Ψάχνεις έναν παραμυθένιο προορισμό;  Τι θα έλεγες για ένα βγαλμένο από παραμύθι; Ένα αληθινό κάστρο φτιαγμένο για αληθινό βασιλιά; Πρόκειται για το κάστρο Νοϊσβάνσταϊν, 50 λεπτά από το Μόναχο, σε ένα λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου, κοντά στο Φύσεν, στη νοτιοδυτική Βαυαρία, στη Γερμανία.

Το κάστρο που έδωσε την έμπνευση του ακόμη και στην Disney, είναι ένα πανέμορφο θέαμα. Με πύργους και πυργίσκους, με 14 διασωσμένες αίθουσες ως σήμερα και με υπέροχη θέα.                   

Πώς θα φτάσεις εκεί; Οδικώς από Μόναχο με μια διαδρομή απίστευτη, ανάμεσα σε πράσινα λιβάδια, μικρά ξύλινα σπιτάκια και θέα στις Άλπεις. Αφού φτάσεις εκεί λοιπόν, αφού εξασφαλίσεις το εισιτήριο σου, υπάρχουν 4 τρόποι ανάβασης: με τα πόδια, περίπου 1 ώρα περπάτημα,  με το ποδήλατο, με λεωφορείο ή με άμαξα αλλά βάλε και 15 λεπτά περπάτημα μετά. 

Το παλάτι λοιπόν είναι του 19ου αιώνα. Χτίστηκε κατ’ εντολή του Λουδοβίκου Β’ της Βαυαρίας, υπό την επίβλεψη των αρχιτεκτόνων και μηχανικών EduardRiedel, GeorgvonDollmann και JuliusHofmann αλλά και του σκηνογράφου ChristophJank προς τιμήν του συνθέτη, ποιητή και μουσικολόγου Ρίχαρντ Βάγκνερ. Αρχικά προοριζόταν για τον ίδιο τον βασιλιά, ωστόσο ο ίδιος πέθανε το 1886 πριν προλάβει να το χαρεί, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί. Τελικά, το μετέτρεψαν σε χώρο επισκέψιμο για τουρίστες. Και όπως ήταν αναμενόμενο η επισκεψιμότητα του είναι τεράστια αφού καθημερινά δέχεται έως 6000 κόσμο την ημέρα. Μπορείς να μπεις στο εσωτερικό του με ξεναγό, η «βόλτα» διαρκεί 35 λεπτά ενώ απαγορεύονται οι φωτογραφίες. Βέβαια, μπορείς να φωτογραφίσεις τη θέα από τα παράθυρά του! Τέλος, από το 2015, το κάστρο Νοϊσβάνσταϊν συμπεριλαμβάνεται στον γερμανικό κατάλογο μνημείων για μελλοντική συμπερίληψη στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το παλάτι έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και ενέπνευσε τη δημιουργία του κάστρου της ωραίας κοιμωμένης της Ντίσνεϋ. Είναι γνωστό επίσης ως κάστρο της Σταχτοπούτας, αφού πραγματικά, γνωρίζοντας το παραμύθι, όταν βρεθείς εκεί είναι σαν να το βιώνεις στα αλήθεια! Επίσης έχει αποτελέσει έμπνευση και για πολλούς καλλιτέχνες, ζωγράφους, ποιητές και μουσικούς.

Ολοκλήρωσε την τέλεια ημέρα σου με ένα βαυαρικό γεύμα στο χωριό Ομπεραμεργκάου (Oberammergau), που φημίζεται για τις ζωγραφισμένες προσόψεις των σπιτιών που είναι εμπνευσμένες από τοπικούς μύθους, θρησκευτικές παραδόσεις και παραμύθια των αδελφών Γκριμ. 

Κλείσε όλα τα πακέτα για οποιονδήποτε προορισμό σε ενδιαφέρει εδώ