεκριμένα εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα και μπορείτε να βγείτε διπλά κερδισμένοι.

4. Μην βασιστείτε μόνο στις προειδοποιήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών
Υπάρχουν προορισμοί της Ασίας, της Αφρικής η της Λατινικής Αμερικής που μπορεί να κρίνονται επικίνδυνοι από τους επίσημους φορείς και να εκδίδουν οδηγίες προς τους ταξιδιώτες έτσι ώστε να αποφεύγουν αυτές τις χώρες. Σαφώς και πρέπει να τις λάβετε υπόψη αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητο να ματαιώσετε το ταξίδι σας σε αυτές τις χώρες. Εκεί άλλωστε μπορεί να κρύβονται οι πιο ενδιαφέρουσες ταξιδιωτικές εμπειρίες της ζωής σας, οι τιμές είναι χαμηλές και οι ντόπιοι άκρως φιλικοί.

5. Μην χάνετε χρόνο προσπαθώντας να βρείτε μόνοι σας πληροφορίες για τον προορισμό σας
Πολλές φορές μπορεί να χρειαστείτε οδηγίες για να βρείτε ένα καλό εστιατόριο, γιατρό, εισιτήρια για παραστάσεις ή ξεναγήσεις. Βρείτε το κοντινότερο καλό ξενοδοχείο και ζητήστε πληροφορίες από τη ρεσεψιόν του. Οι concierge είναι σχεδόν πάντα πρόθυμοι να σας βοηθήσουν ακόμα και αν δεν μένετε εκεί. Μία καλή ιδέα είναι να τους αφήσετε ένα φιλοδώρημα για την εξηπηρέτηση.

6. Μην χάσετε τις δωρεάν παροχές των ξενοδοχείων
Πολλές αλυσίδες περέχουν ειδικά προνόμια στους πιστούς επισκέπτες τους εκδίδοντας κάρτες που δίνουν μπόνους ή εκπτώσεις στις κρατήσεις σας. Χρησιμποιώντας τις, εξασφαλίζετε εκπτώσεις στη διαμονή, δωρεάν γεύματα, καλύτερο δωμάτιο, επισκέψεις στο spa ή ακομα και δωρεάν επιπλέον διανυκτερεύσεις.

7. Να είστε προσεκτικοί με το αυτοκίνητο που νοικιάζετε
Πολλές φορές δεν αρκεί να νοικιάσετε αυτοκίνητο με ασφαλιστική κάλυψη για τυχόν ατύχημα. Για να αποφύγετε επιπλέον χρεώσεις, φωτογραφήστε οποιεσδήποτε ζημιές υπάρχουν εσωτερικά και εξωτερικά στο αυτοκίνητο πριν το νοικιάσετε και ζητήστε να τις σημειώσουν στο γραφείο ενοικίασης. Είναι κρίμα να κληθείτε να πληρώσετε για ζημιές που προϋπήρχαν ή δεν προκαλέσατε εσείς.

8. Κερδίστε επιλέον μίλια στην αεροπορική σας κάρτα
Όλες οι αεροπορικές εταιρίες παρέχουν κάρτες μπόνους στις οποίες με κάθε ταξίδι προστίθενται μίλια που σας εξασφαλίζουν παροχές όπως προτεραιότητα στο check-in, δωρεάν εισιτήρια κ.α. Ενημερωθείτε από την αεροπορική σας εταιρία με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον μίλια, για παράδειγμα με ψώνια σε συνεργαζόμενα καταστήματα.

9. Έχετε διαβατήριο τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ
Πολλοί ταξιδιώτες θεωρούν ότι μπορούν να ταξιδέψουν οποιαδήποτε στιγμή πριν τη λήξη του διαβατηρίου τους. Σε περισσότερους προορισμούς όμως όπως η Κίνα, η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι απαραίτητο το διαβατήριό σας να έχει τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ ενώ στην Ευρώπη τουλάχιστον 3 μήνες.

10. Μην συμπεριφέρεστε σαν τουρίστες
Προσπαθείστε να αναμειχθείτε με τους ντόπιους στο ντύσιμο ή στη συμπεριφορά όπου είναι δυνατόν για να μην δίνετε στόχο ότι επισκέπτεστε πρώτη φορά την πόλη. Μία καλή συμβουλή είναι να γνωρίζετε περίπου που βρίσκεται το ξενοδοχείο σας ή το εστιατόριο που θέλετε να επισκεφθείτε για να μη πέσετε θύμα των οδηγών ταξί που σκοπεύουν να σας κάνουν αρκετούς γύρους στην πόλη πριν φτάσετε στον προορισμό σας.

Αυτά ήταν τα 10 ταξιδιωτικά λάθη που νομίζετε πως δεν θα κάνετε.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ – ΤΑΞΙΔΙΑ

Newsletter